Beste <<aanhef (meneer of mevrouw)>> <<achternaam>>,

Hierbij ontvang je de Update Mantelzorg met de volgende onderwerpen:


Wat heb je aan ons?
Heb je vragen over mantelzorg of mantelzorgondersteuning?
Denk daarbij bijvoorbeeld aan hoe je overbelasting bij mantelzorgers kunt signaleren en verminderen of hoe je respijtzorg kunt inzetten. Maar samen met ons een cursus voor mantelzorgers begeleiden is ook mogelijk.
Wil je hulp bij het opstarten van een contactgroep of met ons overleggen over een concrete casus?
En ook voor hulp bij het opstellen van mantelzorgbeleid in je eigen organisatie of het versterken van de ondersteuning aan mantelzorgers kun je bij ons terecht.
Bel of e-mail ons gerust, wij denken graag met je mee.

Wij delen onze kennis en ervaring graag met je!
 
Namens het team Steunpunt Mantelzorg Zeist,
Mariska Hoencamp
Bel 06-10 94 11 56 of stuur een e-mailbericht
Volgt u ons al op Twitter? Klik hier. Volgt u ons al op Twitter? Klik hier.

Jonge mantelzorgers - Niet te missen!


Om kinderen en jongeren, die opgroeien met zorg(en) extra zichtbaar te maken en te ondersteunen worden tijdens de Week van de Jonge mantelzorger in heel Nederland extra activiteiten georganiseerd. In het KunstenHuis in Zeist kunnen JMZ (12 - 20 jaar) op zaterdag 12 juni aanstaande van 15.00 - 17.30 uur meedoen met de workshops (Street)Art & Urban Dance. Voor een hapje/drankje wordt gezorgd en muzikanten van het project 'Launch Your Future' maken het extra feestelijk.
Help mee en breng de bijeenkomst onder de aandacht van jongeren, die thuiswonend zijn en te maken hebben met een chronisch ziek, gehandicapt of verslaafd gezinslid.
Inloop vanaf 14.30 uur en aanmelden is noodzakelijk.

Take Care voor jonge mantelzorgers


Dit najaar start, in samenwerking met de projectgroep 'Launch Your Future' de pilot Take Care voor JMZ.
Op initiatief van Steunpunt Mantelzorg en de Vrijwilligerscentrale Zeist wordt een specifieke groep voor (thuiswonende) JMZ (14 - 24 jaar) gevormd.
JMZ zijn jongeren, die opgroeien met een chronisch ziek, gehandicapt of verslaafd gezinslid.
In de Take Care pilot werken JMZ samen aan een multimediaal eindproduct of muzikale opdracht. Beide groepen verwerken het thema 'mantelzorg' in het eindproduct. Na ongeveer 14 weken geven beide groepen een presentatie.
Ken je JMZ? Houd dan de website van het steunpunt mantelzorg in de gaten.
 

Netwerk(bijeenkomst) rond oudere en mantelzorger


Om de samenwerking rondom individuele ouderen en hun mantelzorger(s) te versterken is sinds een aantal maanden de projectgroep integrale ouderenzorg4zeist actief. De 1e stappen zijn gezet door inzichtelijk te maken wie wat doet en hoe beroepskrachten elkaar het best aan kunnen vullen.
Ben jij als beroepskracht betrokken bij de ouderenzorg in Zeist?
Meld je dan aan voor de (online) netwerkbijeenkomst op 24 juni van 16.15 - 18.00 uur.
Je gaat in gesprek met andere deelnemers en krijgt handige 'tools' om collega's in de ouderenzorg snel en eenvoudig te vinden.

Inspiratie activiteiten met ouderen

    
Het is voor mantelzorgers soms een hele uitdaging om leuke activiteiten voor ouderen of mensen met dementie te bedenken. Zorgwelzijn.nl doet een aantal suggesties voor activiteiten en stelt een aantal inspirerende activiteitenkaarten ter beschikking. Normaliter alleen voor abonnees, nu gratis te downloaden. De activiteitenkaart geeft alle informatie die nodig is om er een geslaagde activiteit van te maken.
Met 'Vakantie in een kist' kun je bijvoorbeeld op een ontspannende en leuke manier herinneringen aan vakantie en vrije tijd ophalen.
Dag van de Mantelzorg 2021

De voorbereidingen voor de Dag van de Mantelzorg op 10 november zijn alweer begonnen. Dit jaar willen we samen met andere beroepskrachten, instellingen en locaties voor dagbesteding de Zeister mantelzorgers in de schijnwerpers te zetten. We nodigen jou, als beroepskracht, van harte uit om samen met ons de mogelijkheden te verkennen. Aanmelden als 'uitgiftepunt' van onze leuke attentie kan ook.
Meer informatie bij Lia Joosen, T: 06 - 29 44 34 33 of E: l.joosen@mantelzorgzeist.nl 
 
Steunpunt Mantelzorg Zeist is onderdeel van MeanderOmnium
afmelden voor deze Update   gegevens aanpassen