Copy

Persconferentie van Ton Derksen
over zaak Baybasin

Tevens boekpresentatie

 
Maandag 12 mei
Aanvang 10.00 uur – einde 11.30 uur
 
Internationale School voor Wijsbegeerte
Dodeweg 8
3832 RD Leusden


 
Ton Derksen doet verslag van een van grofste gerechtelijke dwalingen tot nu toe!

In 1995 vraagt Hüseyin Baybasin politiek asiel aan. Hij is uit de school geklapt over de betrokkenheid van de Turkse regering bij de internationale drugshandel. Hij zou tweede plaats staan op de Turkse lijst van gewenste liquidaties. Onzin, reageert de Turkse regering; Baybasin is zelf een ordinaire drugshandelaar die uitgeleverd moet worden. Ook het Nederlandse Openbaar Ministerie denkt een internationale drugsdealer in zijn net te hebben. Het besluit de telefoon van de verdachte te tappen. De rechter oordeelt op basis van de taps dat Baybasin schuldig is aan moord, gijzeling en drugshandel. Hij verdient levenslang. Baybasin blijft volhouden onschuldig te zijn en vecht zijn veroordeling in 2003 tevergeefs aan bij de Hoge Raad.

Wetenschapsfilosoof Ton Derksen bestudeerde en beluisterde de zesduizend getapte gesprekken en komt tot een schokkende conclusie: de rechters zijn voorgelogen. De afgeluisterde telefoongesprekken zijn niet alleen onjuist vertaald, maar ook gemanipuleerd. Er is geknipt en geplakt in de audiobestanden.Prof.dr. Ton Derksen is emeritus hoogleraar wetenschapsfilosofie. Zijn spraakmakende boek Lucia de B. vormde de aanzet tot een herziening van de zaak tegen deze Haagse verpleegster. Ook zijn boek Leugens over Louwes en Verkeerde plaats, verkeerde tijd over de zaak Olaf H. leidden recentelijk tot herzieningsaanvragen. Eerder publiceerde Derksen de boeken Het O.M. in de fout, over de systematische missers van het Openbaar Ministerie, en De ware toedracht, over de valkuilen van waarheidsvinding in strafzaken.
 U bent van harte welkom!

In verband met de catering horen we graag of indien u aanwezig wilt zijn (reserveringen@isvw.nl of tel. 033-4650700). 

U ontvangt deze mailing omdat u eerder hebt aangegeven geïnteresseerd te zijn in oosterse filosofie, in dit project in het bijzonder, of omdat de auteurs u op deze lijst hebben gezet.

2014 ISVW Uitgevers

Meld je af voor deze mailinglijst    update je gegevens