ApolloNieuws jaargang 47 | #21 | 07 juni 2016
Korfbalvereniging Apollo | ApolloNieuws

Inhoudsopgave

RedactieNieuws
Publiciteit-EnSponsoringNieuws
Verschijningsdata d-ApolloNieuws
Column
VerslagenNieuws
 
 

RedactieNieuwsDe Redactie

Nogmaals een oproep om je op te geven voor de Rabobank Fietstocht.
Wij als vereniging kunnen hiermee op zo'n makkelijke manier geld mee verdienen…
… We hoeven er alleen maar een gezellig rondje voor te fietsen!

 

Fietsen is ook training!

Zie het positief in! Je verbrandt calorieën en de Rabobank sponsort jou daarvoor. Ik zeg een win-win situatie en van een beetje zere billen is nooit iemand iemand slechter geworden.

Ik doe vooral een oproep aan iedereen die graag wat voor de vereniging wilt betekenen, maar daar door werk en of andere omstandigheden niet aan toe komt. Maak één ochtend vrij voor Apollo en verdien € 30,- per persoon voor de club.
   


Publiciteit-EnSponsoringNieuws

Geef je op!!! – Rabobank Fietssponsortocht 2016. Aanstaande zaterdag 11 juni – Geef je op!!!

Haal geld binnen voor Apollo door alleen maar een stuk te fietsen!

Makkelijker is er bijna niet, je stapt op je fiets en met nog een aantal Apollo-leden fiets je op je gemak en je haalt € 30,- binnen voor de clubkas.

In totaal kunnen we maximaal € 300,- verdienen. Dat is best veel geld dus!

 

We komen nog fietsers tekort! Meld je nu aan!

Hoe kan je makkelijker geld verdienen voor de vereniging?

Start locatie
Er is een aantal startlocaties gewijzigd.
We starten bij Rabobank kantoor Heerhugowaard (Middenwaard 96A, 1703 SH Heerhugowaard ).

Starttijd
We verzamelen om 08.45 uur op het Stadsplein bij de Rabobank.
De start is om 9.00 uur en u dient voor 13.30 uur te eindigen.

Route

Het is een prachtige route die langs de mooiste plekjes in de omgeving gaat.

 

Verdien geld voor Apollo door maar 30 kilometer te fietsen!

Geef je nu op bij RudySponsor Apollo gratis: Sponsorkliks

Voor iedereen die Apollo een warm hart toedraagt is het mogelijk om Apollo GRATIS te sponsoren. Hoe werkt gratis sponsoren?

Op de website van Apollo staat tegenwoordig een knop van SponsorKliks. Door op deze knop te klikken, verschijnt een overzicht van honderden webwinkels, waaronder Bol.com, Thuisbezorgd.nl en Zalando. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert Apollo een commissie op terwijl u zelf dezelfde prijs betaalt. U sponsort Apollo dus gemakkelijk én het kost u niets extra!

Ga dus voor uw volgende online aankoop langs onze website en gebruik de SponsorKliks knop! Voor u een kleine moeite, voor Apollo directe inkomsten!

 Verschijningsdata d-ApolloNieuws

  Aanleveren kopij Verschijning
         
Nummer 01 vrijdag 19-08-2016 maandag 22-08-2016
Nummer 02 vrijdag 02-09-2016 maandag 05-09-2016

Alle data zijn onder voorbehoud!

Wil je het echt zeker weten, stuur een mailtje naar redactie@kvapollo.nl
of bel 06 - 10 67 55 87

 Column


SchooltoernooienIn mijn lagere schooltijd bestond er maar één schooltoernooi: voetbal. Alleen voor jongens...

Toen ikzelf voor de klas kwam te staan vroeg men mij om het schoolvoetbalteam te coachen. Een eer, dacht ik, maar dat pakte anders uit. Hoeveel shit ik niet over me heen gehad heb van ouders die het niet met mijn coaching eens waren, willen jullie niet geloven. “Waarom wissel je mijn zoon, hij is verreweg de beste.” Aangevuld met krachttermen die hier zouden misstaan. Ik heb het jaar er na bedankt voor de eer...

Bij het korfballen bemoeien ouders zich gelukkig niet met de coaching. Wat een aantal wel doet, is reageren op elke traan van hun kind in het veld. Eén situatie spande de kroon. Het gebeurde voor mijn ogen. Joris floot en twee jongen kwamen met elkaar in botsing in het heetst van de strijd. Eentje viel en begon hartverscheurend te grienen. Zijn ouders renden het veld op waarbij de vader brulde: “Hij ging op de hand van mijn zoon staan!” Omlijst met grove beledigingen. Het jongetje keek zijn vader aan, snikkend, en zei: “Niet.” Daarbij wreef hij over zijn pijnlijke knie die blijkbaar over het veld had geschaafd. De man en de vrouw troostten het knaapje nog even en verlieten het veld. Tot mijn verbijstering stond er op het trainingsshirt van de man: beast.

• & rebound


 

VerslagenNieuws

Dank

 

Dankwoord aan alle Apollo leden

 
In een korte terugblik op de vijf seizoenen kan ik zeggen dat er iets moois is gerealiseerd bij korfbalvereniging Apollo. In de laatste 2 jaren de stap maken van 3e naar de 1e klasse en daarmee de stap hebben gemaakt naar korfbal op niveau.
Een stap die gemaakt is door de selectie en staf. Met Ralph Spaans ,Barry van den Brink, Paul van Helvoirt en Rick Dekker de stappen gemaakt om de spelers weer allround te krijgen ipv alleen als spits, rebounder en de dames alleen als aangeefster te laten fungeren.
De aansluiting van Theo Dreumer in de verzorging bleek een gouden aanvulling voor de selectie om het blessureleed te begeleiden en in te dammen.
Afgelopen twee seizoenen is de selectie  met de trainers Jan Koele en Ruben van Halderen de nieuwe weg naar het dynamische korfbal ingeslagen. Bij het 1e is de stap omhoog gemaakt en bij selectie 2/3 hebben de teams er aan geroken. Als de saamhorigheid en de dynamiek verder ontwikkeld wordt dan zal een promotie naar reserve 1e en 2e klasse geen verrassing zijn.
 
Mijn dank gaat uit naar deze eerder genoemde personen voor de mooie samenwerking. Op organisatie niveau veelal te maken gehad met Jozien Montijn (WZ) en Ineke Koele (TZ). Hun kwaliteiten en expertise zijn van groot belang.
Rudy Rosman en zijn P&S Commissie hebben het laatste jaar veel werk moeten verzetten en dat werpt zijn vruchten af. Uiteraard zijn er nog vele andere commissies die rekening houden en zaken organiseren voor mij. Ook hen dank ik voor de inzet.
Supporters heb ik wekelijks in grote aantallen voorbij zien komen. Toch zijn er een aantal die (bijna) altijd aanwezig waren. Zelfs in Oud Gastel! Piet, Arthur, Ligia, Gerard en Saskia jullie zijn de grootste Apollo fans…
 
Piet wil ik nog speciaal bedanken voor de samenwerking en vooral succes wensen met het verder uitzetten van de lijnen binnen de vereniging. Een grote motivator en inspirator met maar een doelstelling: samen zorgen voor een prettige atmosfeer binnen de club waarbij vele gemotiveerde handen een groeiende vereniging neerzetten.
 
Er zijn meer mensen die veel voor de vereniging doen, maar twee mensen in het bijzonder doen heel veel voor de club. Ligia en Arthur wil ik danken voor hun onvoorwaardelijke liefde voor de vereniging en het bijspringen voor mij waar nodig. Alles wat niet opgepakt wordt…dat pakten zij op. Obrigado!
 
Kort terugkomend op de toekomst voor Apollo kan ik met betrekking tot het beleidsplan uit de 2020 Commissie nog wel mijn wens uitspreken.  Het doel promotie naar 1e klasse is daarin bereikt en er kan dus een herziening volgen.
Maar dat vind ik niet het belangrijkste punt.
Essentieel voor mij is dat de leden van deze vereniging moeten beseffen dat dit hun club is, hun tweede huis en dat je samen moet proberen om de vereniging veilig, schoon en op niveau te houden. Van jong tot oud begrijpen dat als je training krijgt er ook trainingen gegeven moeten worden. Alleen maar spelen en contributie betalen; dat is geen eerlijke gedachte. Ieder lid heeft zijn of haar kwaliteit en voor ieder probleem is een oplossing. Zoek contact met de vrijwilligerscommissie (ik mis die commissie overigens op de site) om je in te zetten.
 
Max Verstappen functioneert alleen optimaal als alle kwaliteiten van zijn team goed worden benut en iedereen vol overgave zijn of haar functie bekleedt.
Dat geldt ook voor Apollo:
Het is leuk dat het 1e het goed doet, de materiaalcommissie het verdwijnen van ballen terugdringt, de TZ en WZ als een tierelier draaien en de boel op orde hebben, maar….
Als er bijvoorbeeld geen trainers zijn, er geen sponsoren binnenkomen/activiteiten organiseren, er geen leden geworven worden, er geen scheidsrechters bijkomen…dan ontstaat er onvrede binnen een vereniging. Vooral bij leden die in commissies zitten die het wel goed voor elkaar hebben.
 
Draag zorg voor succes in elke commissie en stel reële doelen bij aanvang van het seizoen. Spreek dat uit!
Beloon die doelen ook.
Haalde de succesvolle feestcommissie vorig seizoen bijvoorbeeld 2000 euro op bij feestjes en dit seizoen 3000 euro, dan is daar succes en dat mag iedereen weten. Zoek een passende beloningsvorm.
Alleen met een doel bereik je namelijk succes, ontstaat er een drive en heb je plezier/voldoening!
 
Ik wens iedereen een fijne vakantie en we zien elkaar in het nieuwe seizoen ongetwijfeld weer langs de lijn…
 
veel groeten,
Yoram
 
Auteur: Yoram

Kampioenswedstrijd Apollo – Haarlem


 

Na een zeer natte ochtend, waarbij deze verslaggever meer dan doorweekt raakte, begon het eindelijk te gloren door een onverklaarbare “change of wind.”

Apollo startte nerveus, kwamen zelfs achter tegen de hoofdstedelijken van onze provincie. Het komende kampioenschap moest echter binnen komen, want alles stond al klaar. Onze tijgers wisten de stand snel een andere balanswaarde te geven. Bij rust liepen we één op drie: 12-4.

In de tweede helft een ander Apollo dat te vroeg begon met “showen.” De tegenstander kon daardoor terugkomen tot 15-9. De belangrijkste spelers namen toen hun verantwoordelijkheid, waardoor de wedstrijd eindigde in 21-11.

Kampioen en ook een promotie -voor de tweede keer dit jaar- naar de 1e klasse; klasse nummer één!

C1 was al kampioen, maar de C2 flikte hetzelfde. Zij mochten na een eigen huldiging via de ouders, of soms oma’s en opa’s, de bloemen en medailles overhandigen aan de geweldige spelers van dit seizoen.

Mirella, helaas geblesseerd aan de kant, werd prima vervangen door Daniëlle. Gelukkig voor ons voelde de scheidsrechter goed aan wat er gebeurde toen Mirella het veld werd opgereden in haar rolstoel. Hij gaf geen straf, liet haar teruggaan naar de kant en hervatte de wedstrijd op de plek waar de bal was op het moment van het ludieke incident… 
Auteur: Piet Doedens

 

Verjaardagen juni

3 Jeffrey Oostenrijk
6 Cas Honig
7 Nina van Wanrooij
13 Yanaica Baars
18 Bert Oostenrijk
19 Ligia Berkhout
19 Renee Karsten
19 Anita Pieket Weeserik-Heuving
20 Petra Bockweg
20 Jan Koele
24 Adrie Broers
24 Thom van Straten
25 Joris Smit
27 Niels van Bekkum Marks
29 Luke van Helvoirt


Wedstrijdprogramma
Uitslagen
Scheidsrechters
Bestuursdiensten
Zaaldiensten
Kantinediensten
Schoonmaakrooster
Wedstrijdverslagen
Ga naar de Column-pagina
Vacatures KV Apollo


Beëindiging lidmaatschap

Het lidmaatschap loopt van 1 juli tot en met 30 juni. Opzeggingen moeten vóór 31 mei schriftelijk of per e-mail doorgegeven worden aan de secretaris.
Bij een opzegging gedurende het verenigingsjaar lopen de rechten en verplichtingen door tot en met het einde van het lopende verenigingsjaar, inclusief contributie­betalingen.

 


Adreswijzigingen

Wij willen de ledenlijst zo compleet mogelijk houden, daarom een vriendelijk verzoek om wijzigingen van adres, e-mail, telefoon enz. door te geven aan mij:
secretaris@kvapollo.nl

Met dank en vriendelijke groet,

Maudi
secretaris@kvapollo.nl

 


Wedstrijdformulieren

De uitslagen van de jeugdwedstrijden dienen uiterlijk zaterdag 18.00 uur doorgegeven te zijn via formulier, telefoon, sms of e-mail.
Formulieren van ALLE teams dienen uiterlijk zondagavond in de bus
te liggen bij
Irma Hillebrand
Eroslaan 66
1702 CJ  Heerhugowaard

 


Afbellen voor wedstrijden

Uiterlijk woensdagavond 19.00 uur!
F- E- D- C- B-teams
Caroline Wildenburg
072 - 572 09 31
carolinewildenburg@planet.nl
Overige jeugd- en seniorenteams bij de coach of aanvoerder

 


Technisch Kader

Senioren 1
Yoram van de Boer
06 – 81 49 48 17
Senioren 2
Ruben van Halderen
06 – 18 12 90 19
Senioren 3
Jan Koele
06 – 29 59 80 12
Senioren 4
Wisselende coaching
Senioren 5
Jannes Zuidema
072 – 574 16 62
Senioren zaterdag zaal
Barry v.d. Brink
06 - 1012 02 88
Junioren A1
Koen Montijn
06 – 22 28 38 44
Ruben Kuipers
06 – 57 04  10 97
Aspiranten B1
Jordi Hillebrand T
06 – 06 - 23 45 40 96
Coach???
Aspiranten C1
Hannie Ellenbroek
06 – 36 41 17 43
Meola Rooks
06 – 40 87 57 42
Aspiranten C2
Rik Zonneveld
06 – 37 12 38 54
Danine Laan
06 – 28 93 47 70
Pupillen D1
Jeroen van Erve
06 – 25 29 95 13
Martijn Dreumer
06 - 52 88 59 06
Pupillen E1
Emmy Montijn
06 - 18 42 28 26
Rik Karsten
06 - 15 02 80 09
Pupillen E2
Anouk Grifhorst
06 - 40 24 51 45
Pupillen E3
Anouk Boots
06 - 81 06 54 26
Jessica SennHenn
06 - 53 46 45 57
Pupillen F1
Lotte Doedens
06 - 52 89 06 69
Vincent Kranenbarg
06 - 36 10 72 73

 


Webmaster

Rudy Rosman
redactie@kvapollo.nl
Copyright © 2016 Korfbalvereniging Apollo, All rights reserved.