Nieuws van Cohousing Waasland 

Cohousing Waasland

Cohousing Waasland is een groep mensen die gestart is met een cohousingproject (nieuwbouw) in Sint-Niklaas, in de uitbreiding van de Clementwijk.
We zoeken volop naar enthousiaste medebewoners.

Agenda

Infosessies
donderdag 02/05 - 20u
dinsdag 28/05 - 20u
zaterdag 15/06 - 14u (met kinderopvang)

Cosessies (met kinderopvang)
zondag 12/05 - 14u
zaterdag 8/06 - 14u

Al onze activiteiten gaan door in Taverne De Graanmaat, Grote Markt 24, Sint-Niklaas

Cohousing recept

Tikka masala van kip
4 personen, 35 min.

Ingrediënten
- 1 bosje verse koriander
- arachide- of zonnebloemolie
- 1 klontje boter
- 2 middelgrote uien, gehalveerd en in dunne plakjes
- 1 verse, rode Spaanse peper, in dunne ringetjes
- een stuk verse gemberwortel ter grootte van een duim, in dunne plakjes
- ½ potje van 283 g Patak's tikkamasalapasta
- 4 ontvelde kipfilets, liefst vrije uitloop of biologisch, in 2 cm dikke reepjes
- 1 blik tomatenstukjes van 400 g
- 1 blik kokosmelk van 400 ml
- 200 g biologische yoghurt
- een klein handje geschaafde amandelen
- 1 citroen

Bereidingswijze
Pluk de korianderblaadjes van de steeltjes, houd ze apart en hak de steeltjes fijn. Zet een grote braadpan op matig tot hoog vuur en doe er een paar scheuten olie en een klontje boter in. Doe de uien, peper, gember en koriandersteeltjes erbij en bak die 10 minuten tot ze zacht en goudbruin zijn. Doe de tikkamasalapasta en de reepjes kipfilet erbij. Roer zodat alle stukjes kip met de currypasta in aanraking komen en strooi er wat zout en peper op. Voeg de tomaten en de kokosmelk toe. Vul een van de lege blikjes met water, giet het in de pan en roer nog even. Breng de curry aan de kook, zet het vuur laag en laat met het deksel op de pan 20 minuten zachtjes pruttelen. Controleer de curry regelmatig om te kijken of hij niet te droog wordt en doe er als het nodig is nog wat extra water bij. Als de kip mals en gaar is, voeg je wat extra zout en peper toe - wees er wel voorzichtig mee. Deze curry is fantastisch met rijst en met een paar flinke lepels yoghurt erop. Strooi er de geschaafde amandelen en de korianderblaadjes over en serveer er partjes citroen bij om erover uit te knijpen.

Een update

De groep
Cohousing Waasland breidt uit! We zijn intussen met tien gezinnen en alleenstaanden van verschillende leeftijden en hopen binnenkort nog meer toekomstige buren te mogen verwelkomen. In februari gingen we met de hele groep op weekend in Chevetogne. Het was heel gezellig en verrijkend, en zowel de volwassenen als de kinderen hebben zich goed geamuseerd! Een verslagje van ons weekend vind je hier.

Architect gekozen
Vorige zomer organiseerden we een architectuurwedstrijd. Het was erg leuk om te zien welke inspirerende en creatieve ideeën daaruit voortkwamen. Nu mogen we ook met veel trots de winnaar bekendmaken: we gaan in zee met Blaf & Denc-studio!

Werken gestart
Enkele weken geleden zijn de werken in de Nieuwe Clementwijk gestart, waar wij één van de velden hopen te bebouwen. De komende maanden wordt de riolering aangelegd, de volgende stap is de aanleg van de wegen. We kijken ernaar uit hoe de wijk steeds verder vorm krijgt! De Stadskroniek, het tweemaandelijkse magazine van de stad Sint-Niklaas, gaat in mei uitgebreid in op de nieuwe Clementwijk.

We hopen dat je met ons mee droomt, en als je meer wil weten ben je uiteraard altijd welkom op een info- of cosessie!

Hartelijke groeten
Liesbet, Dieter, Elke, Ann, Bram, Hilde, Geert, Evelyn, Jacob, Veerle, Wim, Hans, Elien, Michiel, Griet, Matthias, Lydie en alle kids ofwel... Cohousing Waasland!


Activiteiten

Open Dag Samenhuizen
Op 18 mei organiseert Samenhuizen vzw een Open Dag. Verschillende cohousing- en andere samenwooninitiatieven openen die dag hun deuren om met iedereen die het wil de voordelen van samenhuizen te delen.
Enkelen van onze groep gaan Cohousing Vinderhoute en enkele andere projecten bezoeken. Neem snel contact op met ons (info@cohousingwaasland.be) als je mee wil, want de plaatsen zijn beperkt!


Wie is wie?

Wie zijn jullie?
Wij zijn Griet en Matthias, ons gezin telt twee kindjes, Niels is 6 jaar en Lisa is 4 jaar.

Huidige woonsituatie?
We wonen in Sint-Niklaas dicht bij het centrum, we hebben ons huis zo’n kleine 10 jaar geleden gekocht. Het is een ruime bel-etage met tuin, maar jammer genoeg wonen we in een drukke straat met weinig warme buurtcontacten.

Wat trekt jullie aan in cohousing? En waarom kiezen jullie voor Cohousing Waasland?
We twijfelden om een andere woning te kopen ofwel de huidige te verbouwen, maar toen we op het cohousingproject botsten, beseften we dat er nog andere manieren zijn om te wonen. We denken dat cohousing ons in onze huidige individualistische maatschappij meer sociaal contact biedt en dat er meer verbondenheid zal zijn met onze buren. We denken dat cohousing ook voor onze kinderen veel kan betekenen: een grote tuin om zorgeloos in te spelen, samen met andere kinderen in een rustige wijk. Door dit nieuwbouwproject gezamenlijk aan te pakken, moeten we bovendien ingrijpende keuzes niet alleen maken: architect, woonontwerp, paperassen allerhande, …
Gaandeweg beseffen we dat deze woonvorm jezelf dwingt om bewuster in het leven te staan. Daar moeten we als gezin nog aan werken, maar we eten wel al bewust lokale groenten en fruit en drinken kraantjeswater, gaan in hetzelfde bad, Griets fiets is een volwaardige stadsauto en Matthias installeerde overal spaarlampen.
Cohousing Waasland is een evidente keuze omdat we zelf geboren en getogen zijn in het Waasland en omdat ons netwerk en dat van onze kinderen sterk verweven is met Sint-Niklaas. De omgeving van de wijk spreekt ons aan want die is landelijk en toch dicht bij het centrum. 

Wat willen jullie nog kwijt over jullie gezin?
Elke dag valt de krant in onze bus, die met een koffietje erbij wordt gelezen. Griet kookt zeer lekker en graag Vlaamse kost. Een favoriet is vers stoofvlees met frietjes en appelmoes, geserveerd met een Westvleteren! We genieten enorm van wandelen en fietsen in de natuur en ons jaarlijks hoogtepunt is een zonvakantie in de Alpen. Wie weet wagen we ons binnenkort aan een volledige fietsvakantie…

Een gekke gewoonte, maar tegelijk een ecotip: met ons badwater wassen we ook de auto, dat is lekker warm en daar zit dan meteen al een zeepje in!

Copyright © 2013 Cohousing Waasland, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp