Nieuws van Cohousing Waasland 

Cohousing Waasland

Cohousing Waasland is een groep mensen die gestart is met een cohousingproject (nieuwbouw) in Sint-Niklaas, in de uitbreiding van de Clementwijk.
We zoeken volop naar enthousiaste medebewoners.

Agenda

Infosessies
woensdag 23/10 - 20u
donderdag 05/12 - 20u

Taverne De Graanmaat, Grote Markt 24, Sint-Niklaas

Cosessies (met kinderopvang)
zaterdag 12/10 - 14u
zondag 17/11 - 14u

Andere activiteiten
zondag 13/10 - 11u
Dag van de Architectuur

zondag 17/11 - 9u30
Beurs Duurzaam bouwen

Cohousing recept

Speculaashuisjes

Ingrediënten
- 750 g bloem
- 375 g boter
- 500 g bruine bastaardsuiker
- 2 eieren
- 1 koffielepel natriumbicarbonaat
- 1 koffielepel speculaaskruiden
- 40 g amandelschaafsel (1 zakje)

Bereiding
Meng de bloem, boter, suiker, eieren en kruiden. Kneed dit tot een mooie bal en maak er een rol van. Laat een nacht rusten.

De rol nogmaals goed doorkneden. Je kan nu de speculaas uitrollen tot 1 cm dikte en figuurtjes uitsteken.

Leg de figuurtjes op een bakplaat met bakpapier en zet die in een voorverwarmde (hetelucht)oven op 200° C, een beetje afhankelijk van je oven. De baktijd is ca. 10 minuten.

Nieuws

Begin september mochten we tijdens de Vredefeesten in Sint-Niklaas talrijke voorbijgangers verwelkomen aan onze infostand. Terwijl de jongste bezoekers windmolentjes in elkaar knutselden, deelden wij onze plannen en dromen - en lekkere koekjes - met de vele geïnteresseerden.

Voor sommigen was cohousing iets helemaal nieuws, anderen hoopten al lang op een initiatief in eigen stad. We hopen dan ook dat velen de weg naar de infosessies zullen vinden en misschien zelfs mee instappen in ons project!

Voortaan zal je ons ook vaak in onze groene T-shirts aantreffen: om ons herkenbaar en aanspreekbaar op te stellen, maar ook om te laten zien dat we nog op zoek zijn naar bUren!


Dit najaar hebben we heel wat plannen! Naast de activiteiten die we later in deze nieuwsbrief aankondigen, staan er een aantal 'cohesie-activiteiten' op de agenda, momenten waarop we op een ontspannen manier samen op uitstap gaan of iets ondernemen. Zo gaan we net als in februari nog eens samen op weekend, en vormen we een paar keer een quizploeg, hopelijk met succes!

Onze volledige agenda vind je op onze website.Activiteiten

Dag van de Architectuur
De Dag van de Architectuur, die dit jaar doorgaat op zondag 13 oktober, staat in het teken van nieuwe woon-, werk- en samenlevingsvormen, onder de noemer 'Bloeiende landschappen'.
Wij voelden ons als cohousinggroep meteen aangesproken, en hebben dan ook een programma op poten gezet in de academie in Sint-Niklaas. We ontvangen drie gastsprekers, die elk hun steentje bijdragen aan duurzaam bouwen en wonen. Hun presentaties worden telkens aangevuld met een korte toepassing op ons project.
ILIV, het kenniscentrum over het belang van een thuis, zal de trends rond leven thuis en in de buurt toelichten.
Daarna komt Fris in het landschap aan bod, een bureau voor landschapsarchitectuur en stedenbouw dat mee het ontwerp heeft gemaakt van de Clementwijk², waar wij ons project willen realiseren.
Tot slot komen ook nog 'onze' architecten BLAF Architecten en denc!-studio een presentatie geven vanuit hun expertise in passiefbouw.

Het volledige programma en de praktische informatie staan op onze website.

Beurs Duurzaam bouwen
Op zondag 17 november gaat de derde editie van de tweejaarlijkse 'Beurs duurzaam bouwen en renoveren' door in 't Bauhuis in Sint-Niklaas.

Ook daar willen we niet ontbreken. We zijn er de hele dag aanwezig, van 9u30 tot 18u, met een informatiestand over cohousing en specifiek over ons project. Naast onze groep zijn er nog zo'n veertig andere standhouders die verschillende aspecten van duurzaam bouwen belichten.

Een interessante dag om nu alvast in je agenda te schrijven!Wie is wie?Wie zijn jullie?
Van oud naar jong: Ann (Annie voor vrienden) is 36, werkt 90% als administratief bediende in haar thuisstad Sint-Niklaas. Ze probeert af en toe een balletje te slaan (tennis) of te werpen (waterpolo) maar kan ook volop genieten van een pintje op een zonnig terras. Bram is 32 en leeft zich uit als projectconsultant duurzaam bouwen bij een groot adviesbureau. In zijn vrije tijd is hij basketter, tennisser en voetbalfan, die evenveel geniet van de discussie aan de toog als van de inspanning. Maren is sinds kort een tiener. Deze felle dame speelt waterpolo en ravot graag met haar vriendinnen van de chiro! Sam is de jongste van het gezin maar kan zich meten met de rest: onze achtjarige schavuit zit ook bij de waterpolo en gaat sinds kort naar de scouts. Tijdens de speeltijd vind je hem steeds tussen de voetbalgoals!

Samen hebben we een hectisch sociaal leven met sport, vriendschappen en familie als agendavullers. We gaan overal met de fiets naartoe, zelfs als het putje winter is. Ons motto is: wij zijn niet van suiker!

Wat trekt jullie aan in cohousing? En waarom kiezen jullie voor Cohousing Waasland?
Het idee van cohousing past perfect bij onze manier van leven. We genieten enorm van onze privacy maar ook van praten, lachen, discussiëren, van ideeën wisselen. In onze drukke maatschappij met veel vluchtige contacten, zoeken wij naar een rustige en stimulerende haven, een thuis met nét dat beetje extra. En onze roots liggen in Sint-Niklaas! Bram is zelfs opgegroeid in de oude Clementwijk.
Voor de kinderen is cohousing nu reeds een feit geworden. Sam en Maren hebben er al veel vrienden bij en leren zo ook makkelijker contact leggen of conflicten oplossen. Maar ook wij hebben al veel geleerd van onze medecohousers in die korte tijd.

Op dit moment zijn we druk bezig met vergaderen, beurzen en weekends te organiseren. Cohousing is op deze manier een groot stuk van ons leven geworden. We zien dit als een groeiproces om ook dichter bij elkaar te komen. Ondertussen proberen we zoveel mogelijk over ons project te praten … wie weet schuilt er in die persoon wel een toekomstige buur :-)
Copyright © 2013 Cohousing Waasland, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp