Copy

Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Klik hier voor de online versie.

2 juli 2013

eHealth, Apps en Zelfmanagement

 
TV programma

AutismeTV onderzocht de veranderingen in de zorg. Tot nu toe stond de overheid altijd en voor iedereen klaar. Die tijd is voorbij. Je moet nu meer zelf organiseren. Dat is best lastig voor mensen met autisme. Een programma over eHealth, Apps en Zelfmanagement.
Kijk nu het TV programma>

 
De rol van de client verandert

Om de nieuwe rol duidelijk te maken worden verschillende woorden gebruikt. Matt van der Reijden, geneesheer-directeur van het Dr. LeoKannerhuis legt uit wat bedoeld wordt met begrippen als zelfmanagement, zelfredzaamheid en zelfregie.  
Kijk nu de video>
 
Autisme en Apps

 

De smartphone en de tablet worden onze personal assistent. Robert Houtenbos, adviseur mobiele innovaties in de zorg, vertelt over de apps die er nu al zijn en welke ontwikkelingen er aankomen. 
Kijk nu de video>
 

Persoonlijk GezondheidsDossier
 

Kan een persoonlijk gezondheidsdossier bijdragen aan het vergroten van de regierol van de client? Marcel Heldoorn van de patientenfederatie NPCF geeft zijn visie.
  Kijk nu de video >
 

Online Zorgportaal QULI
 

QULI, ontwikkeld door dr. LeoKannerhuis en enkele partners, is een digitaal hulpmiddel om beter voor jezelf te zorgen. Een online zorgportaal waar de client de regie heeft. Saskia Timmer, programmamanager, introduceert het platform.
  Kijk nu de video >
Webinars
  • Geef uw tips en suggesties voor nieuwe webinar-onderwerpen.

    AutismeTV onderzoekt de mogelijkheden om in het najaar weer enkele nieuwe webinars te organiseren. U kunt daarbij helpen! Geef uw tips en suggesties voor onderwerpen door via onderstaande sociale media. 

Reageer

AutismeTV is een online televisiezender met programma's en webinars over autisme: www.autismetv.nl. Bereikbaar via redactie@autismetv.nl. Reageren op deze nieuwsbrief kan via redactie@autismetv.nl. Afmelden voor de nieuwsbrief? Klik hier.