Copy
Bij Fit & Slank geloven we niet in pillen, poeders of diëten. Onze naam zegt het eigenlijk al; we kiezen voor een complete aanpak, met de focus op een eenvoudig eetpatroon - ofwel de Regel van 3 en de 7 Afspraken - én op je fitheid.
MET VALLEN EN OPSTAAN DE HERFST IN
Tegenwoordig kun je alles vinden op Internet. Als je nu last van je teen hebt, en je denkt zelf dat ie gebroken is dan wordt dat vast en zeker bevestigd als je dat op Internet gaat zoeken. Handig toch? Hoef je ook niet meer naar de dokter.

Hetzelfde geld voor gezondheid. Je kunt overal lezen wat goed voor je is.
‘s Morgens een glas lauw water met citroen, je kunt beter wandelen dan hardlopen voor vetverbranding, je kunt maar beter koolhydraten schrappen want daar wordt je dik van, hoe donkerder het brood hoe gezonder, en ga zo maar door.

Maar waarom geloven mensen nu altijd alles wat op Internet staat? Misschien omdat eronder staat dat het wetenschappelijk onderzocht is? Of omdat het in de Telegraaf staat?

Waarschijnlijk komt het omdat we vaak de makkelijkste weg willen. Zodat “iets” ons minder moeite hoeft te kosten. Veel mensen willen iets, maar zijn niet bereid om te veranderen. Juist als het gaat om lichamelijke doelen. We willen wel graag 10 kilo lichter zijn, maar we willen ook elke avond cola en chips en koekjes bij de koffie. Tja, dat gaat helaas niet helemaal samen. Natuurlijk is het niet dat je nooit cola, chips of koekjes mag eten. Maar om af te vallen zal je toch dingen moeten veranderen.

Ook gaan de meeste mensen ervan uit dat ze in een rechte lijn hun doel kunnen behalen.
Het kan lastig zijn om je leefstijl te veranderen, de vraag is alleen:
Hoe graag wil jij doel halen en wat heb je er voor over?

En laten we eerlijk zijn. hoeveel van jullie hebben in 1x hun rijbewijs gehaald? Of hebben alle studies geheel zonder onvoldoendes of herkansingen doorlopen? Vallen en opstaan hoort bij het leven en dus ook bij het behalen lichamelijke doelen. Succes wordt behaald met hoe vaak je opstaat!
Diëten
Vaak krijg ik cliënten in mijn praktijk die al jaren bezig zijn met afvallen. Ze hebben van alles geprobeerd om te af te vallen: Sonja Bakker, Dr. Frank, Cambridge noem ze allemaal maar op. Natuurlijk werken deze diëten, alleen niet om de reden waarom heel veel mensen denken.
Het grote nadeel van diëten is dat je er niets van leert en dat dat meestal resulteert in het bekende jojo effect. Dat vind ik pas jammer. Dan heb je jezelf maanden uitgehongerd, heb je eindelijk je doel bereikt, ga je weer “gewoon” eten zoals je dat altijd deed en de 20 kilo die je was afgevallen, plus 5 extra zit er binnen 4 maanden weer bij. Dat is pas verspilde moeite.

Maar waarom werken deze diëten dan wel?
Alles draait om de energiebalans. Als je meer eet dan dat je lichaam verbruikt dan kom je aan en als je minder eet dan dat je lichaam verbruikt dan val je af. Tadaaaaaaaaa. Niets meer en niets minder!

Op een of andere manier wil iedereen altijd geloven dat er een wondermiddel bestaat. Helaas die is er echt niet!
Dus waarom zou je nu niet als je af wil vallen een negatieve energiebalans creeren die je vol kunt houden? Waarbij je je lichaam nog steeds de voedingsstoffen geeft wat het nodig is? Zodat als je je doel bereikt hebt, weet welke keuzes je moet maken om je lichaam te voeden en altijd stabiel te kunnen blijven?
Dat is dus een verandering van je leefstijl. We hebben allemaal levenslang.

Natuurlijk begrijp ik dat je de kilo’s die je in de loop van de jaren verzameld hebt er graag zo snel mogelijk af wilt hebben. Maar ze zijn er toch ook echt in jaren bij gekomen, dus is het niet realistisch en verantwoord om ze er in een paar weken af te krijgen toch?

Beweging
Wat ik dan wel weer fijn van de energiebalans vind is dat als je meer beweegt dat je dan meer calorieën verbrand. Nu hoeft het niet zo te zijn dat je hiervoor topsport hoeft te bedrijven hoor, als je maar iets gaat doen wat bij jou past. Iets wat je dus vol kunt houden. Want ook regelmatig bewegen hoort bij een gezonde leefstijl en als je een doel hebt zal je er iets voor moeten doen.
ONTBIJTEN... WEL OF NIET?
Er wordt veel gezegd en geschreven over het ontbijt. Moet je dat nu juist wel of niet doen?
Per dag gebruiken we 3 hoofdmaaltijden, namelijk ontbijt, lunch en diner. In dit rijtje valt meteen op dat ontbijt als eerste vermeld wordt. Het is daarmee de eerste maaltijd van de dag en ook een belangrijke.

Onze lichaamsprocessen starten in de vroege ochtend, wanneer we nog heerlijk liggen te slapen, op. Wanneer we wakker worden is ons lichaam al in volle gang en heeft behoefte aan voedingsstoffen. Gaan we niet aan de vraag van ons lichaam voldoen dan zullen we dat ergens in de dag merken in de zin van trek, zin in zoet, meer honger.

Niet ontbijten is een gewoonte, ontstaan door; geen zin, geen tijd, kan niet eten. Als we eerlijk zijn dan zijn dit smoesjes. Er zijn zoveel manieren en gezonde voedingsstoffen om te ontbijten dat er vast wel een tussen zit die wel bij je past.

Doorbreek de gewoonte van niet ontbijten en neem die paar minuutjes. In deze nieuwsbrief vind je lekkere en gezonde ontbijtrecepten.

Eet smakelijk!!
RECEPT VAN DE MAAND
Mmmm, zo lekker! De kaki!
 
Deze vrucht smaakt heerlijk zoet en is daardoor prima als gezond tussendoortje voor de zoete trek en heerlijk door de yoghurt. 
 
Deze vrucht is juist in de herfst/wintermaanden goed verkrijgbaar bij de groenteboer en in de supermarkten.
De kaki bevat geen pitten en is dus helemaal te eten, behalve het kroontje dan.
Eet de vrucht wanneer jij goed rijp is. Hij kijkt dan een beetje glazig en is wat zacht, dan is de smaak op zijn best.
Bewaren kan zowel bij kamertemperatuur als in de koelkast. Bij kamertemperatuur zal het rijpen sneller verlopen.
 
Een kaki bevat naast vezels en vitamine C nog andere vitaminen en mineralen. Super! Let wel dat een fruitsoort is en dus ook de nodige suikers bevat. Wissel dus af met andere fruitsoorten.
In de yoghurt is een halve kaki al voldoende, zo doe je langer met je fruit en blijft de suiker inname ook beperkt.
 
Naast gezond tussendoortje of in de yoghurt is de kaki ook lekker in een salade met andere vruchten of met noten en geitenkaas.
 
Ieder jaar wordt ik weer blij als de kaki verkrijgbaar is, dan is het weer een klein feestje in de yoghurt!
 
Geniet ervan!
APP VAN DE MAAND
Heb jij een druk leven? Een drukke baan, gezin en/ of sociaal leven en wil je toch graag elke dag je buik trainen? Dan is deze app een uitkomst! Simpele oefeningen met een goede motivator in maar 8 minuten!

 
Yoghurt met vers fruit en noten
 
1 persoon
 
150 ml magere yoghurt
Vers fruit zoals peer, mandarijn, kaki, kiwi, aardbei.
2 eetlepel gehakte ongezouten notenmix
 
Doe 150 ml magere yoghurt in een kommetje. Maak het gewenste stuk fruit schoon en snij in stukken. Doe het fruit bij de yoghurt. Garneer de yoghurt met de notenmix.
 
Voedingswaarden
Energie 400 kcal ● eiwit 15 g ● koolhydraten 29 g ● vet 23 g ● vezels 5,5 g
Yoghurt met vers fruit en noten
 
1 persoon
 
150 ml magere yoghurt
Vers fruit zoals peer, mandarijn, kaki, kiwi, aardbei.
2 eetlepel gehakte ongezouten notenmix
 
Doe 150 ml magere yoghurt in een kommetje. Maak het gewenste stuk fruit schoon en snij in stukken. Doe het fruit bij de yoghurt. Garneer de yoghurt met de notenmix.
 
Voedingswaarden
Energie 400 kcal ● eiwit 15 g ● koolhydraten 29 g ● vet 23 g ● vezels 5,5 g
 
KLIK HIER VOOR MEER RECEPTEN
HET NIEUWE FIT & SLANK
Wees eerlijk, kilo’s verliezen is helemaal niet zó moeilijk. Een crashdieet en je bent er. Maar je ideale gewicht vasthouden, dat is vaak al een stuk lastiger. Zo lastig dat er zelfs een woord voor bestaat; jojoën. En stel je blijft op gewicht, dan betekent dat vaak overleven op een halve cracker en een blaadje sla. Funest voor je energielevel natuurlijk. Leuk voor wannabe-supermodels, maar niet voor mensen die vol in het leven staan.

Bij Fit & Slank geloven we niet in pillen, poeders of diëten. Onze naam zegt het eigenlijk al; we kiezen voor een complete aanpak, met de focus op een eenvoudig eetpatroon - ofwel de regel van 3 en de 7 afspraken - én op je fitheid. Die specifieke combinatie zorgt ervoor dat je met Fit & Slank resultaten behaalt die je eerder voor onmogelijk hield. Je gediplomeerde consulente adviseert en motiveert je op beide gebieden. Zo realiseer je niet alleen je streefgewicht, je weet ook zeker dat je mentaal én fysiek vol energie zit. Dat voel je én dat zie je!

Fit & Slank. Laat je stralen
Copyright © * 2015 * Fit & Slank*, All rights reserved.

Ons adres is:
De Hommelberg 5
6026 SR Maarheeze
Nederland

Wil je de manier van het ontvangen van deze mails aanpassen?
Je kunt je voorkeuren aanpassen of uitschrijven van deze nieuwsbrief