Copy
De Fit & Slank methode kiest voor een complete aanpak gericht op een eenvoudig eetpatroon.
Met 'de Regel van 3 en de 7 Afspraken' is Fit & Slank eenvoudig toepasbaar en makkelijk te onthouden.

Bij Fit & Slank geloven we niet in pillen, poeders of diëten, maar in gewoon eten zonder hongergevoel!

Wil jij stralen in de zomer? Start NU!

VIND JOUW COACH

voor een 8-weekse cursus
of een Personal Coaching traject

Omdat Fit & Slank is aangesloten bij de BGN worden de kosten voor cursussen en Personal Coaching consulten ook weer in 2017 vergoed door de meeste zorgverzekeraars in de aanvullende verzekering. Er zijn nieuwe zorgverzekeraars bijgekomen, dus check hier of jouw verzekering jouw cursus ook vergoed. 

Wat is gezonder: Speltbrood of tarwebrood?

Spelt is een oergraan en is minder bewerkt dan de hedendaagse tarwe. Dit heeft een aantal voordelen. Het zit boordevol voedingsstoffen zoals eiwitten en mineralen. In spelt zit veel minder fytinezuur dan in tarwe. Fytinezuur kan ervoor zorgen dat mineralen zoals ijzer en magnesium minder goed in je lichaam worden opgenomen.

Er zijn dus wel voordelen, maar……koop je in de supermarkt een speltbrood, dan is die vaak gemaakt van speltbloem. Koop je een volkoren (tarwe)brood dan betekent dat, dat je een brood koopt wat gemaakt is van tarwemeel. Meel  is gemaakt van de hele graankorrel en bevat doordoor veel vezels, eiwitten, vitamines en mineralen.

Bloem (ook tarwebloem) is alles van het graan wat overblijft na het zeven van meel. Van bloem krijg je witbrood. Volkoren brood is trouwens de enige soort met een “beschermde” naam. Het moet dus echt van meel zijn gemaakt en niet van bloem. Bij bijvoorbeeld een “meergranenbrood” kan het zo zijn dat het brood voor 90% is gemaakt van tarwebloem (witbrood dus) met een paar procent andere granen erbij. En als het brood dan ook nog donkerder wordt gekleurd heb je de indruk dat je een heel gezond brood eet. En dat geldt dus ook voor speltbrood.

Koop je een speltbrood wat voor het grootste gedeelte gemaakt is van speltbloem, dan koop je dus eigenlijk een witbrood.

Mocht je de voorkeur geven aan speltbrood, kijk dan op het etiket naar de ingrediënten of vraag ernaar bij de bakker, of bak eens een zelf een speltbrood!

Dus een volkoren (tarwe)brood heeft nog altijd de voorkeur boven een wit (spelt)brood, omdat met name de vezels in meel ervoor zorgen dat de bloedsuikerspiegel langer stabiel blijft en dat je daardoor langer een verzadigd gevoel houdt.
Lees de Succesverhalen van Fit & Slank cursisten

RECEPT VAN DE MAAND

Speltbrood

Ingrediënten voor 1 brood

 • 500 gram speltmeel
 • 10 gram zout
 • 7 gram gedroogde gist
 • 320 gram lauw water

Bereiding

Doe het meel en de bloem in een grote kom. Doe het zout erdoor en daarna de gist. Zorg ervoor dat de gist en het zout elkaar niet raken. Het zout remt de werking van de gist. Voeg het water toe en  meng alles. Kneed er met een keukenmachine een soepel deeg van. Het deeg is klaar als je er een vliesje van kunt trekken (na ongeveer 5-10 minuten kneden). Speltdeeg moet je in tegenstelling tot tarwe zeker niet te lang kneden omdat de gluten bij te lang kneden afbreken.
 
Dek het deeg af met een vochtige theedoek of plastic zak en laat het op een tochtvrije plek een uur rijzen. Het deeg is klaar als het in volume verdubbeld is.
 
Haal het deeg uit de kom en druk de lucht eruit. Rol het uit tot een langwerpige vorm en breng alle buitenzijdes naar binnen. Maar er een rol van en leg die met de naad naar beneden in het cakeblik van 25 cm.
 
Laat het deeg nogmaals afgedekt een uur rijzen.
 
Verwarm ondertussen de oven voor op 210 graden.
Zet onderin de oven een braadslede met water. Dit zorgt voor stoom.
 
Zet het blik op de onderste stand in de oven en bak het brood in ongeveer 35 minuten gaar. Het brood is gaar als het een hol geluid geeft als je er op klopt.
 
Haal het brood uit het blik en laat het afkoelen op een rooster.
 
Eet smakelijk!

RECEPT

Chinese kool met gerookte kip en fruit

Ingrediënten

 • 350 gram Chinese kool
 • 200 gram gerookte kipfilet
 • 3 sinaasappels
 • 1 grapefruit
 • 125 gram blauwe druiven
 • 3 el halvanaise
 • 1,5 dl magere yoghurt of kwark
 • 1 el cognac
 • Peper

Bereiding

Verwijder de stronk van de kool, was de koolblaadjes en versnipper deze. Doe ze in een schaal, snijd het gerookte vlees in reepjes en schep ze door de kool
Schil het fruit en snijd in partjes en bewaar het sap wat los komt. Halveer de druiven. Schep alles door de kool.

Klop voor de dressing het sap van de vruchten, de halvanaise, yoghurt/kwark, cognac door elkaar en breng op smaak met peper. Schenk over de salade.
KLIK HIER VOOR MEER RECEPTEN

VEEL ZORGVERZEKERAARS VERGOEDEN 
Fit & Slank CURSUSSEN IN 2017

... wanneer je in de zomer twee keer per week je armen en benen tussen 10.00 uur ’s morgens en 15.00 uur ’s middags blootstelt aan de zon gedurende 5 tot 30 minuten (afhankelijk van de maand en je huidtype), dat je dan in je vetweefsel een voorraad vitamine D opbouwt waarop je in de winter een beroep kunt doen?
...  je in de zon nauwelijks of geen vitamine D aanmaakt als de “R” in de maand is, oftewel als je eigen schaduw langer is dan jezelf?
... vis qua voeding de rijkste bron is van vitamine D?

BOEK VAN DE MAAND

Op dieet Doe normaal!

Heleen Ligtelijn verzamelt in haar boek ‘Op dieet Doe normaal!’ haar praktijkervaring en versnijdt praktische voorbeelden en tips met de psychologische processen die ten grondslag liggen aan onze ongewenste eetgewoontes. Het maakt de lezer bewust van zijn eigen gedrag en moedigt aan tot het maken van doelbewuste veranderingen in je eetpatroon.Auteur: Heleen Ligtelijn
 
Te koop bij Bol.com

HET boek van Fit & Slank

Boek van de maand

Stralend voor de spiegel

Voedingscentrum Dr. Ir. A. Postma

"Dit boek is een heel mooi startpunt voor iedereen die serieus wil gaan werken aan een gezonder gewicht en een gezonder leven. Als lezer krijg je geen voorgeschreven lijstje om in een paar weken tijd wat kilo's kwijt te raken, maar krijg je het enige juiste advies, namelijk: dat je je gewoontes zult moeten gaan veranderen. Het boek bevat heel veel praktische tips en trucs om je daarbij te helpen. Aan de prettige toon en duidelijke en uitgebreide uitleg merk je dat Anja jarenlange ervaring heeft in het begeleiden van mensen naar een gezonder en gelukkiger leven. 
Lezen dus dit boek!"
 

Beroepsvereniging van Gewichtsconsulenten Nederland
Drs.M.A.M. Kramer

"Het programma biedt duidelijke handvatten voor de mensen die het volgen. Dat doet Anja op een positieve, nuchtere "no-nonsense" manier. Ze geeft iedereen de mogelijkheid om op een gezonde en toegankelijke manier een gezonde leefstijl te creëren." 

Auteur: Anja Bastings
Te koop bij de lokale boekhandel, online, www.fitenslank.nl, en bij jouw Fit & Slank coach

APP VAN DE MAAND

Hiiper

Hiiper is een app waarmee je simpel & snel kunt vergelijken waar je boodschappenlijstje vandaag het goedkoopst is. Via de website of de app maak je je lijstje en wij berekenen direct de kosten van dat lijstje bij supermarkten in de buurt. Zo betaal je dus nooit meer teveel voor je boodschappen!
.
.

SPREUK VAN DE MAAND

Deze nieuwsbrief kwam tot stand met medewerking van
Fit & Slank coaches Leonie van der Wiel & Willie Woddema
Copyright © * Fit & Slank*, All rights reserved.

Ons adres is:
De Hommelberg 5
6026 SR Maarheeze
Nederland
info@fitenslank.nl

Wil je de manier van het ontvangen van deze mails aanpassen?
Je kunt je voorkeuren aanpassen of uitschrijven van deze nieuwsbrief