Copy
Bij Fit & Slank kiezen we voor een complete aanpak, met de focus op een eenvoudig eetpatroon - ofwel de Regel van 3 en de 7 Afspraken - én op je fitheid.
De Fit & Slank methode kiest voor een complete aanpak gericht op een eenvoudig eetpatroon. Met 'de Regel van 3 en de 7 Afspraken' is Fit & Slank eenvoudig toepasbaar en makkelijk te onthouden.

Bij Fit & Slank geloven we niet in pillen, poeders of diëten, maar in gewoon eten zonder hongergevoel!

Slank in 2017? Start NU!

VIND JOUW COACH

voor een 8-weekse cursus
of een Personal Coaching traject

Plaatselijk afvallen

Het grootste misverstand wat er bestaat op het gebied van afvallen en bewegen is dat het mogelijk is om met bepaalde fitnessoefeningen plaatselijk af te vallen. Plaatselijk afvallen is gebaseerd op het idee dat je je kunt focussen op 1 bepaalde spiergroep, en daardoor op die plek vet verliest. Helaas, je kunt nog zoveel buikspieroefening doen het helpt je niet per definitie aan een slanke buik.

Als er veel vet ligt opgeslagen op jouw buik, dan krijg je dat vet niet weg door alleen spierverstevigende oefeningen te doen, zelfs niet als je dat elke dag doet. Je spieren worden er wel steviger en mooier van, maar niemand zal ze zien omdat er nog steeds een laag vet overheen ligt.

Het vet in je lichaam kun je dus zien als overtollige calorieën die opgeslagen worden voor een ander moment. Om gewicht te verliezen zal je meer calorieën moeten verbranden dan je binnenkrijgt. Wanneer je dus een tekort aan calorieën creëert zal het lichaam gebruik maken van de opgeslagen calorieën, dus vet. Helaas kun je niet tegen je lichaam zeggen waar hij dat vet vandaan moet halen.

Je kunt het onderhuidse vet vergelijken met de lagen van een ui, bij gewichtsverlies wordt het laagje vet laag voor laag ‘afgepeld’ over het gehele lichaam en dus niet op 1 bepaalde plaats. De plaats waar het eerste vet is ontstaan, is meestal ook de plaatst waar het lichaamsvet het laatste verdwijnt. Als de eerste vetopslag heeft plaats gevonden op je buik (lang geleden) dan is het dus zeer waarschijnlijk dat dit ook de laatste plaatst is waar het vet verdwijnt. Dit is dan ook gelijk de reden waarom we vaak klagen dat het gezicht dunner wordt terwijl ‘het zwembandje’ maar niet kleiner wil worden.

Om overtollig vet te verbranden zal je moeten kiezen voor een gezonder eetpatroon en daarbij goed blijven bewegen. Daarnaast speelt natuurlijk de genetische factor een belangrijke rol. Ieder mens is uniek, jij ook. Er is niemand met precies hetzelfde lichaam, niemand met dezelfde manier van denken en doen. Daarom is het belangrijk goed te kijken naar de ‘shape’ van je lichaam en daar je training op aan te passen. Je boekt dan snellere en betere resultaten.

Anders gezegd: om van overtollig lichaamsvet af te komen moet je je voedingspatroon aanpassen en aan kracht- én duurtraining doen!

Wat is het verschil tussen THT-datum en TGT-datum?

Er zijn 2 soorten houdbaarheidsdatums die op verpakkingen gebruikt worden:          
 • THT-datum – Ten minste houdbaar tot
 • TGT-datum – Te gebruiken tot
Ze lijken op elkaar, maar zijn zeker niet hetzelfde. Wat is nou precies het verschil tussen THT en TGT?

THT-datum

De THT-datum wordt gebruikt voor voedingsmiddelen die niet snel bederven. Dit kunnen zowel gekoelde als on-gekoelde producten zijn. Zeker bij de on-gekoelde producten zoals meel, koffie, frisdranken en snoep kan het product ook na de THT-datum vaak nog zonder gevaar gegeten worden maar garandeert de fabrikant niet meer de kwaliteit zoals smaak, geur of kleur. Kijk, ruik, proef en bepaal daarna of je het product nog wil gebruiken.

Voorkom voedselverspilling en gooi eten en drinken niet direct na het verstrijken van de THT-datum in de prullenbak. Bij gekoelde producten, zoals vleeswaren, eieren, zachte kaas en gebak houd je de THT-datum aan voor de periode waarbinnen je de producten veilig kan gebruiken.

TGT-datum

De TGT-datum wordt gebruikt voor voedingsmiddelen die je maar kort kunt bewaren (bederfelijke producten) , zoals vlees, vis, voorgesneden groenten, koel-verse kant- en klaar maaltijden en verse vruchtensappen. Na de TGT-datum is het product niet meer veilig te gebruiken. Er kunnen dan bijvoorbeeld bacteriën in groeien die je vaak niet kan ruiken, zien of proeven. Bij het eten ervan kun je er wel ziek van worden.

Bij producten met een TGT-datum staat ook altijd een bewaarinstructie op de verpakking. Deze vermelding is verplicht. De producten moeten na aankoop zo snel mogelijk in de koelkast geplaatst worden, op een temperatuur van 4 °C. Wanneer je het product direct na aankoop invriest kun je het wel langer dan de TGT-datum bewaren. Hoe lang is dan weer afhankelijk van het soort product.

Producten zonder datum

Bepaalde voedingsmiddelen mogen van de wet zonder houdbaarheidsdatum verkocht worden. Ga dan uit van je eigen beoordeling of het er nog goed uitziet en goed ruikt. Het gaat hierbij om producten zoals: verse groente, aardappelen en fruit die niet geschild of gesneden zijn, wijn en dranken met alcoholgehalte van 10% of meer, kauwgom, vers brood en banket, azijn, keukenzout, suiker en suikerwerk zoals snoep.

Wil je meer weten?

Tijdens de Fit & Slank cursussen komt ook het etiketten lezen uitgebreid aan bod!
 
Lees de Succesverhalen van Fit & Slank cursisten

RECEPT VAN DE MAAND

Appeltosti

Ingrediënten

 • 1 appel
 • kaneel
 • yoghurt
 • 2 boterhammen
 • halvarine


 

Bereiding

Trek in appeltaart, maar wil dat eigenlijk niet! Met appel en kaneel kom je al een heel eind.
Schil een appel en snij in stukjes, strooi er kaneel overheen en verwarm het in de magnetron!
Dan heb je al een heerlijk tussendoortje. Als variatie kan je ook yoghurt bij de verwarmde kaneelappel scheppen.
Of wat dacht je van een heerlijke appeltosti! Neem 2 volkoren boterhammen en smeer daar een beetje halvarine op. Beleg met appel en bestrooi met kaneel. Maak hier vervolgens een tosti van.

RECEPT

BLOEMKOOLRIJST MET KIP

Ingrediënten

 • Bloemkool
 • Paprika
 • Courgette
 • Ui
 • Knoflook
 • Kruiden zoals, gemberwortel, koriander, chilipoeder om er een lekkere oosterse bite aan te geven
 • Kip in kleine stukjes
 • Ketjap

 

Bereiding

Snij de bloemkool in stukjes en maal fijn in een keukenmachine of gebruik de staafmixer.
Marineer de kip met ketjap en bak deze bruin. Snij de overige groente in stukjes en bak mee op hoog vuur. Voeg het kruidenmengsel toe en voeg op het laatst de bloemkoolrijst toe.

Roer alles goed door elkaar en opdienen maar. Ook lekker met een gebakken ei en een beetje pindasaus.
KLIK HIER VOOR MEER RECEPTEN
... je met meer spiermassa, je dagelijkse meer kCal verbrand?

Zeker de moeite waard dus om een wekelijkse krachttraining toe te voegen.?
... een Snicker 250kcal levert aan het lichaam en je hier 1 uur voor moet wandelen om dit te verbranden?

Kies voor een gezond tussendoortje zoals fruit, groente, yoghurt of een cracker met mager beleg.
... goede voeding bewezen effecten heeft op onze intelligentie en op ons uiterlijk?

Je kunt je dus mooi en slim eten!?

BOEK VAN DE MAAND

Boek van de maand

Eet taart, krijg een sixpack

Een eigenzinnige kijk op afvallen, voeding, beweging en natuurlijk taart eten!

Er staat te veel onzin over work-outs, diëten en afvalmethodes op het internet en mensen nemen dat klakkeloos over als de Bijbel
Dieetmaffia, detoxklinieken en tarwegras-trutjes. Foodwatcher Jelmer de Boer is helemaal klaar met afvalgoeroes en andere ontslakkers die het schuldgevoel van argeloze eters proberen aan te wakkeren. Door het demoniseren van 'normale' tafelgewoonten raken steeds meer mensen het spoor bijster in dieetland, stelt hij.

Het gevolg: rages rond caloriearme sapjes en vreugdeloze vezels. En een groeiend aantal gevallen van orthorexia, personen die lijden onder de gevolgen van obsessief bezig zijn met gezonde voeding.
Een heerlijk boek met een nuchtere kijk en een gezonde dosis humor. 

Auteur: Jelmer de Boer
 
Te koop bij Bol.com

HET boek van Fit & Slank

Boek van de maand

Stralend voor de spiegel

Voedingscentrum Dr. Ir. A. Postma

"Dit boek is een heel mooi startpunt voor iedereen die serieus wil gaan werken aan een gezonder gewicht en een gezonder leven. Als lezer krijg je geen voorgeschreven lijstje om in een paar weken tijd wat kilo's kwijt te raken, maar krijg je het enige juiste advies, namelijk: dat je je gewoontes zult moeten gaan veranderen. Het boek bevat heel veel praktische tips en trucs om je daarbij te helpen. Aan de prettige toon en duidelijke en uitgebreide uitleg merk je dat Anja jarenlange ervaring heeft in het begeleiden van mensen naar een gezonder en gelukkiger leven. 
Lezen dus dit boek!"
 

Beroepsvereniging van Gewichtsconsulenten Nederland
Drs.M.A.M. Kramer

"Het programma biedt duidelijke handvatten voor de mensen die het volgen. Dat doet Anja op een positieve, nuchtere "no-nonsense" manier. Ze geeft iedereen de mogelijkheid om op een gezonde en toegankelijke manier een gezonde leefstijl te creëren." 

Auteur: Anja Bastings
Te koop bij de lokale boekhandel, online, www.fitenslank.nl, en bij jouw Fit & Slank coach

APP VAN DE MAAND

App van de maand

Waterbalance
 

We kunnen het niet genoeg aanhalen dat water drinken heel erg belangrijk is! Deze app is ideaal om de vochtbalans te controleren en maakt van water drinken een goede en nuttige gewoonte. Waterbalance zal je helpen om het niveau van water te controleren in je lichaam, rekening houdend met jouw individuele parameters: lengte, gewicht en leeftijd. Je kan gedetailleerde statistieken bekijken van je inname van water, nuttige feiten leren over water en over je gezondheid, badges verdienen en deze delen met vrienden. Het is dus een ideale app om van water drinken een dagelijkse gewoonte te maken.
.

CURSUSSEN OOK IN 2016 VERGOED DOOR ZORGVERZEKERAARS

Omdat Fit & Slank is aangesloten bij de BGN worden de kosten voor cursussen en Personal Coaching consulten ook weer in 2016 vergoed door de meeste zorgverzekeraars in de aanvullende verzekering.
Deze nieuwsbrief kwam tot stand met medewerking van Christel Postuma en Jacqueline de Goede.
Copyright © * 2016 * Fit & Slank*, All rights reserved.

Ons adres is:
De Hommelberg 5
6026 SR Maarheeze
Nederland
info@fitenslank.nl

Wil je de manier van het ontvangen van deze mails aanpassen?
Je kunt je voorkeuren aanpassen of uitschrijven van deze nieuwsbrief