Copy
De Fit & Slank methode kiest voor een complete aanpak gericht op een eenvoudig eetpatroon. Met 'de Regel van 3 en de 7 Afspraken' is Fit & Slank eenvoudig toepasbaar en makkelijk te onthouden.

Bij Fit & Slank geloven we niet in pillen, poeders of diëten, maar in gewoon eten zonder hongergevoel!

Slank in 2017? Start NU!

VIND JOUW COACH

voor een 8-weekse cursus
of een Personal Coaching traject

NIEUWE ZORGVERZEKERAARS VERGOEDEN 
Fit & Slank CURSUSSEN IN 2017

Omdat Fit & Slank is aangesloten bij de BGN worden de kosten voor cursussen en Personal Coaching consulten ook weer in 2017 vergoed door de meeste zorgverzekeraars in de aanvullende verzekering. Er zijn nieuwe zorgverzekeraars bijgekomen, dus check hier of jouw verzekering jouw cursus ook vergoed. 

Goede voornemens? Hoe hou je ze vol?

Je hebt jezelf voorgenomen om dit jaar ECHT voor een gezonde leefstijl te gaan. Gezond eten, meer bewegen en meer relaxen. Maar hoe zorg je ervoor dat je je doel behaalt en ook behoudt?
Hier een aantal tips:
 1. Maak een planning en stel haalbare doelen
Formuleer je doel positief. Zeg niet: “Ik wil niet meer dik zijn.” Maar zeg: “Ik wil wat slanker zijn.” Ons onderbewuste kent namelijk het woordje ‘niet’ niet. Daarbij moet het mogelijk zijn om je doel te behalen. Het geeft namelijk een heerlijk gevoel wanneer je je doel hebt bereikt. Over een maand 15 kilo afvallen is geen redelijk doel. 15 kilo afvallen in 3 à 4 maanden wel. Maak eventueel een moodboard dat weergeeft wat je er voor nodig hebt om je doel te bereiken.
 1. Heb een positieve mindset
Anderen lukt het ook, dus waarom zou het jou niet lukken? Zorg dat je het “half-glas-vol type” bent en benader het proces met een nieuwsgierige, positieve en open blik.
 1. Visualiseer je doel
Wat zie, voel en denk je? Je moet iets hebben om naar te streven! Dit werkt namelijk door in je onderbewuste!
 1. Deel je goede voornemens met anderen
Je omgeving kan je helpen je doel te bereiken. Je hoeft het niet alleen te doen! Omring je met mensen die dezelfde ideeën hebben en die het jou gunnen om je doel te halen.
 1. Vervang oude gewoontes door nieuwe
Eet je normaal een zak chips leeg wanneer je ‘RTL late night’ kijkt? Vervang deze niet zo handige gewoonte dan door een gezonde snack, crème je handen in of poets alvast je tanden.
 1. Motiveer en beloon jezelf
Motiveer jezelf op moeilijke momenten door de voordelen te benoemen van je nieuwe leefstijl. Kijk bijvoorbeeld naar die ene foto waar je geweldig op staat. Ben trots op alle stappen die je zet en beloon jezelf wanneer je je aan je planning hebt gehouden. Trakteer je op dat mooie bosje bloemen of koop die nieuwe outfit.
 1. Wees niet te streng voor jezelf
Wanneer het een keer niet zo verloopt als je had verwacht, denk dan niet dat je hebt gefaald. Zie het als een leermoment. Er komen nog kansen genoeg waarop jij kunt laten zien dat je het anders aanpakt. Pak de draad weer op en ga ervoor! Besef dat dit bij het proces hoort. Verandering kost tijd!
Heel veel succes!

11 kilo afgevallen in 15 weken

Suzanne: “Geen dieet maar een nieuwe levensstijl!”

Ik ben Suzanne, 40 jaar, getrouwd, moeder van 3 kinderen en woon in Echt. Langzaam kwamen de kilo’s erbij, ieder jaar weer een aantal meer. En dan komt het moment dat je denkt en nu moet er iets gebeuren. Voor mij kwam dat moment toen ik de vakantiefoto’s van afgelopen zomer zag. De knop ging om en ik besloot nu moet er iets gebeuren.

Ik ben nooit echt bezig geweest met diëten. Ik had goede verhalen gehoord over Fit & Slank, ik heb de website bekeken en de facebook pagina van Roos Derckx geliked. De verhalen van mensen die de cursus gevolgd hadden spraken me aan en ik besloot me in te schrijven voor de cursus die in september zou starten.

Vanaf de 1e les heb ik me voor 100% ingezet om mijn doel te bereiken. En met het gewenste resultaat , de eerste week ben ik 1,7 kg afgevallen! Dat geeft energie om door te gaan. Het is zo makkelijk vol te houden en ik verbaasde me de eerste weken over wat ik wel niet allemaal moest eten. Ik heb geen enkel moment last gehad van een hongergevoel en de “honger naar fatale voeding” is verdwenen.

‘De Regel van 3 en 7 Afspraken’ voelt niet als een dieet maar als de aanpassing van je eetpatroon en dit allemaal gebaseerd op de richtlijnen van het voedingscentrum. Geen voorgeschreven recepten, shakes of het schrappen van bepaalde voedingsmiddelen maar gewoon je eigen voedingspatroon ontwikkelen met normaal eten op basis van de regels en afspraken. Je maakt je eigen keuzes en kiest wat bij jou past. In de groepslessen krijg je ‘eyeopeners’ die je stiekem zelf ook wel weet maar waarvan je nu pas inziet dat het echt werkt.

De Fit & Slank facebook pagina's en de wekelijkse nieuwsbrieven zijn een fijne aanvulling op de lessen, hier kun je weer zaken uit meenemen die bij jou passen.
Al vrij snel heb ik een vast ritme gevonden in de eetmomenten op een dag. Dit zorgt er voor dat je geen behoefte hebt aan ‘fatale’ voeding tussendoor. En als het dan toch een keer voorkomt is dat niet erg. Roos geeft in de groepslessen inzicht hoe hiermee om te gaan. Dit zorgt ervoor dat je veel bewustere keuzes gaat maken.

Ik heb eerst de basiscursus ‘in 8 weken’ gevolgd en daarna de vervolgcursus ‘in evenwicht’. In deze 15 weken ben ik in totaal ruim 11 kilo afgevallen en ik voel me er super bij. Ik ben vastbesloten deze nieuwe levensstijl vast te houden. Roos, super bedankt voor alle inzichten die je mij gegeven hebt de afgelopen weken. Ik kan Fit & Slank aan iedereen aanbevelen.
 
Suzanne
 
Lees de Succesverhalen van Fit & Slank cursisten

RECEPT VAN DE MAAND

Zuurkool-gierstovenschotel

Ingrediënten (2 personen)

 • 140 gram gierst
 • 450 gram zuurkool
 • 200 gram gerookte kipreepjes
 • 2 kleine bananen (of 1 grote) in plakjes
 • 3 eetlepels kaneel
 • 100 gram zachte geitenkaas in brokjes
 • 1 liter bouillon (1 blokje minder zout)
 • Olijfolie (of vloeibare boter) voor invetten bakblik

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 180 graden.
 • Maak 1 liter (groente)bouillon en giet dit in een pan met de gierst. Wanneer dit gezamenlijk kookt, laat dit dan nog 3 minuutjes zachtjes doorkoken onder af en toe roeren.
 • Meng in een grote kom de zuurkool, gerookte kipreepjes en kaneel door elkaar.
 • Vet een bakblik in en doe hier het zuurkoolmengsel in.
 • Strijk een deel van het gierstmengsel voer de zuurkool en beleg het geheel met plakjes banaan. Gebruik nu het overige deel van de gierst om ook de banaan een beetje te bedekken.
 • Strooi de brokjes geitenkaas gelijkmatig over de schotel en zet het geheel 10 minuutjes in de oven totdat de gierst een mooi bruin en knapperig korstje heeft en de banaan een beetje gesmolten is.

Eet smakelijk!

Fit & Slank coach Karin Rutgers
 

RECEPT

Kabeljauw in Pompoensaus

Ingrediënten (4 personen)

 • 500 gram kabeljauw
 • 1 pompoen, in kleine stukjes gesneden
 • 2 zoete uien, fijngesneden
 • 2 tenen knoflook, fijngesneden
 • 1 groene paprika, fijngesneden
 • 1 rode peper, fijngesneden
 • 1 limoen
 • 2 tl gemalen komijn
 • 200 ml tomatensaus
 • Verse tijm
 • Peper en zout

Bereiding

 • Pocheer de vis gedurende enkele minuten. Pocheren doe je in licht gezouten water of bouillon, wat je net onder het kookpunt houdt.
 • Bak de pompoen in een klein beetje olijfolie totdat deze zachter wordt.
 • Voeg de ui, knoflook, paprika en rode peper toe en bak het enkele minuten mee.
 • Voeg de komijn, wat limoenrasp en limoensap toe.
 • Voeg de tomatensaus toe en laat het geheel langzaam garen op laag vuur.
 • Verwarm vlak voor het serveren de vis nog even in de saus.
Eet smakelijk!

Fit & Slank coach Roos Derckx
 
KLIK HIER VOOR MEER RECEPTEN
... de consumptie van noten in 2016 met een kwart is gestegen?

Ook andere producten uit de in maart 2016 verschenen vernieuwde Schijf van 5 van het Voedingscentrum laten een stijging zien. Zo is er vorig jaar 8% meer groente en fruit verkocht in de supermarkten.
...  een avocado heel gezond is maar dat deze steenvrucht maar liefst 335 kcal (per stuk van 175 gram) bevat? 

Om deze energie te verbruiken moet je ongeveer 75 minuten wandelen of 65 minuten fietsen
Wil je afvallen ben dan zuinig met het eten van avocado’s. Het heerlijke stuk fruit kun je wel wat vaker op het menu zetten wanneer je op gewicht bent.
... dat we onze voedingsgewoontes leren van onze ouders? Maar dat je nooit te oud bent om daar veranderingen in aan te brengen! 

BOEK VAN DE MAAND

Boek van de maand

'Eet gewoon!'


Eet gewoon! vertelt in begrijpelijke taal wat nu precies verantwoord eten is. Het bevat heldere inzichten én geeft duidelijke richtlijnen hoe je voortaan slimmere en gezondere keuzes kunnen maken. 
Het boek biedt mensen wetenschappelijk verantwoorde handvatten om slechte (eet)gewoontes te verdrijven.

Auteur: Frans de Jong
 
Te koop bij Bol.com

HET boek van Fit & Slank

Boek van de maand

Stralend voor de spiegel

Voedingscentrum Dr. Ir. A. Postma

"Dit boek is een heel mooi startpunt voor iedereen die serieus wil gaan werken aan een gezonder gewicht en een gezonder leven. Als lezer krijg je geen voorgeschreven lijstje om in een paar weken tijd wat kilo's kwijt te raken, maar krijg je het enige juiste advies, namelijk: dat je je gewoontes zult moeten gaan veranderen. Het boek bevat heel veel praktische tips en trucs om je daarbij te helpen. Aan de prettige toon en duidelijke en uitgebreide uitleg merk je dat Anja jarenlange ervaring heeft in het begeleiden van mensen naar een gezonder en gelukkiger leven. 
Lezen dus dit boek!"
 

Beroepsvereniging van Gewichtsconsulenten Nederland
Drs.M.A.M. Kramer

"Het programma biedt duidelijke handvatten voor de mensen die het volgen. Dat doet Anja op een positieve, nuchtere "no-nonsense" manier. Ze geeft iedereen de mogelijkheid om op een gezonde en toegankelijke manier een gezonde leefstijl te creëren." 

Auteur: Anja Bastings
Te koop bij de lokale boekhandel, online, www.fitenslank.nl, en bij jouw Fit & Slank coach

APP VAN DE MAAND

7-minute workout!

'7-minute workout!' is een high intensity interval training (hiit). Tijdens de workout doe je 12 oefeningen gedurende 30 seconden op vol vermogen , met 10 seconden rust tussen elke oefening. De workout is zo opgezet dat je alle grote spiergroepen aanpakt. Op deze manier train je je hele lichaam in 7 minuten! 

.

SPREUK VAN DE MAAND

Deze nieuwsbrief kwam tot stand met medewerking van
Fit & Slank coaches Karin Rutgers en Roos Derckx.
Copyright © * 2016 * Fit & Slank*, All rights reserved.

Ons adres is:
De Hommelberg 5
6026 SR Maarheeze
Nederland
info@fitenslank.nl

Wil je de manier van het ontvangen van deze mails aanpassen?
Je kunt je voorkeuren aanpassen of uitschrijven van deze nieuwsbrief