Copy
Bij Fit & Slank geloven we niet in pillen, poeders of diëten. Onze naam zegt het eigenlijk al; we kiezen voor een complete aanpak, met de focus op een eenvoudig eetpatroon - ofwel de Regel van 3 en de 7 Afspraken - én op je fitheid.
HOE EN WAT RONDOM DE FEESTDAGEN
Het blijft elk jaar weer een strijd om de feestdagen op gewicht te blijven want alles is zo verleidelijk en zo lekker. Om jullie hierbij een klein beetje te helpen hebben we een paar leuke tips en wetenswaardigheden op papier gezet om het allemaal iets makkelijker te maken want wat er niet aan komt, hoeft er ook niet af!
 
Het is belangrijk dat je gedurende de feestdagen bewuste keuzes blijft maken en realiseer je goed dat de feestdagen natuurlijk maar een paar dagen zijn en niet de hele maand. Je mag gerust een dag genieten van alle lekkernijen maar pak daarna je oude/nieuwe levensstijl weer op.

Het is van groot belang om gedurende de feestdagen de grote van de portie’s in de gaten te houden en denk hierbij aan een van de 7 afspraken: Een keer opscheppen is voldoende. Eet rustig en geniet ervan.

Natuurlijk moeten we onze vochthuishouding ook in balans houden gedurende de feestdagen en dan niet met wijn maar ook absoluut met onze 1,5 liter water. Zet een grote kan met water op tafel. Te weinig water is slecht voor de stofwisseling en zal leiden tot moeilijker gewichtsverlies.


De feestdagen staan voor lekker vlees en/of vis. Vaak krijg je hier een saus bij. Zorg ervoor dat de saus altijd apart komt want jij bepaald hoeveel saus je wilt eten. Dompel het vlees niet onder de saus maar schep een kleine lepel saus naast je vlees. Dit komt overigens de smaak van het vlees ook ten goede.

Tot slot van onze maaltijd zien we vaak de heerlijkste desserts voorbij komen, allemaal erg lekker maar ook vol met calorieën. Pas hier mee op, liever een bakje lekkere koffie, geen cappocino, of kopje verse munt thee.  Wil je toch meedoen vraag dan een halve portie, scheelt toch mooi weer in de calorieën.

Als je tijdens de feestdagen bewust met je voedingspatroon omgaat zul je zien dat je ook volop kunt genieten en hoef je in januari de weegschaal niet te vrezen.
 
Fit & Slank OP LADIES FAIR IN LOSSER
Op donderdag 08 oktober was Fit & Slank Annet Damhuis vertegenwoordigd op de jaarlijkse Ladies Fair van Restaurant de Oude Apotheek.
Ongeveer 110 dames genoten onder het genot van een drankje en een hapje van diverse lokale ondernemers met hun verscheidenheid aan produkten.

Aangezien Fit & Slank Losser naast het restaurant zit waren ook de deuren van de praktijk geopend en konden de dames hier ook een kijkje nemen. Veel leuke gesprekken werden er gevoerd.
Ja, zelfs op een Ladies Fair georganiseerd door een Restaurant blijkt Fit & Slank een welkome aanvulling, zozeer zelfs dat de Oude Apotheek en Fit & Slank Losser in januari samen een aantal verantwoorde gerechten op de kaart gaan zetten.
REUMA EN VOEDING
Natuurlijk is de decembermaand een feestmaand en willen we volop kunnen genieten maar het is ook wel eens goed om even stil te staan wat voeding met bepaalde aandoeningen kan doen.

Reuma is een aandoening waar voeding wel effect op heeft alleen is hier, helaas, nog maar heel weinig over bekend. Inmiddels is er wel gebleken dat gezonde voeding, de vitale voeding dus, een positief effect heeft op mensen met een reamatische aandoening. Wetenschappelijk is dit helaas nog allemaal niet bewezen dus er is nog volop onderzoek nodig.
 
Wat inmiddels wel bekend is zijn onderstaande feiten:
 • Geen of weinig alcohol
 • Niet roken
 • Voldoende drinken, vooral water
 • Gezond en gevarieerd eten
 • Elke dag minimaal 2 ons groente en 2 stuks fruit
 • Gemiddeld 2 keer per week vis
 • Zorg voor voldoende calcium
 • Op het gewicht letten, niet te veel eten en niet te weinig bewegen
 
Als je dit zo leest zie je dat de methode Fit & Slank dus ook voor iemand met een reaumatische aandoening goed kan zijn. De Regel van 3 en de 7 Afspraken sluiten hier prima bij aan.
RECEPT VAN DE MAAND
 Verantwoord vispakje voor 2 personen:
 • 150 gram zilvervlies rijst
 • 200 gram kabeljauw
 • 1 kleine prei
 • 15 cherrytomaatjes
 • 2 eetlepels sojasaus
 • 1 eetlepel gembersiroop
 • 2 eetlepels olijfolie
 • zout/peper
Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden
 
Snijd de prei in de lengte door, was deze en snijd de prei vervolgens in halve dunne ringen.
Was de tomaatjes en snijd deze door de helft. Voeg de prei en tomaatjes samen in een vergiet.
Meng de sojasaus, gembersiroop en olijfolie op een bord goed door elkaar.
Dep de vis met een stukje keukenrol droog en leg de vis in de marinade. Bestrooi de vis met wat zout en peper en keer de vis om in de marinade.
Pak 2 stukken aluminiumfolie en verdeel de helft van het groente mengsel hier op. Leg per stuk folie een stuk vis op de groente en verdeel de rest van de groent over de vis.
Vouw de pakketjes dicht en leg ze ongeveer 25 minuten in de oven. Kook de rijst.
 
Serveer de vis met de rijst en eet smakelijk.

 
KLIK HIER VOOR MEER RECEPTEN
APP VAN DE MAAND
Een hulpmiddel bij het wekelijks boodschappen doen. Geeft aan waar u uw boodschappenlijstje het voordeligst kan halen bij de winkels bij u in de buurt maar tevens berekend de app de voedingswaarden van de door u ingevulde artikelen. Dus, gelijk inzicht in de door uw gemaakte keuzes. 

 
BOEK VAN DE MAAND
 
Rond de feestdagen een 4 gangen diner op tafel zetten wat feestelijk en verantwoord is? 
 
Het kan, in het boek "Feestelijk Slank" staan voor het hele jaar feestmenu’s en gerechten welke rekening houden met de juiste hoeveelheid calorieën.
 
Schrijver: Lucrece Wellekens en Celine van Hauwermeiren
Te koop bij Bol.com
... stress invloed kan hebben op je gewicht?
Vaak hebben we gedurende de feestdagen te maken met extra stress, het kerstdiner voor de hele familie, verplichte familiebezoekjes enzovoort. Door de extra stress maakt ons lichaam Cortisol aan en een bijwerking van Cortisol is het krijgen van trek, dus gevaar voor snaaien. Probeer stress zoveel mogelijk te mijden en ontspan, want als je ontspannen bent werkt je spijsvertering beter.

 
... met lekker wandelen je volop calorieën worden verbrand?
Zorg tijdens de feestdagen voor voldoende beweging. Hoe lekker is het om er met het gezin op uit te trekken, tijd voor elkaar en je lichaam, lekker een flinke wandeling in het bos. Als je een uur flink doorloopt verbrand je toch mooi 400 calorieën.
... slaaptekort je een hongergevoel geeft?
Voldoende slaap is van groot belang tijdens de feestdagen. Een tekort aan slaap geeft een hongergevoel en hierdoor loop je de kans om naar de fatale voeding te grijpen.
Ontbijtrecept: Sneetje met appel en kaas
 • 2 sneetjes bruin tijgerbrood
 • 1/2 appel met schil
 • halvarine
 • 2 eetlepel appelstroop
 • 8 dunne plakjes 30+ kaas of geitenkaas
Rooster de sneetjes tijgerbrood. Snijd intussen de appel doormidden en snijd hem in dunne schijfjes. Bestrijk de geroosterde sneetjes dun met halvarine en appelstroop. Verdeel de kaas erover en leg hierop de schijfjes appel.
 
Voedingswaarden: Energie 430 kcal ● eiwit 19 g ● koolhydraten 56 g ● vet 12 g ● vezels 6 g

 
KLIK HIER VOOR MEER slanke RECEPTEN
HET NIEUWE FIT & SLANK LAAT JE STRALEN
Wees eerlijk, kilo’s verliezen is helemaal niet zó moeilijk. Een crashdieet en je bent er. Maar je ideale gewicht vasthouden, dat is vaak al een stuk lastiger. Zo lastig dat er zelfs een woord voor bestaat; jojoën. En stel je blijft op gewicht, dan betekent dat vaak overleven op een halve cracker en een blaadje sla. Funest voor je energielevel natuurlijk. Leuk voor wannabe-supermodels, maar niet voor mensen die vol in het leven staan.

Bij Fit & Slank geloven we niet in pillen, poeders of diëten. Onze naam zegt het eigenlijk al; we kiezen voor een complete aanpak, met de focus op een eenvoudig eetpatroon - ofwel de regel van 3 en de 7 afspraken - én op je fitheid. Die specifieke combinatie zorgt ervoor dat je met Fit & Slank resultaten behaalt die je eerder voor onmogelijk hield. Je gediplomeerde consulente adviseert en motiveert je op beide gebieden. Zo realiseer je niet alleen je streefgewicht, je weet ook zeker dat je mentaal én fysiek vol energie zit. Dat voel je én dat zie je!

Fit & Slank. Laat je stralen
Copyright © * 2015 * Fit & Slank*, All rights reserved.

Ons adres is:
De Hommelberg 5
6026 SR Maarheeze
Nederland

Wil je de manier van het ontvangen van deze mails aanpassen?
Je kunt je voorkeuren aanpassen of uitschrijven van deze nieuwsbrief