Copy
Bij Fit & Slank kiezen we voor een complete aanpak, met de focus op een eenvoudig eetpatroon - ofwel de Regel van 3 en de 7 Afspraken - én op je fitheid.
Bij Fit & Slank geloven we niet in pillen, poeders of diëten. Onze naam zegt het eigenlijk al; we kiezen voor een complete aanpak, met de focus op een eenvoudig eetpatroon - ofwel de Regel van 3 en de 7 Afspraken - én op je fitheid.

DE VEELZIJDIGHEID VAN HAVERMOUT

Havermout is hip, lekker, goedkoop en gezond! Bij het ontbijt als pap, tussendoor als koekje of lekker door de yoghurt, havermout is heel veelzijdig. 

De voordelen van havermout op een rijtje:

Havermout geeft lang een verzadigd gevoel.

Omdat havermout veel vezels bevat, hou je lang een vol gevoel. De koolhydraten in havermout worden langzaam opgenomen en zorgen dus niet voor een snelle stijging van de bloedsuikerspiegel.  Een stabiele bloedsuikerspiegel zorgt er voor dat je minder snel trek krijgt in zoete tussendoortjes.

Havermout is van nature glutenvrij

Dit is gunstig voor mensen die gevoelig zijn voor gluten. Mensen die helemaal geen gluten mogen moeten toch voorzichtig zijn met havermout, omdat de haver vaak verwerkt wordt op plaatsen waar ook andere granen (met gluten) worden verwerkt. Er kan dan een spoortje gluten voorkomen in de havermout.  Alleen als op de verpakking staat dat het glutenvrij is kun je er vanuit gaan dat er ook echt geen gluten inzitten.

Havermout is gunstig voor het cholesterolgehalte

De vezels in havermout hebben de eigenschap dat ze wat cholesterol, galzouten en vetzuren binden wat een gunstige invloed heeft op het cholesterolgehalte en dan met name het ongunstige LDL-cholesterolgehalte.

Havermout is goed voor de lijn

Een kom havermout, gemaakt van 30 gram havermout met 250 ml. water levert slechts 115 kcal. Je kunt natuurlijk ook melk gebruiken, dan zit je op 230 kcal. Ter vergelijking; Een ontbijt van twee boterhammen, besmeerd met boter en belegd met kaas en ham en een glas melk levert 406 kcal. Je kunt de havermoutpap ook nog op smaak brengen met in stukjes gesneden fruit.

Havermout is puur natuur

Bijna alle natuurlijke producten bevatten antioxidanten, stofjes die je lichaam beschermen tegen schade van buitenaf. Ook havermout bevat dus deze belangrijke antioxidanten.

Variatie met havermout

Havermoutpap saai? De smaak is inderdaad neutraal, maar je kunt er heerlijk mee variëren. Voeg plakjes banaan toe, een appel in stukjes of een handje blauwe bessen. Ook een klein handje noten, of gedroogde vruchten geeft de havermoutpap een heerlijke smaak. Eventueel afmaken met een beetje honing als je erg van zoet houdt.

Havermout is snel

Meng 30 gram (fijne) havermout met 190 ml. water of melk, breng het aan de kook en laat 1 minuut pruttelen.  Of meng de havermout met het water of melk en doe het 2  minuten  in de magnetron en klaar is je pap. Voeg evt. nog smaakmakers toe. Smakelijk!
In maart starten in het HELE land weer cursussen op om jou
te ondersteunen om te gaan stralen.
Zoek een coach bij jou in de buurt en schrijf je snel in!!!
VIND JOUW COACH

RECEPT VAN DE MAAND

HAVERMOUTPAP MET APPEL, ROZIJN, KANEEL EN NOTEN

Ingrediënten

 • 30 gram fijne havervlokken
 • 190 ml. halfvolle melk of water
 • 1 appel
 • Handje rozijnen of cranberries
 • Kaneelzout
 • Handje ongezouten en ongebrande noten
 • (walnoten, hazelnoten en amandelen)

Bereiding

Meng de fijne havervlokken met 190 ml. halfvolle melk of water en verwarm dit 2 minuten in de magnetron. Snij ondertussen (met een appelsnijder) een appel in kleine stukjes. Doe de appel in de warme pap, voeg de rozijnen of cranberries en noten toe en maak het geheel af met kaneel.

Eet smakelijk!
KLIK HIER VOOR MEER RECEPTEN

COACH WILLY IN GESPREK MET ETEN!

Je hebt een hobby maaltijdservice genaamd ETEN!, wat houdt dat precies in?

Maaltijdservice ETEN! verzorgt 3x per week, op maandag, woensdag en vrijdag, vers bereide maaltijden voor mensen die zelf om wat voor reden dan ook niet kunnen of willen koken. De klanten kunnen zich inschrijven voor een maaltijd en die vervolgens warm afhalen. Thuis kunnen ze dus meteen “aan tafel”.

Hoe is de maaltijdservice ontstaan?

De maaltijdservice is begonnen als hobby. Ik vind het leuk om te koken en om lekkere gerechten te bereiden zonder “pakjes en zakjes”. Vrienden die kwamen eten zeiden altijd dat ik er iets mee moest gaan doen. Daaruit is maaltijdservice ETEN! ontstaan. ETEN! behoudt op deze manier het hobbymatige karakter maar ik kan nu wel mensen laten meegenieten van mijn kookkunsten.

Je bent in september begonnen met “Fit & Slank” en volgt  nu  de 3e cursus “Fit & Slank een leven lang”, wat heeft “Fit & Slank” je tot nu toe gebracht?

Fit & Slank brengt mij de stok achter de deur die ik nodig heb om mijn doel te bereiken. Ik wil graag een aantal kilo’s kwijt, maar zonder het idee te hebben heel streng te moeten lijnen. En zeker zonder shakes en/of repen. Fit & Slank heeft mij weer op het goede spoor gezet. Bovendien vind ik het erg leuk om deze uitdaging in groepsverband aan te gaan. Voor mij werkt het heel motiverend mijzelf te omringen met mensen die eenzelfde doel voor ogen hebben. Inmiddels ben ik aan de derde cursus bezig, 12 kilo lichter en mentaal een stuk sterker. We zijn nog met een groepje van vier over. Je leert elkaar ook steeds meer persoonlijk kennen en de banden worden hechter. Daarbij worden we gesteund door een hele lieve coach waar we veel van leren

Op welke manier verwerk je Fit & Slank in je gerechten die je bereidt, ben je anders gaan koken?

Ik ben zeker anders gaan koken. Ik heb een aantal pannen gekocht waarin je producten kunt bereiden zonder toevoeging van vet. Daarnaast doe ik groenten steeds vaker stomen. Ik kijk bij recepten steeds meer naar natuurlijke voeding. Staat er in een recept bijvoorbeeld geraffineerde suiker, dan kijk ik of er betere alternatieven zijn zonder dat dit ten koste gaat van de smaak. Ik merk dat ik veel meer dingen zelf maak, zoals ontbijtkoek, havermoutkoeken en mueslirepen. Door deze dingen te maken en geen koekjes uit de winkel meer te kopen zorg ik dat mijn kinderen ook bewuster met hun eten omgaan.

Hoe reageren je klanten daarop?

Zeker in de maand januari zijn mensen vaak bewust bezig met eten. Volgens mij staat afvallen op nummer 1 van de goede voornemens. Juist in deze maand is het een uitdaging om mensen bewust te maken van hun voeding. Mijn klanten hechten er vooral veel waarde aan dat ik geen gebruik maak van “pakjes en zakjes”. Ze realiseren zich meer en meer dat er aan kant en klaar maaltijden een heleboel ongezonde zaken worden toegevoegd. Pure en eerlijke voeding is waar mijn klanten naar op zoek zijn. En dat krijgen ze bij ETEN!

Kun je voorbeelden noemen van een of twee “Fit & Slank” gerechten die goed in de smaak vallen bij je klanten?

De viscurry gemaakt met biologische tomatensoep, deze staat op de pagina van Fit & Slank, staat met stip op nummer 1. Mijn klanten zijn er dol op. Ook de zuurkool ovenschotel van Fit & Slank is erg in de smaak gevallen. Een van de grootste complimenten die ik heb gehad was van een klant met een Indonesische achtergrond. Ik had zwarte kip gemaakt. Van deze klant kreeg ik het compliment dat de zwarte kip net zo smaakte zoals zijn moeder hem vroeger maakte. Een mooier compliment kun je niet krijgen, toch?

Hoe zie je de toekomst voor je maaltijdservice, wil je het graag professioneel gaan aanpakken?

Vooralsnog is en blijft maaltijdservice ETEN! hobbymatig. Wel zijn we aan het kijken of we de maaltijdservice kunnen uitbreiden met een bezorgservice. Komende maanden ga ik een aantal foodtruckfestivals bekijken om te zien wat het inhoud om met een foodtruck op pad te gaan. Dit lijkt me namelijk ook ontzettend leuk om te doen. Het grote voordeel als je vanuit een hobby aan het werk bent is dat er geen tijdsdruk op zit. Ik vind het prima zoals het nu gaat en we zullen zien wat de toekomst brengt. Een eigen theehuis ergens op een mooie locatie zou de ultieme droom zijn.
Ik zal de cursus Fit & Slank zeker aanraden aan mijn omgeving en mijn klanten. Zoals eerder gezegd heb ik absoluut niet het idee dat ik aan het diëten ben. Ook ben ik zeer te spreken over de begeleiding. En niet onbelangrijk; ik zie resultaat!

Cindy, ik wens je heel veel succes voor de toekomst met je maaltijdservice ETEN! 

VERLEIDINGEN

We willen graag afvallen maar we worden constant blootgesteld aan verleidingen: Een feestje, uit eten, boodschappen doen of naar de bouwmarkt gaan… Overal zien we eten. Ik geef jullie graag tips om verstandig met deze verleidingen om te gaan.
VERLEIDINGEN

Nee zeggen is lastig

De omgeving vindt het altijd “gezellig” als je meedoet. Op zo’n moeilijk moment komt het neer op jouw wilskracht: meedoen is altijd jouw eigen keuze. Gaat het toch een keer mis, wees dan niet te streng voor jezelf. Misstappen maken we allemaal wel eens, dus probeer je niet schuldig te voelen en geef de moed niet gelijk op, houd je doelstelling voor ogen. Alles heeft zijn tijd nodig en van fouten kunnen we een hoop leren.

Zondigen is geen ramp

Probeer na een keer zondigen altijd zo snel mogelijk de draad weer op te pakken. Sta even stil bij waar en waarom het mis ging. Om jezelf daarbij te helpen, kun je bijvoorbeeld een consumptiedagboek bijhouden. Daarin kun je gemakkelijk patronen in je eetgedrag nazoeken.
Probeer je gedrag de volgende keer te herkennen, zodat je hierop kunt inspelen. Nogmaals: van fouten kun je leren. Belangrijk is dat je eerlijk bent tegen jezelf. Je hoeft jezelf dus niet te straffen, maar je moet ook geen excuses verzinnen tegenover jezelf. Houd je aan de gemaakte afspraken.

Controle, ritme en regelmaat

Met behulp van controle, zoals hiervoor beschreven, ritme en regelmaat ontwikkel je een gewoonte. Maak haalbare afspraken met jezelf, op die manier kun je je zelfvertrouwen verbeteren. Benader je nieuwe eetpatroon positief. Denk dus niet aan alles wat je níet kunt eten, maar juist aan wat je allemaal wél mag eten.

Versterk je motivatie

Ook bij jou levert het veranderen van je eetpatroon ongetwijfeld moeilijke momenten op. Moeilijke momenten zijn bij veel mensen bijvoorbeeld: het klaarmaken van de maaltijden, lekkere trek tussen de maaltijden in, het weerstaan van bepaalde voedingsmiddelen, het doen van boodschappen en het opbergen hiervan. Probeer je motivatie voor ogen te houden, juist op de momenten dat je op het punt staat je eigen regels te doorbreken. Waarom wilde je ook alweer gewicht kwijt? Deze motivatie moet je er op moeilijke momenten doorheen slepen.

Neem met hoge uitzondering fatale voeding, wees tevreden en kijk naar wat je allemaal wél mag. .
 

10 tips om verleiding te weerstaan:

 1. Als je zin hebt in iets lekkers maar eigenlijk niets wil eten, poets je tanden
 2. Zoek 10 minuten afleiding, vaak ben je het dan al vergeten
 3. Vraag je af of deze voeding bijdraagt aan het doel dat je wil bereiken
 4. Zoek een lekker, vitaal alternatief voor je fatale voeding
 5. Las een eetmoment in voordat je boodschappen gaat doen en werk met een boodschappenlijstje, wat er niet op staat hoef je ook niet te kopen
 6. Haal jouw favoriete voedingsmiddelen alleen met hoge uitzondering in huis
 7. Beloon jezelf (niet met eten maar met iets leuks) en geniet wanneer je het ook echt hebt verdiend
 8. Door onregelmatigheid val je gauw terug in oude patronen, dus blijf in je ritme
 9. Blijf voldoende water drinken. Zet een kan op je bureau of aanrecht en neem je flesje water mee in de auto. Drink 1 ½ liter door de dag heen
 10. Ook al ging je de mist in, begin NU opnieuw, terug naar de basis. Pak ritme en regelmaat weer op en maak de dag vervolgens keurig af, zoals je met jezelf hebt afgesproken.

Succes!
Voedingscoach Anja
... de gezonde omega 3 vetten die zitten in o.a. vette vis en walnoten ontstekingen in het lichaam voorkomen?
... zuurkool een hele gezonde keuze is? Door de gisting zit het vol met melkzuurbacteriën die goed zijn voor de darmen. Daarnaast bevat zuurkool veel vezels en vitamines en is het ook nog eens gunstig voor de portemonnee!
... 2016 het jaar is van de blije boon. In Nederland is dit jaar een campagne gestart om de goede dingen van bonen onder de aandacht te brengen. Niet alleen in Nederland maar wereldwijd (32 landen) vinden initiatieven plaats die de boon als voedingsmiddel op de kaart zetten. Bonen bevatten veel eiwitten, B-vitamines, mineralen en voedingsvezels. (bron: voedingscentrum)

BOEK VAN DE MAAND

Boek van de maand

Laat je hersenen niet zitten

Lichaamsbeweging houdt niet alleen ons lijf maar ook ons brein in conditie. Dat blijkt steeds duidelijker uit wetenschappelijk onderzoek. Beweging baat het brein, en daarmee de gezondheid, van de wieg tot het graf. Als kinderen sporten worden ze slimmer, en wie meer beweegt verkleint de risico's op het ontwikkelen van dementie.

Toch worden we wereldwijd steeds minder actief, steeds luier. Dit boek is een bevlogen pleidooi om weer 'gewoon' te gaan bewegen, om een half uurtje per dag uit die luie stoel te komen. Het beoefenen van topsport is echt niet nodig.

Laat je hersenen niet zitten beschrijft de beloning die je krijgt als je beweegt, maar ook de nadelige gevolgen voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid als je ervoor blijft weglopen. We wisten al dat overgewicht en obesitas tot de grootste bedreigingen van de gezondheid behoren vanwege de risico's op hart- en vaatziekten, suikerziekte en hoge bloeddruk. Maar de invloed op de hersenen is minder bekend: als kinderen bewegen stimuleert dat de delen van de hersenen die zorgen voor een optimale verstandelijke ontwikkeling en die bij het ouder worden het eerst achteruitgaan. Met recht kan worden geconcludeerd: bewegen is niet alleen van belang voor de slanke lijn, maar zeker ook voor de conditie van het brein.
.
Auteur: Erik Scherder
Te koop bij www.bol.com

APP VAN DE MAAND

App van de maand

Balansdag

Deze app laat zien hoe lekker een balansdag is.
Geef in de app aan of je vlees, vis of vegetarisch wilt eten en er wordt een licht en gezond diner voor je geserveerd. Heb je liever iets anders, dan krijg je gewoon een andere suggestie aangeboden.  

CURSUSSEN OOK IN 2016 VERGOED DOOR ZORGVERZEKERAARS

Omdat Fit & Slank is aangesloten bij de BGN worden de kosten voor cursussen en Personal Coaching consulten ook weer in 2016 vergoed door de meeste zorgverzekeraars in de aanvullende verzekering.
Vele zorgverzekeraars vergoeden de Fit & Slank cursussen.

NIEUWE COACHES

Monique Peters
MEER OVER MONIQUE
Deze nieuwsbrief kwam tot stand met medewerking van Lilian Louwhoff en Willy Woddema.
Copyright © * 2016 * Fit & Slank*, All rights reserved.

Ons adres is:
De Hommelberg 5
6026 SR Maarheeze
Nederland
info@fitenslank.nl

Wil je de manier van het ontvangen van deze mails aanpassen?
Je kunt je voorkeuren aanpassen of uitschrijven van deze nieuwsbrief