Copy
De Fit & Slank methode kiest voor een complete aanpak gericht op een eenvoudig eetpatroon.
Met 'de Regel van 3 en de 7 Afspraken' is Fit & Slank eenvoudig toepasbaar en makkelijk te onthouden.

Bij Fit & Slank geloven we niet in pillen, poeders of diëten, maar in gewoon eten zonder hongergevoel!

Discipline kun je trainen

Discipline is een van de lastigste eigenschappen die we nodig hebben om jezelf een gezonde eet- en beweegstijl eigen te maken. Maar waar staat discipline nou eigen voor? Volgens de Dikke van Dale: discipline zelfst.naamw. (v.); eigenschap dat je steeds doet wat moet, ook als je er geen zin in hebt
 
Discipline is dus het vermogen om jezelf aan te sporen iets te gaan doen. Discipline heb je nodig om in het dagelijks leven je eigen successen na te streven. Op het gebied van afvallen en sporten is discipline een bekend probleem. Elke maandag probeer je weer opnieuw te starten met het voornemen om gezonder te gaan eten en wat meer te gaan bewegen. En die maandag gaat dat hartstikke goed totdat we halverwege de week zijn en je woensdagavond na een lange dag werken om op de bank neerploft. Je hebt dat bakje chips zo verdiend na die lange dag hard werken. En je belooft jezelf “morgen ga ik weer op dieet”, maar diep van binnen weet je dat je ook morgen niet opnieuw begint.
 
Zo staat ook sporten elke januari in de top 2 van de goede voornemens om het nieuwe jaar beter te beginnen. We sluiten een abonnement af, gaan fanatiek aan de slag met 7 dagen in de week trainen. Maar tegen de tijd dat het eind februari is hebben de meeste al weer afgehaakt.
 

 Gelukkig kan het ook anders.

Je kunt discipline namelijk trainen! Discipline is als een spier. Wilskracht kun je vergroten door het te trainen en het verkleinen door het te verwaarlozen. Wil je dus meer discipline opbouwen dan is het dus belangrijk dat je dit traint en wel iedere dag opnieuw. Probeer je zelf dus te pushen als je ergens geen zin in hebt. Hoe vaker je dat doet, des te sterker je discipline wordt. Dus een dag geen zin om dat ommetje te maken omdat het regent? Pak de paraplu erbij en ga toch. Je zult zien dat als je terug komt je blij bent dat toch even geweest bent. En geloof mij het klinkt heel moeilijk en dat is het ook, maar het wordt iedere keer makkelijker en steeds minder vervelend.
 
Zo heb je een aantal trucs om je discipline te trainen. Een daarvan is het onderhandelen met jezelf, sluit een compromis. Meer zin om ’s avond lekker op de bak te blijven liggen in de plaats van jezelf in het zweet werken tijdens die spinningles? Sluit de compromis: ‘ ik ga toch die spinningles volgen dan neem ik daarna een uurtje voor mezelf’!
 
Wees daarnaast ook redelijk. Stel haalbare doelen. In korte tijd veel kilo’s afvallen? Het kan allemaal, maar er zit vaak ook heel veel nadelen aan. Een van de grootste nadelen is het beruchte jojo-effect. Dus stel een realistisch doel en neem voor om 0,5-1,0 kilo per week af te vallen. Een week niet afgevallen betekent ook niet dat je dieet is mislukt. Blijf doorzetten en dan zul je zien dat je vanzelf weer afvalt.
 
Vraag hulp! Je discipline trainen hoef je niet altijd alleen te doen. Soms helpt het als iemand anders je stimuleert en motiveert. Zoek een vriend of vriendin die samen met jou naar de sportschool gaat. Zo wordt het sporten naast een noodzaak ook een gezellig moment met je vriendin of vriend.
 
Dus zorg dat je aan de slag gaat met het trainen van jouw discipline. Zorg dat je niet iedere keer in dezelfde valkuil stapt en dat je gewoon blijft doen wat je je had voorgenomen, ook als je even een keer geen zin hebt.

Wil jij stralen in 2018?

Start NU!

VIND JOUW COACH

De groepscursussen starten 8 januari
en voor een Personal Coaching
kun je elk moment starten !

Power walking

Power Walking is lopen in een stevig tempo.Tussendoor doe je spierversterkende oefeningen, die zorgen ervoor dat je meer vet verbrandt en een strakker figuur krijgt. Power Walking is geen hardlopen.

Het gemiddelde calorie verbruik met Power Walking kan oplopen tot wel 500 calorieën per uur. Power Walking is geschikt voor iedereen en voor alle leeftijden. Door deze natuurlijke vorm van bewegen, met weinig weerstand, is de kans op blessures klein.

Is hardlopen misschien een brug te ver dan is Power Walking een zeer effectieve bewegingsvorm waardoor doelstellingen nog beter bereikbaar zijn. Fitter, slanker, energieker, een betere conditie, meer zelfvertrouwen opbouwen, diabetes type 2 verlagen, of gewoon op een leuke manier nieuwe mensen ontmoeten.

Maar er zijn nog meer voordelen. Je hebt geen speciale apparatuur nodig, het kan bijna overal worden gedaan, en de buiten omgeving met de frisse lucht werken verfrissend en geven je meer energie.

Nog even op een rijtje de voordelen van POWER WALKING:
 • Laagdrempelig.
 • Geschikt voor alle leeftijden.
 • Het vermindert de kans op hart- en vaatziekten.
 • Het verbetert de conditie van hart en bloedvaten.
 • Het verlaagt het cholesterolgehalte.
 • Het heeft een bloeddrukverlagend effect.
 • Het helpt het lichaamsgewicht gezond te houden.
 • Het vermindert de kans op osteoporose (botontkalking).
 • Het verbetert het algemene uithoudingsvermogen en de fitheid.
 • Het versterkt de spieren.
 • Het is stress en spanning verlagend.
 • Het zorgt voor mentale ontspanning.
 • Het bevordert Burn-out herstel.
 • Het is een calorie verbrandende training.
 • Het kan diabetes type 2 verlagen.
Power Walking is leuk, gezellig en zeer effectief.

Nu ook bij Jacqueline in Lansingerland

Zoals jullie al hebben kunnen lezen ben ik naast het hardlopen gaan Power Walken en dat niet alleen, vanaf Januari 2018 ga ik ook trainingen verzorgen in Power Walking.

Power Walking: “De combinatie van cardio- en krachttraining”

Ik heb in het verleden al verschillende wandelgroepen gehad, maar door gebrek aan tijd was ik daar mee gestopt. Echter zowel mijn cliënten als ik missen het om lekker in de buitenlucht iets te gaan doen.

Daarom heb ik besloten om de opleiding voor Power Walk trainer te gaan volgen om zo weer iets sportief aan te kunnen bieden.

Dus houd mijn web pagina en facebookpagina in de gaten, want vanaf 10 januari gaan we Power Walken!
 
Voedingscoach Jacqueline de Goede
Lees de Succesverhalen van Fit & Slank cursisten

RECEPT VAN DE MAAND


Sportquiche met spinazie en hüttenkäse

Ingrediënten

 • 5 plakjes deeg voor hartige taart
 • 600 gram verse bladspinazie
 • 200 gram hüttenkäse
 • 1 ui gesnipperd
 • 1 teen knoflook fijngesneden
 • 5 eieren
 • 40 gram amandelschaafsel
 • Olijfolie
 • Heel klein beetje nootmuskaat
 • Peper naar smaak

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de bevroren plakjes deeg ontdooien.
 2. Doe 2 eetlepels olie in een wok en fruit de ui en knoflook. Voeg beetje voor beetje de spinazie toe en schep goed om, totdat alles geslonken is. Doe in een vergiet en laat goed uitlekken.
 3. Vet een springvorm of quichevorm in en bekleed met het deeg.
 4. Neem een kom en klop de eieren los, voeg de hüttenkäse toe en roer goed door elkaar.
 5. Als de spinazie goed is uitgelekt voeg dan het amandelschaafsel en nootmuskaat toe.
 6. Verdeel de spinazie over het deeg in de vorm en schenk het eimengsel erover heen.
 7. Doe de quiche in het midden van de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 30 minuten gaar.  

Eet smakelijk!

KLIK HIER VOOR MEER RECEPTEN

VEEL ZORGVERZEKERAARS VERGOEDEN 
Fit & Slank CURSUSSEN IN 2017

Omdat Fit & Slank is aangesloten bij de BGN worden de kosten voor cursussen en Personal Coaching consulten ook weer in 2017 vergoed door de meeste zorgverzekeraars in de aanvullende verzekering. Er zijn nieuwe zorgverzekeraars bijgekomen, dus check hier of jouw verzekering jouw cursus ook vergoed. 
... je om 1 stap te zetten je 200 spieren gebruikt?
... er sinds augustus 2017 nieuwe beweegrichtlijnen zijn?

Voor volwassenen en ouderen:

 • Bewegen is goed, meer bewegen is beter.
 • Doe minstens 150 minuten per week aan matig intensieve inspanning, zoals wandelen en fietsen, verspreid over diverse dagen. Langer, vaker en/of intensiever bewegen geeft extra gezondheidsvoordeel.
 • Doe minstens tweemaal per week spier- en botversterkende activiteiten, voor ouderen gecombineerd met balansoefeningen.
 • En: voorkom dat je veel stilzit..
... je om een centimeter van je taille af te halen je 1,8 kilogram vet moet verbranden?

Dat is ongeveer zesduizend calorieën, oftewel zo’n acht uur hardlopen.
 

BOEK VAN DE MAAND

Eet als een atleet

Een goede basisvoeding is voor iedereen belangrijk, maar hoe zit dat nu als je sport?
Heb je nu extra’s nodig? Of supplementen? Hoe zit het met eiwitpoeders? En wat kan je het beste eten om maximaal te presteren?
In dit boek wordt de zin van onzin gescheiden en overbodige hypes over boord gegooid en wordt de wetenschap op een toegankelijke manier naar de praktijk vertaald.
Zeer de moeite waard!

Auteurs: Sarai Pannekoek, Titia van der Stelt, Vera Wisse

Te koop bij Bol.com

HET boek van Fit & Slank

Stralend voor de spiegel

Voedingscentrum Dr. Ir. A. Postma

"Dit boek is een heel mooi startpunt voor iedereen die serieus wil gaan werken aan een gezonder gewicht en een gezonder leven. Als lezer krijg je geen voorgeschreven lijstje om in een paar weken tijd wat kilo's kwijt te raken, maar krijg je het enige juiste advies, namelijk: dat je je gewoontes zult moeten gaan veranderen. Het boek bevat heel veel praktische tips en trucs om je daarbij te helpen. Aan de prettige toon en duidelijke en uitgebreide uitleg merk je dat Anja jarenlange ervaring heeft in het begeleiden van mensen naar een gezonder en gelukkiger leven. 
Lezen dus dit boek!"
 

Beroepsvereniging van Gewichtsconsulenten Nederland
Drs. M.A.M. Kramer

"Het programma biedt duidelijke handvatten voor de mensen die het volgen. Dat doet Anja op een positieve, nuchtere "no-nonsense" manier. Ze geeft iedereen de mogelijkheid om op een gezonde en toegankelijke manier een gezonde leefstijl te creëren." 

Auteur: Anja Bastings
Te koop bij bol.com, www.fitenslank.nl en bij jouw Fit & Slank coach

APP VAN DE MAAND

Runister

Hardlopen en geld verdienen. Het kan met deze app!
 
Vind jij het lastig om jezelf te motiveren als de dagen donkerder en kouder worden? Dan is deze app de oplossing om je toch te motiveren een rondje te gaan rennen. Je verdient namelijk geld met elke kilometer die je loopt!
 
De app heet Runister en je verdient op het eerste level 4 cent per kilometer. In het laatste level is dit zelfs 1,76 euro per kilometer. Je wordt er natuurlijk niet stinkend rijk van, maar het geeft je wel een enorme motivatieboots om toch de buitenlucht op te zoeken.
 
Het mooie is dat het niet alleen voor hardlopers is, maar ook wandelaars kunnen hun kilometers omzetten in geld. De app kost 1,99 euro om te downloaden en dit geld wordt verzameld om de gelopen kilometers weer uit te betalen. 

Helaas is deze app nog niet beschikbaar in Google Play

SREUK VAN DE MAAND

Nieuwe Fit & Slank coaches

Inge Westendorp

Deze nieuwsbrief kwam tot stand met medewerking van
Fit & Slank coaches Jacqueline de Goede en Christel Postuma
Copyright © * Fit & Slank*, All rights reserved.

Ons adres is:
De Hommelberg 5
6026 SR Maarheeze
Nederland
info@fitenslank.nl

Wil je de manier van het ontvangen van deze mails aanpassen?
Je kunt uitschrijven van deze nieuwsbrief