Copy
Like Zomerkilo's eraf en nieuwe ontwikkelingen bij Fit & Slank on FacebookHallo <<Voornaam>>,


Operatie NL Fit: De AVRO kiest voor Anja Bastings

.
Eindelijk mag ik het hardop zeggen:  Operatie NL Fit wil zoveel mogelijk mensen tot een gezonde levensstijl bewegen en ik ben blij dat ik geselecteerd ben als de Voedingscoach

Het concept, dat zoveel mogelijk Nederlanders in beweging wil brengen, concentreert zich niet alleen op overgewicht maar ook op ongezonde aspecten als roken, alcohol en stress. Een investering in je gezondheid is tegelijkertijd een investering in je levensgeluk; gezondere mensen zijn gelukkiger.
Juist de groep mensen die ‘weten’ dat ze iets zouden moeten doen aan hun gezondheid, maar geen urgentie ervaren of een plan van aanpak hebben, willen we activeren.
 
Met behulp van 5 aanvoerders en 3 deskundigen Steven Psycholoog, Oswin Personal trainer en ik: Anja Bastings Voedingscoach wordt via een wekelijks televisieprogramma, een onderdeel van een dagelijkse radioshow en een altijd bereikbare mobiele site alles (gratis) aangeboden wat nodig is om mee te doen.
 
Middels radio, tv, internet, social media, print, vele maatschappelijke partners, media en vrijwilligers wordt door de AVRO een campagne neergezet waarin Nederland gemobiliseerd wordt om tot een gezonde levensstijl te komen. Een daling van 10% lichaamsgewicht en meedoen aan een 5 km run op 3 november in Rotterdam wordt nagestreefd gedurende de 10 weken dat het tv-programma draait.
Te zien vanaf 5 september op Nederland 2.
 Volg de Fit & Slank facebook pagina
en ik houd je op de hoogte.
 Vanaf 2 september beginnen de nieuwe cursussen weer


Een nieuw begin

Beginnen na de zomervakantie valt soms tegen. Voor de mensen die toch iets teveel hebben meegedaan aan alle lekkernij is het heel belangrijk om weer terug te gaan naar je oude eetpatroon. Hier volgen een aantal tips:
 • pak meteen de Regel van 3 en de 7 afspraken op
 • start vandaag, nog beter start NU
 • neem tussendoortjes met yoghurt, fruit en groente
 • beloon jezelf als het weer goed gaat
 • koop geen fatale voeding en maak je omgeving fataal vrij
 • maak een planning en werk weer naar een doel
 • vraag hulp

 


Wat proef je?


 Veel voedingsmiddelen die uit een verpakking komen hebben dezelfde smaak. Daar is natuurlijk over nagedacht, omdat dan een grote groep mensen er voor kiest en er dus veel van wordt verkocht.
We proeven zoet, zuur, bitter en zout op verschillende plekken in je mond. Bitter is achteraan in je mond terwijl zoet vooraan is en zuur en zout aan de zijkant. We hebben een voorkeur voor zoet en zout en we mijden zuur en bitter. Andere "smaken" worden door de neus waargenomen. Doordat kinderen meer smaakpapillen op hun tong hebben, proeven ze sterker.

Door gevarieerd te gaan eten ga je meer smaken herkennen, waarderen en lekker vinden.


Tips om bewust te eten:


Eet langzaam

Mensen eten soms teveel omdat ze te snel eten. Je hersenen geven pas na ongeveer een 20 minuten het seintje 'dit is genoeg', dus als je te snel eet, eet je al snel te veel

Proef je eten

Probeer ook echt je eten te ruiken en te proeven en smaken te onderscheiden.

Zorg dat er geen afleiding is

Eet niet met tv etc., maar richt je aandacht echt op het eten.
Hoeveel verbrand jij?


 

Dit hangt af van een aantal factoren: een van de factoren is hoe zwaar je bent. Grote mensen verbruiken meer energie als ze sporten dan lichte mensen. Ook heeft je getraindheid invloed en zijn er mensen die een snellere stofwisseling hebben dan anderen. In de onderstaande tabel vind je hoeveel kilocalorieën je gemiddeld per kilo lichaamsgewicht per uur verbruikt bij een bepaalde activiteit. Vermenigvuldig het getal met je eigen gewicht en je ziet hoeveel calorieën je per uur verbruikt. Reken dit om naar minuten door het getal te delen door zestig en te vermenigvuldigen met het aantal minuten dat je beweegt.

Activiteit kcal / kg / uur
Hardlopen (11 km/u) 11,5
Judo / karate 10
Spinning 9
Handbal 8
Touwtje springen 8
Hockey 8
Joggen (6 km/u) 7
Aerobics 6
Basketbal 6
Zwemmen 6
Fietsen (16 km/u) 4
Wandelen (5 km/u) 3,5
Volleybal 3


Voorbeeld: je weegt 75 kg en gaat fietsen. Hiermee verbruik je dan ongeveer 4 (kcal per uur per gewicht) x 75 (je gewicht) = 300 kcal per uur.
Als je 45 minuten gaat fietsen verbrand je 300 / 60 * 45 = 225 kcal

Op meer dan
30 locaties
… Dinee cafe de Kempen, Vertigo, Diverso, restaurant Nu, en de Koffer een samenwerken met Fit & Slank hebben. Breng jij als ex-cursist een nieuwe cursist aan dan verdien jij een dinerbon!

… je veel actuele info vindt op de Fit & Slank Facebook pagina.

… er weer nieuwe successen zijn? Lees de succesverhalen en het gastenboek.

... het cursusrooster is aangepast. Kijk hier voor de laatste versie.

… je op alle locaties van Anja Bastings terecht kunt voor Personal Coaching? En dan kunt sporten voor € 15 in Budel en dat 8 weken lang?


Recept

Extra soep tussendoor
Tomaten- courgettesoep

 • 1 courgette
 • 2 blikjes tomatenblokjes a 400 gram
 • 4 bosuitjes
 • 1 teentje knoflook
 • beetje olijfolie
 • 4 eetlepels zongedroogde tomaatjes
 • 1 bouillontablet
 • takje peterselie, basilicum en selderij
Bak de ui in de olijfolie en voeg de tomatenblokjes en daarna wat water om de juiste dikte te maken en het bouillontablet.  Maak een tapenade van de zongedroogde tomaatjes, basilicum, peterselie en selderij en roer dit door de soep. Kook dit enkele minuten. Snijd ondertussen de courgette in blokjes en laat alles 10 minuten koken. Snijd de bosuitjes en voeg deze toe.


Hier zijn nog veel meer recepten van Anja te vinden
Blijf op de hoogte

Like ons op Facebook
Stuur door naar een vriendFit & Slank
De Hommelberg 5
Maarheeze, N.Br. 6026SR
Netherlands

Add us to your address book
   
Wil je de Fit & Slank nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om jezelf af te melden.