Copy
Bij Fit & Slank kiezen we voor een complete aanpak, met de focus op een eenvoudig eetpatroon - ofwel de Regel van 3 en de 7 Afspraken - én op je fitheid.
Bij Fit & Slank geloven we niet in pillen, poeders of diëten. Onze naam zegt het eigenlijk al; we kiezen voor een complete aanpak, met de focus op een eenvoudig eetpatroon - ofwel de Regel van 3 en de 7 Afspraken - én op je fitheid.

Wil jij je zomerkilo's kwijt?

VIND JOUW COACH

voor een 8-weekse cursus
of een Personal Coaching traject

De zomer is alweer voorbij

Helaas worden de dagen weer korter en ook de Olympische Spelen 2016 zijn al weer voorbij, Deze zomer is er heel veel naar sport gekeken. Maar sport is niet alleen leuk om naar te kijken maar ook om zelf te doen.

In de vakantie heb je waarschijnlijk wel gezwommen, gesurft, strandvolleybal gedaan of samen met de kinderen een partijtje voetbal. Maar nu we weer volop aan het werk zijn ploffen we ’s avonds het liefst op de bank.
Zoek een sport die bij je past en gun jezelf de tijd om 2-3 x per week te gaan sporten. Als je niet van sporten houd dan zijn er ook genoeg andere leuke bezigheden te bedenken.
 
Ga in het weekend een fietstocht fietsen bij u in de buurt, bij de VVV hebben ze leuke routes voor u klaar liggen of fiets een knooppuntenroute. En als de blaadjes weer gaan vallen is het erg leuk om het bos in te gaan voor een stevige wandeling of samen met de kinderen kastanjes zoeken.

Bewegen geeft je een fit, energiek en gezond gevoel. De meeste mensen doen dit al zonder er bij na te denken. Bijvoorbeeld door op de fiets naar het werk te gaan, de trap te nemen in plaats van de lift, een wandeling door de stad te maken, grasmaaien, ramen wassen of door te klussen in je huis. Door lichaamsbeweging verdwijnen zorgen en spanningen naar de achtergrond. Mensen die genoeg bewegen, slapen lekkerder en staan ’s ochtends fitter op.
Elke dag is er ochtendgymnastiek “Nederland in Beweging” op tv, probeer het een keer mee te doen.

Zelf ben ik deze zomer begonnen met het lopen van het Pieterpad, dit is een wandelroute van de Sint-Pietersberg bij Maastricht tot Pieterburen in Groningen. De route is 492 km en bestaat uit 26 etappes. De route staat beschreven in een boekje en de paden zijn bewegwijzerd met wit-rode markeringen. Op deze manier zie je Nederland eens van een andere kant. Mooie paden door bossen en natuur en dorpen waar je anders misschien niet zou komen. Ik heb nu nog 399 km te gaan.

Heb je na het lezen van al deze beweegtips wel zin om te beginnen maar wil je niet alleen? Op www.beweegmaatje.nl staat misschien wel iemand bij jouw in de buurt om samen te gaan.

Voedingscoach: Hetty Schouten

PAKKEN DRAAIEN KIEZEN

Voedingscentrum.nl heeft een nieuw filmpje over
 

ETIKET VERGELIJKEN OM GEZONDER TE ETEN!!


De essentie van de filmpjes is simpel en de boodschap is duidelijk. Pakken, draaien en kiezen. Dit houdt in dat je van een product twee verschillende merken kunt vergelijken. Dan neem je uiteraard het product met de minste suiker, zout of verzadigde vetten. Op deze manier leer je ook de etiketten beter te begrijpen en kun je de beste keuze maken.

Stel dat je kiest voor magere yoghurt met fruitsmaak. Dan zal je zien dat de voedingswaarden van de magere yoghurt zonder fruitsmaak gunstiger is. Daarom is het een verstandige keuze om magere yoghurt zonder fruitsmaak te kiezen. Als je hier zelf nog vers fruit aan toevoegt (geblend, gesneden  diepvries of vers), dan heb je al veel minder suikers toegevoegd en is je aanbevolen inname fruit voor 20%, van die dag behaald. 

Door de methode van pakken, draaien en kiezen te hanteren, ga je bewuster om met voeding. Op deze manier leer je ook meer over de diverse voedingswaarden. Wil je weten wat de voedingsstoffen precies doen met je lichaam, dan kun je terecht bij een Fit & Slank coach.  

Erg fijn om te zien dat de filmpjes voor jong & oud geschikt zijn. Let wel goed op de voedingswaarden, dat je deze vergelijkt per 100 gram. Soms staat op een pak de voedingswaarde per portie vermeld, hierin heeft de fabrikant een eigen keuze. Zij mogen namelijk zelf de portie grootte bepalen. Dan kiezen zij marketingtechnisch de voordeligste en in hun eigen belang.

Door te pakken, draaien en kiezen. Ben je zeker in staat om verstandige keuzes te maken. Dus heb je je voorgenomen die vakantie kilo’s subtiel te verwijderen, begin dan  met minder calorieën, minder verzadigd vet en minder zout of suiker te eten. Succes en bekijk de filmpjes op voedingscentrum.nl
 

Six pack ingeruild voor een Six pack aan frisdrank

Op 11 mei 2015 had ik een fascinerend intake gesprek met een deelnemer van 29 jaar oud, genaamd de heer D. Zijn BMI was destijds 38,9 en hij woog ruim 130 kilo. D had een sportieve achtergrond, met een bijna afgeronde CIOS, (sportopleiding) en een lange carrière bij defensie. 
Na een ernstig voorval raakte D. fysiek en mentaal in de war. Hierbij verruilde hij zijn Six pack aan buikspieren in voor een Six pack aan frisdrank. Zijn gewicht was binnen 3 jaar tijd toegenomen met 40 kilo. Kortom hij leed aan obesitas.

Na 6 maanden

Na 6 maanden intensieve training en een complete levensstijlverandering, is dit zijn verhaal:

Hey Diana, met mij gaat het goed hoor :) Met jou ook? Ik ben nu alweer lekker aan het werk, nu bijna 4mnd en heb een goed vooruitzicht! Ben nu inmiddels 18 kilo afgevallen en zit op 110 kilo ;) Ben begonnen met 3dagen p/w en toen al redelijk snel uitgebouwd naar 5, en ze zijn heel tevreden over mij en kan het werk nu ook makkelijk aan! Ik krijg september een jaarcontract en waarschijnlijk een opleiding tot voorman erbij, de leidinggevende. Ik vind het werk ook erg leuk en de tijd vliegt voorbij, ook heb ik hele fijne collega's. 
Ik wens je het allerbeste toe en wil je ook nog even bedanken voor je inzet voor mij, ik heb uiteindelijk heel wat meegenomen van de lessen en begeleiding, maar het had even wat tijd nodig ;)
Groet, D.

 

Na 1 jaar

Na 1 jaar ontving ik bijgevoegde foto, met het volgende bericht:

Ik was van plan om je weer eens op te zoeken als ik weer op mijn "oude" gewicht zit, dus rond december ;)
Ben vastberaden om mijn voeding/werkpatroon.


Bedankt D. voor al je inzet en harde werk!!
Sport- en voedingscoach 
Diana Dorfel
 
Lees nog meer Succesverhalen van Fit & Slank cursisten

RECEPT VAN DE MAAND

NAGERECHT MET MELOEN EN AARDBEIEN

Ingrediënten

  • 250 gram aardbeien
  • halve Galia meloen
  • 3 eetlepels sinaasappellikeur
  • 3 eetlepels gemalen kokoS

Bereiding

Het vruchtvlees van de meloen los snijden van schil en in blokjes van 2 cm snijden. Aardbeien wassen, kroontjes verwijderen en halveren. Meloen en aardbeien in een kom doen en besprenkelen met likeur. Afgedekt 20 minuten wegzetten. In een droge koekenpan de kokos in 2 minuten lichtbruin roosteren.
Aardbeien en meloen nogmaals omscheppen en verdelen over 4 dessertglazen en bestrooien met kokos.
 
Ook kinderen vinden dit toetje lekker, gebruik dan geen sinaasappellikeur 
 

RECEPT

APPELCOMPOTE MET KANEEL EN ROZIJN

Ingrediënten

  • 4 appels
  • 2 eetlepels rozijnen
  • ½  theelepel kaneel
  • Zonodig klein schepje suiker of citroensap

Bereiding

Schil de appels en snijd ze in stukjes. Was de rozijnen.
Doe de appelstukjes, rozijnen en kaneel in een pannetje met een scheutje water.
Heb je zure appels dan kun je een klein schepje suiker toevoegen, bij zoetere soorten een klein beetje citroensap.
Breng het aan de kook en laat het even garen, niet te lang want dan heb je appelmoes.
 
Je kunt dit nagerecht warm of koud eten. (ook lekker in de yoghurt !)

Tip: probeer het ook eens met peer ter afwisseling .
KLIK HIER VOOR MEER RECEPTEN
... er in een blikje cola bijna 10 suikerklontjes zitten?
... blauwe bessen super veel vezels hebben per 100 gram, namelijk 8 gram?

Dit zijn 4 keer zoveel vezels als in een appel.
... je een komkommer beter niet in de koelkast kan bewaren?

BOEK VAN DE MAAND

Boek van de maand

Het voedsellabyrint

Jaap Seidell ( hoogleraar Voeding en Gezondheid) en Jutka Halberstadt (psycholoog onderzoeker) bieden een nieuwe kijk op de manieren waarop voedsel ons en onze samenleving gezonder kan maken. Eetadvies alleen geeft onvoldoende houvast voor een gezondere levensstijl. De auteurs geven inzicht in de oorzaken van ons (eet) gedrag, maar ook praktische aanbevelingen om onze gewoontes te veranderen zodat we gezonder en duurzamer kunnen eten. Voor mensen die vinden dat ze heel gezond eten, biedt het voedsellabyrint ook een nuttig inzicht in de rol van voedsel in onze maatschappij en de keuzes die we dagelijks (denken te) maken. “Het Voedsellabyrint” maakt duidelijk dat ongezond eetgedrag niet een, maar vele en totaal verschillende oorzaken heeft.
Het boek bestaat uit 70 teksten over uiteenlopende onderwerpen wat betreft voedsel en gedrag.

 
Te koop bij Bol.com

HET boek van Fit & Slank

Boek van de maand

Stralend voor de spiegel

Voedingscentrum Dr. Ir. A. Postma

"Dit boek is een heel mooi startpunt voor iedereen die serieus wil gaan werken aan een gezonder gewicht en een gezonder leven. Als lezer krijg je geen voorgeschreven lijstje om in een paar weken tijd wat kilo's kwijt te raken, maar krijg je het enige juiste advies, namelijk: dat je je gewoontes zult moeten gaan veranderen. Het boek bevat heel veel praktische tips en trucs om je daarbij te helpen. Aan de prettige toon en duidelijke en uitgebreide uitleg merk je dat Anja jarenlange ervaring heeft in het begeleiden van mensen naar een gezonder en gelukkiger leven. 
Lezen dus dit boek!"
 

Beroepsvereniging van Gewichtsconsulenten Nederland
Drs.M.A.M. Kramer

"Het programma biedt duidelijke handvatten voor de mensen die het volgen. Dat doet Anja op een positieve, nuchtere "no-nonsense" manier. Ze geeft iedereen de mogelijkheid om op een gezonde en toegankelijke manier een gezonde leefstijl te creëren." 

Auteur: Anja Bastings
Te koop bij de lokale boekhandel, online, www.fitenslank.nl, en bij jouw Fit & Slank coach

APP VAN DE MAAND

App van de maand

Seven minutes workouts

Geen tijd om te sporten? In 7 minuten tijd heb je al je spieren gebruikt. Door het regelmatig te doen, gaat het je steeds beter af en bouw je een goede conditie op.
 

SPREUK VAN DE MAAND


Het is geen ramp als je je doelen niet bereikt.

Het is pas erg als je geen doelen
 hebt om te bereiken.

 
–Benjamin Mays–

CURSUSSEN OOK IN 2016 VERGOED DOOR ZORGVERZEKERAARS

Omdat Fit & Slank is aangesloten bij de BGN worden de kosten voor cursussen en Personal Coaching consulten ook weer in 2016 vergoed door de meeste zorgverzekeraars in de aanvullende verzekering.
Vele zorgverzekeraars vergoeden de Fit & Slank cursussen.
Deze nieuwsbrief kwam tot stand met medewerking van Hetty Schouten en Diana Dorfel.
Copyright © * 2016 * Fit & Slank*, All rights reserved.

Ons adres is:
De Hommelberg 5
6026 SR Maarheeze
Nederland
info@fitenslank.nl

Wil je de manier van het ontvangen van deze mails aanpassen?
Je kunt je voorkeuren aanpassen of uitschrijven van deze nieuwsbrief