Copy
De Fit & Slank methode kiest voor een complete aanpak gericht op een eenvoudig eetpatroon.
Met 'de Regel van 3 en de 7 Afspraken' is Fit & Slank eenvoudig toepasbaar en makkelijk te onthouden.

Bij Fit & Slank geloven we niet in pillen, poeders of diëten, maar in gewoon eten zonder hongergevoel!

Wil jij stralen in de zomer? Start NU!

VIND JOUW COACH

De cursussen starten eind mei,
dus schrijf je snel in voor een
8-weekse cursus

Adviezen bij een hoog cholesterol

Deze 3 adviezen hebben een positief effect op een te hoog cholesterol. Een gezonde leefstijl betekent onder andere gezonde voeding, voldoende bewegen en niet roken.
Vooral buikvet verhoogt het cholesterolgehalte dus zorg dat je dat onder controle krijgt.
 
1. Zout
We hebben maar 1 tot 3 gram zout per dag nodig. Gemiddeld krijgen consumenten echter 9 gram zout binnen, waarvan 80% verwerkt is in alledaagse producten zoals brood, kaas en vleeswaren. Het advies van de Hartstichting is om maximaal 6 gram zout per dag te eten.  Driekwart van het zout in bewerkte producten zit zoals brood, kaas, vleeswaren, soepen en snacks? Een kwart van het zout zelf toegevoegd wordt bij het koken en aan tafel?
Tips voor minder zout:
 • Kijk goed op de verpakking van voedingsmiddelen hoeveel zout of natrium erin zit
 • Kies voor verse producten
 • Kies voor smaakmakers als verse kruiden en specerijen.
 • Minder zout eten is even wennen, maar met wat creativiteit zet u al snel smaakvolle gerechten op tafel. Begin niet te drastisch door al het zout weg te laten, maar wen stapsgewijs aan een minder zoute smaak.
2. Vet
Vet heeft over het algemeen een negatieve klank: het levert veel calorieën en je wordt er dik van. Toch heeft ons lichaam dagelijks vet nodig voor als energieopslag, als bouwstof: vetten zijn een belangrijk onderdeel van hersenen, zenuwen en hormonen. Vet is nodig om een betere opname van vitamines A, D, E en K. Deze vitamines lossen alleen in vet op en niet in water. Bescherming tegen kou en bescherming van organen en zenuwcellen tegen beschadiging.
Er zijn verschillende soorten vetten:
 • verzadigd vetten en transvetten zijn 'slechte' vetten
 • onverzadigde vetten zijn 'goede' vetten
 • Omega-vetzuren uit vis en plantaardige producten
Het algemene advies is: probeer zoveel mogelijk verzadigd vet in de voeding te vervangen door onverzadigd vet.
De gezondheidsraad adviseert omega-3 vetzuren: eet 1 a 2 keer per week vis, waarvan 1 keer vette vis, zoals zalm of haring.
 
3. Alcohol
Matig gebruik van alcohol verlaagt de kans op hart- en vaatziekten en diabetes mellitus, maar verhoogt het risico op borstkanker. Het algemene advies is: blijf een niet-drinker of drink maximaal 1 glas alcohol per dag.
 
Gezonde voeding bestaat uit:
 • onverzadigd vet in plaats van verzadigd vet
 • weinig zout
 • veel groente en fruit
 • volkoren producten
 • mager en halfvolle melk(producten), 30+ kaas
 • een klein handje ongezouten noten
 • minder vlees, meer plantaardig
 • dranken: kraanwater, thee en filterkoffie.
 • minder vlees en méér volkoren graanproducten, peulvruchten, groenten, fruit en plantaardige vleesvervangers geven een lager risico op hart- en vaatziekten.
 Het beste zou zijn dat je wekelijks zou komen wegen bij jouw Fit & Slank coach, zodat je een stok achter de deur hebt en uiteraard geld de Regel van 3 en de 7 Afspraken.

Het was 2e Kerstdag 2015...

Het was 2e Kerstdag 2015, we gingen gezellig eten bij mijn schoonzusje en familie. Daar kwam ik sinds lange tijd Corrie tegen, de moeder van mijn zwager. Goh Corrie, wat zie jij er toch goed uit en wat ben je toch veel afgevallen. Hoe heb je dat toch gedaan?
En toen begon het, ze toverde een foldertje van Elly van der Heijden van Fit & Slank uit haar tas, in januari begon de nieuwe cursus.

Ik zat mezelf al wat langer in de weg, bukken en dus veters strikken ging weer moeizamer, weer een grotere maat kleding moeten kopen, bah niks stond meer. Maar weer diëten jakkes, had toch helemaal geen zin meer in een crash-dieet met die vieze shakes en dan dat gore eiwittendieet, met uit elk zakje dezelfde poeder waar je het zoveelste gore pannenkoekje mee moest bakken, ik ruik nog die vieze lucht als ik eraan denk. De kilo’s vlogen eraf, dat wel. Lullig alleen als je weer “normaal” gaat eten dat er meer bij komt dan dat er af was, lekker demotiverend om weer iets te gaan doen. Maar Corrie had duidelijk gezegd Fit & Slank is echt geen dieet, maar echt een cursus waar je gewoon anders leert eten. Dus vol goede moed ben ik in januari 2016 begonnen.

Eerst de 1e cursus, 1 avond in de week, met “lotgenoten” aan tafel, wat huiswerk en in 8 weken heb je de Regel van 3 en de 7 Afspraken al aardig onder de knie. Ik moest echt meer gaan eten alleen anders en vaker.

Aangezien ik mezelf nog niet genoeg vertrouwde om niet in m’n oude patroon terug te vallen, heb ik me meteen voor de vervolgcursus aangemeld. Weer behoorlijk wat opgestoken. En weer wat meer vertrouwen, het afvallen ging geleidelijk aan door. Fijn. Weer een maatje kleiner.

Puntjes op de i, de laatste cursus ook gedaan, als ik ergens voor ga, dan ook volledig. Ik merkte dat ik bij deze cursus steeds meer het gevoel van herkenning had. Mooi, ’t kwartje was gevallen. De kilo’s vlogen er niet meer af maar rustig aan zakte mijn gewicht nog steeds. Ik kwam erachter dat een keer uit de band springen (met een feestje of op vakantie of gewoon eens af en toe lekker uiteten) echt geen probleem is, je gaat gewoon de dag erna weer gewoon verder waar je gebleven was. Nu kom ik af en toe nog naar het controleclubje, ’t is ongelooflijk, maar m’n gewicht zakt nog steeds.
’t is geen dieet, ik heb echt anders leren eten, het is me gelukt, ik ben nu niet meer bang om terug te vallen in  mijn oude eetpatroon.

Iedereen is altijd nieuwsgierig hoeveel kilo een ander afgevallen is, nou ’t is mij gelukt om (tot op heden) 24 kilo af te vallen sinds januari vorig jaar. Ik voel me goed, heb weer energie en ben van broekmaat 52 naar 42 gegaan. Mijn garderobe is dus aardig vernieuwd en ik ben trots op mezelf dat ik het geflikt heb.

Super bedankt voor alles, Fit & Slank heeft mijn leven een stuk makkelijker, gezonder en gelukkiger gemaakt!
Lees de Succesverhalen van Fit & Slank cursisten

Eet een beetje minder, beweeg een beetje meer!

We worden steeds weer met de neus op de feiten gedrukt dat een gezond leefpatroon grote invloed heeft op ons leven. Het is niet alleen goed voor hart en bloedvaten, het is gebleken dat na veel eten van vis, groenten, peulvruchten en olie de vruchtbaarheid met 40% toeneemt.

Natuurlijk is het belangrijk dat we een gezonde levensstijl hebben, met veel sporten en bewegen, niet roken en weinig tot geen alcohol drinken. Omdat ik als lifestyle coach veel betrokken ben bij overgewicht, zie ik keer op keer dat afvallen in combinatie met bewegen echt helpt.
 
Vaak krijg je te horen: ga gezonder eten en niet meer snoepen dan voel je, je vanzelf een stuk fitter. Na enkele maanden kom je erachter dat dit niet de middelen zijn om fitter in het leven te staan. Het is namelijk erg belangrijk dat je is uit die luie stoel komt, de televisie uit zet en een heerlijke wandeling gaat maken

Er zijn geen gezonde voedingsmiddelen, er zijn wél gezonde eetpatronen. De hele dag leven op volkorenbrood en appels.. dat is niet echt een verstandig idee.

Daarom: “Eet een beetje minder, beweeg een beetje meer” het klinkt ontzettend eenvoudig.
En al honderden jaren de enige manier om een goede levensstijl aan te nemen.

RECEPT VAN DE MAAND

WITTE ASPERGEQUICHE MET HAM

Ingrediënten voor 1 quiche van 23 cm

 • hartig taartdeeg (ik gebruikte een rol vers deeg van Tante Fanny)
 • 500 gram witte asperges
 • 6 plakjes schouderham
 • 2 eieren
 • 3 eiwitten
 • scheutje melk
 • 2 eetlepels kruidenroomkaas 6% vet
 • peper
 • verse bieslook naar smaak

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Schil de asperges met een dunschiller en snijd 2 centimeter van de onderkant af. Kook de asperges in 15 minuten gaar.
3. Vet een quichevorm (of springvorm) in en bekleed hem met het hartige taartdeeg. Leg de gekookte asperges naast elkaar in de bakvorm.
4. Leg de plakjes schouderham tussen de asperges.
5. Klop de eieren samen met de eiwitten en het scheutje melk los. Breng op smaak met peper en schenk het eimengsel in de bakvorm.
6. Verdeel de kruidenroomkaas over de quiche en bak de quiche in het midden van de oven in 20 – 25 minuten gaar.
7. Hak de bieslook fijn en strooi deze over de taart zodra je deze uitserveert.

Eet smakelijk!
Tip van een cursist uit Heeze
bron: www.ohmyfoodness.nl/
KLIK HIER VOOR MEER RECEPTEN

VEEL ZORGVERZEKERAARS VERGOEDEN 
Fit & Slank CURSUSSEN IN 2017

Omdat Fit & Slank is aangesloten bij de BGN worden de kosten voor cursussen en Personal Coaching consulten ook weer in 2017 vergoed door de meeste zorgverzekeraars in de aanvullende verzekering. Er zijn nieuwe zorgverzekeraars bijgekomen, dus check hier of jouw verzekering jouw cursus ook vergoed. 
... alleen volkoren brood alles bevat wat je lichaam nodig heeft?

Bijna alle andere broodsoorten zijn (grotendeels) wit brood met kleurstoffen en zaden op de korst. Ook meergranen, duizendzaden, oerbrood en al dit soort zogenaamd gezonde broodsoorten.
...  een eetdagboek bijhouden goed helpt bij het afvallen?

Je vergeet vaak dat je (doorgaans hoog in calorieën) tussendoortjes op hebt. En als je het moet noteren bedenk je je nog wel even…
... krachttraining belangrijk is als je veel en vaak cardio doet?

Krachttraining is voor iedereen goed, maar bij veel/vaak cardio is het nóg belangrijker omdat je anders je spieren “opeet” door de duurtrainingen.

BOEK VAN DE MAAND

Terugval en Verleiding

Iedereen die wel eens een paar kilo is afgevallen of daar mee bezig is, weet dat terugval en verleiding op de loer liggen. Afvallen is moeilijk, maar het allermoeilijkste is om afgevallen te blijven. Hoe zorg je dat de kilo’s er af blijven, in een wereld vol met verleidelijke etenswaar?

Terugval en verleiding is een praktisch werkboek dat stap voor stap afvallen, de moeilijke momenten daarbij en de verleidingen aanpakt. Deze methode is wetenschappelijk onderbouwd en maakt gebruik van theorieën en onderzoek op het gebied van psychologie, gewichtsmanagement en verandermanagement. Het is toegankelijk geschreven met uitleg, voorbeelden, verhalen en oefeningen.

Er wordt beschreven hoe je in een vroeg stadium signalen van een naderende terugval herkent en wat je ermee kunt doen. Wat moet je doen als het toch niet helemaal gelukt is? Hoe zorg je dat je het wél vol kunt houden? Doel is dat je je gewicht beter kunt managen en daardoor beter in je vel zit.

Terugval en verleiding is een boek voor mensen die zelf aan de slag willen, maar ook uitstekend te gebruiken door diëtisten, leefstijlcoaches en psychologen bij de begeleiding van hun cliënten.


Auteur: Ingrid Steenhuis en Wil Overtoom
 
Te koop bij Bol.com

HET boek van Fit & Slank

Boek van de maand

Stralend voor de spiegel

Voedingscentrum Dr. Ir. A. Postma

"Dit boek is een heel mooi startpunt voor iedereen die serieus wil gaan werken aan een gezonder gewicht en een gezonder leven. Als lezer krijg je geen voorgeschreven lijstje om in een paar weken tijd wat kilo's kwijt te raken, maar krijg je het enige juiste advies, namelijk: dat je je gewoontes zult moeten gaan veranderen. Het boek bevat heel veel praktische tips en trucs om je daarbij te helpen. Aan de prettige toon en duidelijke en uitgebreide uitleg merk je dat Anja jarenlange ervaring heeft in het begeleiden van mensen naar een gezonder en gelukkiger leven. 
Lezen dus dit boek!"
 

Beroepsvereniging van Gewichtsconsulenten Nederland
Drs. M.A.M. Kramer

"Het programma biedt duidelijke handvatten voor de mensen die het volgen. Dat doet Anja op een positieve, nuchtere "no-nonsense" manier. Ze geeft iedereen de mogelijkheid om op een gezonde en toegankelijke manier een gezonde leefstijl te creëren." 

Auteur: Anja Bastings
Te koop bij de lokale boekhandel, online, www.fitenslank.nl, en bij jouw Fit & Slank coach

APP VAN DE MAAND

Fatsecret

De app houdt je kcal per dag bij en ook je verschillende voedingsstoffen eiwitten, koolhydraten en vetten apart. Zo kun je zien waar je teveel van eet of tekort komt.

Alle merken uit de supermarkt staan erin zodat het echt met de juiste gegevens werkt.
En je kunt je gewicht en streefgewicht invullen.

Allemaal gratis!

SPREUK VAN DE MAAND

Copyright © * Fit & Slank*, All rights reserved.

Ons adres is:
De Hommelberg 5
6026 SR Maarheeze
Nederland
info@fitenslank.nl

Wil je de manier van het ontvangen van deze mails aanpassen?
Je kunt je voorkeuren aanpassen of uitschrijven van deze nieuwsbrief