Copy
Bij Fit & Slank geloven we niet in pillen, poeders of diëten. Onze naam zegt het eigenlijk al; we kiezen voor een complete aanpak, met de focus op een eenvoudig eetpatroon - ofwel de Regel van 3 en de 7 Afspraken - én op je fitheid.
In januari starten in het HELE land weer cursussen op om jou
te ondersteunen om te gaan stralen.
Zoek een coach bij jou in de buurt en schrijf je snel in!!!
VIND JOUW COACH
GOEDE VOORNEMENS VOLHOUDEN

Elk begin van het nieuwe jaar gaan veel mensen vol goede voornemens het nieuwe jaar in. Hoe kun je ervoor zorgen dat je goede voornemens kunt blijven volhouden?
 
Tip 1: Kies een goed startmoment
Stel je doelen weloverwogen en op een rustig moment en niet in de drukste periode van het jaar. In februari kun je ook prima met goede voornemens starten.
 
Tip 2: Stel alleen realistische doelen
Een goed voornemen dat bij voorbaat al gedoemd is te mislukken is bijvoorbeeld tien kilo afvallen in een maand. Het demotiveert alleen maar.
 
Tip 3: Kies niet te veel goede voornemens
Eén of maximaal twee goede voornemens is voldoende. Hoe meer doelen, hoe meer je je  energie moet verdelen en hoe groter de kans dat het niet lukt.
 
Tip 4: Beloon jezelf
Het volhouden van een goed voornemen is al een beloning op zich. Doe jezelf iets leuks cadeau als je een mijlpaal hebt bereikt.
 
Tip 5: Waarom lukt het niet?
Kies je elk jaar hetzelfde goede voornemen? Dan is het misschien tijd om uit te zoeken waarom het telkens niet lukt.
 
Tip 6: Schrijf je goede voornemen op
Als het zwart op wit staat, heeft het meer gewicht. Hang het ergens in het zicht, zodat je er steeds aan wordt herinnerd. Dit helpt om het vol te houden.
 
Tip 7: Omgaan met tegenslagen
Lukt het niet meteen? Laat je niet door de eerste de beste tegenslag uit het veld slaan, maar zoek naar een oplossing. Bedenk voor jezelf voordat je met een goed voornemen begint hoe je met tegenslagen wilt omgaan en zoek naar oplossingen als het te moeilijk wordt.

 
Tip 8: Vertel anderen van je plannen
Je wilt natuurlijk niet dat anderen denken ‘Ik wist het wel, dat gaat ze nooit volhouden’. Deze gedachte alleen al kan je helpen om gemotiveerd te blijven.
 
Tip 9: Bundel je krachten
Bundel krachten door met iemand anders aan een goed voornemen te beginnen. Stoppen met roken is nu eenmaal beter vol te houden als uw partner ook geen sigaret meer aanraakt.
 
Tip 10: Pak de draad weer op
Een misstap begaan? Jammer, pak de draad gewoon weer op. Schuldgevoelens geven alleen maar een rotgevoel. Een positieve houding en opnieuw beginnen, brengt je veel verder.
RECEPT VAN DE MAAND: 
WITTE BONENSCHOTEL MET SPERZIEBONEN EN PERZIK

Ingrediënten
 • 600 gram sperziebonen
 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 300 gram rundergehakt
 • 1 grote pot witte bonen
 • 1 blik perziken
 • ketjap
 • zout
Bereiding

Kook de sperziebonen beetgaar.
Bak de ui en knoflook glazig, voeg vervolgens het rundergehakt toe en bak het rul.
De witte bonen in het vergiet afspoelen en toevoegen aan het gehakt, voeg ook de sperziebonen toe.
Voeg vervolgens zout en ketjap naar smaak toe en schep alles goed om.
Snijd de perziken in stukjes en voeg ze op het laatste toe.

 
Eet smakelijk!
ONTBIJTRECEPT (overnight)
 • 1 glas halfvolle yoghurt
 • 2 flinke eetlepels havermout
 • Klein schaaltje bosbessen en frambozen
Veel mensen gunnen zich ‘s morgens weinig tijd om een goed ontbijt voor te bereiden. Met dit recept ben je binnen 5 minuten klaar. Je bereidt het ontbijt een avond van te voren al voor. Je pakt een glas die vul je met yoghurt. Je doet er 2 flinke eetlepels havermout in en roert de havermout door de yoghurt. Vervolgens zet je de yoghurt in de koelkast. Daarna pak je de bevroren frambozen en bosbessen uit de vriezer en vult een klein schaaltje met het fruit. Ook dit zet je in de koelkast.

De volgende ochtend pak je de yoghurt en het fruit uit de koelkast en schep het fruit op de yoghurt. Voila klaar. Eet smakelijk.

Je kan natuurlijk ook ander fruit gebruiken of kwark in plaats van yoghurt. 

 
KLIK HIER VOOR MEER RECEPTEN
ONTSPANNING: GEEN LUXE MAAR NOODZAAKIn de Regel van 3 bij Fit & Slank staan de drie R’s: Ritme, Regelmaat en Rust.
Die laatste R is voor veel mensen soms best moeilijk. Wij gunnen onszelf geen rust of we vergeten het omdat er altij
d ‘klusjes’ wachten of verplichtingen: een stapel strijkgoed, een koffieafspraak met de buurvrouw, even een uurtje ’s avonds werken, en ga zo maar door. Door de stress weet je nauwelijks nog waar je behoefte aan hebt, maar je voelt wel onrust, dus ga je op zoek naar ‘iets’: meestal iets zoets of een andere snack. Je voelt je schuldig na dat gesnoep dus nog meer stress. Eten kan dan een middel worden om een pauze te nemen of jezelf bijvoorbeeld te belonen of te troosten.
 
Ontspanning is net zo belangrijk als gezonde voDe Regel van 3eding en beweging dus doorbreek je ‘patroon’ en kom weer in balans. De boog kan niet altijd gespannen zijn. Dat kun je op diverse manieren doen. Zoek uit wat voor jou het beste is. Bijvoorbeeld meditatie, yoga en/of ontspanningsoefeningen, muziek luisteren of een bezoek aan de sauna. De belangrijkste dagelijkse ‘rust’: voldoende slapen!
 
Maak een onderverdeling in beschikbare tijd en mogelijkheden. Wat je kunt doen in 5 minuten, 15 minuten, een uur, een halve dag, etc. Zo blijft het ook praktisch uitvoerbaar. Want niet iedereen kan bijvoorbeeld elke dag naar de sauna gaan. Realiseer je dat ontspanning noodzakelijk is. Als je het moeilijk vindt daar tijd voor te vinden, maak dan een afspraak met jezelf en zet het in je agenda!

 
CURSUSSEN OOK IN 2016 VERGOED DOOR ZORGVERZEKRAARS
Omdat Fit & Slank is aangesloten bij de BGN worden de kosten voor cursussen en Personal Coaching consulten ook weer in 2016 vergoed door de meeste zorgverzekeraars in de aanvullende verzekering.
 
APP VAN DE MAAND
Questionmark
Wil je duurzaam boodschappen doen?
Met Questionmark kan bewust een keuze worden gemaakt. Scan de barcode van een product en krijg een score van dit product op het gebied van volksgezondheid, milieu, mensenrechten en dierenwelzijn. 
BOEK VAN DE MAAND
 
Lekker voor weinig

Op je uitgave willen letten na een dure decembermaand? En toch gezond, lekker en gevarieerd willen eten?
 
Dat kan met dit boek “Lekker voor weinig”. In dit boek staan 54 heerlijke en betaalbare recepten van het Voedingscentrum. Het boek start met informatie over budgetteren, gezonde voeding en tips om goedkoop inkopen te doen. Daarna volgen er enkele weekmenu’s per seizoen en recepten. Deze zijn bedoeld voor 2 personen. Alle menu's zijn gebaseerd op de Schijf van Vijf en kosten gemiddeld 2 euro  per persoon. Je eet dus lekker, voordelig en gezond.
 
Auteur: Stichting Voedingscentrum Nederland

 
Te koop bij www.bol.com
... gember een uitstekend middel is om spijsverteringsklachten als een opgeblazen gevoel, misselijkheid of een slechte stoelgang te verminderen?
... een omhelzing van 20 seconden ervoor zorgt dat je lichaam oxytocine afgeeft? Dit is een hormoon en neurotransmitter dat een krachtig antidepressivum is en eventuele angsten vermindert.
... maar liefst 50% van de Nederlanders heeft te kampen met overgewicht? Dit is een belangrijke oorzaak van overlijden op jonge leeftijd. Blijf dus in ‘shape’ en leef langer!
SAMENWERKING MET SPORTSCHOOL AEROFITTVanaf januari 2016 starten de groepscursussen van Fit & Slank op alle vestigingen van sportschool Aerofitt. Sportschool Aerofitt heeft 5 vestigingen in het oosten van het land. Ze zijn gevestigd in Zutphen, Hengelo (Gld), Zelhem, Duiven en Didam. De cursussen worden op de locaties van Aerofitt gegeven door Petra Schwab, Elly Geurts en Leontien van den Berg. Zij geven de cursisten advies op het gebied van voeding en Aerofitt zorgt voor de beweging door voor de cursisten een persoonlijk trainingsschema op maat te maken. 
Dit is een hele mooie combinatie omdat je beweging zeker nodig hebt naast gezonde voeding om te kunnen afvallen. 

Meer info over de coaches
HET NIEUWE FIT & SLANK LAAT JE STRALEN
Wees eerlijk, kilo’s verliezen is helemaal niet zó moeilijk. Een crashdieet en je bent er. Maar je ideale gewicht vasthouden, dat is vaak al een stuk lastiger. Zo lastig dat er zelfs een woord voor bestaat; jojoën. En stel je blijft op gewicht, dan betekent dat vaak overleven op een halve cracker en een blaadje sla. Funest voor je energielevel natuurlijk. Leuk voor wannabe-supermodels, maar niet voor mensen die vol in het leven staan.

Bij Fit & Slank geloven we niet in pillen, poeders of diëten. Onze naam zegt het eigenlijk al; we kiezen voor een complete aanpak, met de focus op een eenvoudig eetpatroon - ofwel de regel van 3 en de 7 afspraken - én op je fitheid. Die specifieke combinatie zorgt ervoor dat je met Fit & Slank resultaten behaalt die je eerder voor onmogelijk hield. Je gediplomeerde consulente adviseert en motiveert je op beide gebieden. Zo realiseer je niet alleen je streefgewicht, je weet ook zeker dat je mentaal én fysiek vol energie zit. Dat voel je én dat zie je!

Fit & Slank. Laat je stralen
NIEUWE FIT & SLANK COACHES
Meer over Ellen
KLIK HIER VOOR OVERZICHT VAN ALLE COACHES
Copyright © * 2015 * Fit & Slank*, All rights reserved.

Ons adres is:
De Hommelberg 5
6026 SR Maarheeze
Nederland

Wil je de manier van het ontvangen van deze mails aanpassen?
Je kunt je voorkeuren aanpassen of uitschrijven van deze nieuwsbrief