Copy
Bij Fit & Slank geloven we niet in pillen, poeders of diëten. Onze naam zegt het eigenlijk al; we kiezen voor een complete aanpak, met de focus op een eenvoudig eetpatroon - ofwel de Regel van 3 en de 7 Afspraken - én op je fitheid.
We zijn trots op onze nieuwe huisstijl. Samen met Marketing & Communicatie bureau Mula en website bouwer RKDmedia hebben we een prachtig resultaat neergezet. Er zullen de komende maanden meer veranderingen zichtbaar worden, maar voor nu hebben we:
  • het logo met pay-off: Fit & Slank. Laat je stralen
  • de nieuwe website met een nieuwe url: WWW.FITENSLANK.NL
    met op de achtergrond heel veel functionaliteit voor de Fit & Slank coaches
  • nieuwe uitstraling van onze facebook pagina
  • flyers, banners, posters, etc
  • en natuurlijk deze nieuwsbrief 
We willen hierbij iedereen bedanken die hieraan heeft meegewerkt, maar met name Ranil, Jimé, Ron, Roos & Bjorn en natuurlijk alle coaches. 

Anja & Maarten
RECEPT VAN DE MAAND
KLIK HIER VOOR HET RECEPT
HET NIEUWE FIT & SLANK
Wees eerlijk, kilo’s verliezen is helemaal niet zó moeilijk. Een crashdieet en je bent er. Maar je ideale gewicht vasthouden, dat is vaak al een stuk lastiger. Zo lastig dat er zelfs een woord voor bestaat; jojoën. En stel je blijft op gewicht, dan betekent dat vaak overleven op een halve cracker en een blaadje sla. Funest voor je energielevel natuurlijk. Leuk voor wannabe-supermodels, maar niet voor mensen die vol in het leven staan.

Bij Fit & Slank geloven we niet in pillen, poeders of diëten. Onze naam zegt het eigenlijk al; we kiezen voor een complete aanpak, met de focus op een eenvoudig eetpatroon - ofwel de regel van 3 en de 7 afspraken - én op je fitheid. Die specifieke combinatie zorgt ervoor dat je met Fit & Slank resultaten behaalt die je eerder voor onmogelijk hield. Je gediplomeerde consulente adviseert en motiveert je op beide gebieden. Zo realiseer je niet alleen je streefgewicht, je weet ook zeker dat je mentaal én fysiek vol energie zit. Dat voel je én dat zie je!

Fit & Slank. Laat je stralen
GA NAAR DE WEBSITE
DE SCHOLEN ZIJN WEER BEGONNEN
Gezond eten voor je puber
 
De middelbare school is hard werken en daar heeft je puber brandstof en voedingsstoffen voor nodig. Dat krijgt hij binnen door gezond te eten. Maar hoeveel en wat? En heeft je puber een gezond gewicht? 

Jouw tiener eet net als jij gezond. Het ene kind sport heel veel of zit in een groeispurt, en kan daardoor wel wat extra voedingsstoffen gebruiken. Terwijl de ander liever gamed of de kleinste van de klas is, en dus wat minder nodig heeft dan gemiddeld.

Iets te snoepen?
Pubers hebben vaak honger. Niet zo verwonderlijk, want ze groeien nu heel hard. Het is prima om tussen de maaltijden door wat te eten, maar maak daar wel bewuste keuzes in. Geef ze het liefst iets uit de Schijf van Vijf, dus wat groente, fruit of een belegde boterham, tosti of cracker. Willen ze toch iets te snoepen, hou het dan klein. Een koekje of een dropje bijvoorbeeld.
5 TIPS VOOR THUIS
(geef het gezonde voorbeeld)
Neem de tijd voor ontbijt
Ook al gaat je kind naar de middelbare school, als ouder speel je nog steeds een belangrijke rol in zijn keuzes. Hij kijkt nog steeds naar wat jij doet. Maak daar slim gebruik van. Geef het gezonde voorbeeld. 
Maak van thuis een gezonde haven
Ontbijt samen aan tafel, ook op schooldagen. Zo laat je zien dat jij ook gewoon ontbijt en er even de tijd voor neemt.
Geef boterhammen mee naar school
Verleid je kind thuis vooral met gezonde keuzes. Zet een mooie fruitschaal op tafel, las een vast fruitmomentje in en geef bij lekkere trek ook eens wat snackgroente. Eet de maaltijden gezellig aan tafel en beperk het aantal afleidingen, zoals een televisie op de achtergrond. Zo heb je aandacht voor je eten en voor elkaar.
Houd zelf maat met snoep
Roep niet voortdurend dat snoep en snacks zo slecht zijn. Maar laat zien dat het oké is, zolang je er niet te veel van eet. Gebruik snoep niet als beloning en houd niet voor straf een snack achter
Neem water als standaard
Het lichaam van je kind heeft iedere dag zo’n 1 tot 1,5 liter vocht nodig. Water en thee zonder suiker zijn daar perfect voor. In sap en frisdrank zit veel suiker. Kijk maar eens in het plaatje hieronder hoeveel suikerklontjes er in de verschillende drankjes zit. Geef het goede voorbeeld en drink zelf ook water als standaard dorstlesser.
BOEK VAN DE MAAND
Balansdag kookboek
In dit kookboek “50 keer lekker een Balansdag” staan heerlijke recepten voor een Balansdag:
Een dagje minder na een dagje meer. Zo blijf je gemakkelijk op gewicht, zonder dat je hoeft te diëten. Het boek biedt volop inspiratie om in balans te blijven en sluit helemaal aan bij Fit & Slank.
Voor  € 12,=  te bestellen bij het Voedingscentrum 
Hoeveel calorieën zitten er in een vitaal tussendoortje:
 
Appel 81 kcal.
Beschuitje met aardbeien 66 kcal.
Kerstomaatjes 1 stuk 3 kcal.
Plakje schouderham 27 kcal.
Knäckebröd met zuivelspread 95 kcal.
Volkoren boterham met halvarine en 20+ kaas 146 kcal.
Paprika rauw 19 kcal.
   

Hoeveel calorieën zitten er in een fataal tussendoortje:
Roze koek 239 kcal.
Boterham met roomboter en hagelslag 185 kcal.
1 stukje melk chocolade 39 kcal.
Klein zakje chips 136 kcal.
10 dropjes 130 kcal.
GADGET VAN DE MAAND
Hoelahoep
Hoelahoop, de nieuwste rage! Ken je de hoelahoep nog van vroeger? De hoelahoep is terug, maar dit keer voor volwassenen!  Nu kun je hoelahoepen als fitness workout, waardoor je op een leuke manier jouw buikspieren traint en je tegelijkertijd werkt aan een strakkere taille! Er zijn speciale hoelahoeps te koop via internet. Kijk op you-tube voor leuke workout-video’s.
NIEUWE COACHES
Linda Boutkan
MEER OVER LINDA
Jildou Tolsma
MEER OVER JILDOU
Shirley Bendsneyder
MEER OVER SHIRLEY
Copyright © * 2015 * Fit & Slank*, All rights reserved.

Ons mailing adres is:
De Hommelberg 5
6026 SR Maarheeze
Nederland

Wil je de manier van het ontvangen van deze mails aanpassen?
Je kunt je voorkeuren aanpassen of uitschrijven van deze nieuwsbrief