Copy
Bij Fit & Slank kiezen we voor een complete aanpak, met de focus op een eenvoudig eetpatroon - ofwel de Regel van 3 en de 7 Afspraken - én op je fitheid.
De Fit & Slank methode kiest voor een complete aanpak gericht op een eenvoudig eetpatroon. Met 'de Regel van 3 en de 7 Afspraken' is Fit & Slank eenvoudig toepasbaar en makkelijk te onthouden.

Bij Fit & Slank geloven we niet in pillen, poeders of diëten, maar in gewoon eten zonder hongergevoel!

Slank in 2017? Start NU!

VIND JOUW COACH

voor een 8-weekse cursus
of een Personal Coaching traject

Sinterklaas is weer in het land

 

kcal per
100 gram

Mandarijn 40
Taaitaai 275
Taaitaai pop  55
Spekken 324
Schuimpjes 380
Gevulde speculaas 446
Gevulde speculaas (35 gram) 160
Chocolade centjes 450
Marsepein 456
Marsepein (25 gram) 110
Pepernoten 489
10 Pepernoten met chocolade 100
Kruidnoten 500
10 Kruidnoten 50
10 Kruidnoten met chocolade 100
Speculaas 501
Amandelstaaf 512
Banketstaaf 720
Kikker/muis 57
Schuimpje 15
Chocoladeletter (135 gram) 730
Chocoladeletter (65 gram) 350

Het Sinterklaasfeest gaat gepaard met cadeaus en snoepgoed. Het is goed om je van te voren te bedenken wat je wilt eten. Daar kan je al op letten tijdens het boodschappen doen. Koopt niet te veel en koop een of twee verschillende soorten snoep. Ongemerkt snoep je meer als er veel schaaltjes met verschillende soorten op tafel staan. Serveer het snoepgoed ook in kleine bakjes. Daarnaast is de ene traktatie wat minder ongezond dan de andere.  Een verstandige keuze is bijvoorbeeld taai taai en echte ouderwetse pepernoten (van die grote hoekige), deze zijn luchtig, bevatten relatief weinig calorieën en geen verzadigd vet. Voor schuimpjes geldt hetzelfde. Een verstandigere keuze dus. Maar bakjes met stukjes mandarijn, wortels en stukjes oranje paprika zijn natuurlijk het gezondst.

Erg ongezond zijn gevulde speculaas, banketstaaf of (chocolade) kruidnoten. Daarin zit relatief veel veel vet, waarvan een groot deel verzadigd vet. Chocoladeletters staan aan kop: elke 100 gram bestaat uit een vijfde verzadigd vet. Chocoladekruidnoten staan met stip op de tweede plaats. Zo’n 15 procent verzadigd vet per 100 gram. Eet hier dus niet te veel van! Koop al dit lekkers ook pas een dag van te voren op 4 december en niet al eerder. Als je het niet in huis hebt kun je het ook niet opsnoepen.
Lees de Succesverhalen van Fit & Slank cursisten

RECEPT VAN DE MAAND

WOKGARNALEN MET GROENTEN en KRIELTJES

Ingrediënten

 • Wokgarnalen
 • Chilikruiden
 • Italiaanse roerbakmix
 • Krieltjes

Bereiding

Kruid de garnalen met de chilikruiden.
Doe een beetje olie in de wokpan, doe de garnalen, de groenten en de krieltjes erbij. Je kan natuurlijk ook kiezen voor chinese roerbakmix of met champignons.

Even 10 minuten op hoog vuur wokken en je hebt snel een lekkere en gezonde maaltijd.

Eet smakelijk!

RECEPT

ERWTENSOEP MET KIPFILET

Ingrediënten (4 personen)

 • 500 gram spliterwten
 • Ruim 1 liter water
 • 2 groentebouillonblokje
 • ½ knolselderij
 • Erwtensoepgroenten zoals prei, winterwortel, en ui.
 • Paar aardappelen
 • 2 kipfilets

Bereiding

Je brengt de spliterwten aan de kook, en laat deze even doorkoken. Vervolgens maak je bouillon van water en bouillonblokjes, splintererwten, aardappelen in blokjes erbij doen en de kipfilet heel toevoegen. Dan de overige groenten en de peterselie toevoegen en op een klein pitje laten staan. Voordat de soep gegeten wordt kipfilet eruit halen, fijnsnijden en opnieuw toevoegen.
 
KLIK HIER VOOR MEER RECEPTEN
... Je met de cursussen van Fit & Slank heel gemakkelijk en op een gezonde manier gewicht kan verliezen? En dat de cursus vanuit veel aanvullende verzekeringen vergoed wordt?

Nu is de tijd om te kijken of jouw verzekering dit ook vergoed, en anders kun je tot 1 januari wisselen van verzekering.
...  je met slapen zo’n 60 kcal per uur verbruikt? Dus ga op tijd naar bed en slaap je slank. 
... je niet dik wordt tussen Kerst en Oud&Nieuw? Maar tussen Oud&Nieuw en Kerst!

BOEK VAN DE MAAND

Boek van de maand

Te Lijf
De kunst van het mooi ouder worden

In ‘Te lijf’ halen Isa Hoes en Medina Schuurman de overgang uit de taboesfeer. Met open vizier en eerlijke pen onderzoeken zij niet alleen de veranderingen in lijf, hoofd en hart – rimpels, opvliegers en stress – maar ook die op het terrein van vriendschap, seksualiteit, zingeving, moederschap en werk.
Tijdens hun zoektocht praten zij met deskundigen – van hormoonarts tot filosoof, van seksuoloog tot voedingsexpert – en experimenteren ze met onder andere botox, rebalancing, trilapparaten en readings.  

Auteur: Isa Hoes & Media Schuurman
 
Te koop bij Bol.com

HET boek van Fit & Slank

Boek van de maand

Stralend voor de spiegel

Voedingscentrum Dr. Ir. A. Postma

"Dit boek is een heel mooi startpunt voor iedereen die serieus wil gaan werken aan een gezonder gewicht en een gezonder leven. Als lezer krijg je geen voorgeschreven lijstje om in een paar weken tijd wat kilo's kwijt te raken, maar krijg je het enige juiste advies, namelijk: dat je je gewoontes zult moeten gaan veranderen. Het boek bevat heel veel praktische tips en trucs om je daarbij te helpen. Aan de prettige toon en duidelijke en uitgebreide uitleg merk je dat Anja jarenlange ervaring heeft in het begeleiden van mensen naar een gezonder en gelukkiger leven. 
Lezen dus dit boek!"
 

Beroepsvereniging van Gewichtsconsulenten Nederland
Drs.M.A.M. Kramer

"Het programma biedt duidelijke handvatten voor de mensen die het volgen. Dat doet Anja op een positieve, nuchtere "no-nonsense" manier. Ze geeft iedereen de mogelijkheid om op een gezonde en toegankelijke manier een gezonde leefstijl te creëren." 

Auteur: Anja Bastings
Te koop bij de lokale boekhandel, online, www.fitenslank.nl, en bij jouw Fit & Slank coach
Als je een Fit & Slank cursus volgt in Deurne bij Yvonne Verhoeven dan mag je 8 weken lang GRATIS sporten onder deskundige begeleiding bij 040Fit in Deurne.

SPREUK VAN DE MAAND

APP VAN DE MAAND

App van de maand

Waterbalance
 

We kunnen het niet genoeg aanhalen dat water drinken heel erg belangrijk is! Deze app is ideaal om de vochtbalans te controleren en maakt van water drinken een goede en nuttige gewoonte. Waterbalance zal je helpen om het niveau van water te controleren in je lichaam, rekening houdend met jouw individuele parameters: lengte, gewicht en leeftijd. Je kan gedetailleerde statistieken bekijken van je inname van water, nuttige feiten leren over water en over je gezondheid, badges verdienen en deze delen met vrienden. Het is dus een ideale app om van water drinken een dagelijkse gewoonte te maken.
.

CURSUSSEN OOK IN 2016 VERGOED DOOR ZORGVERZEKERAARS

Omdat Fit & Slank is aangesloten bij de BGN worden de kosten voor cursussen en Personal Coaching consulten ook weer in 2016 vergoed door de meeste zorgverzekeraars in de aanvullende verzekering.
Deze nieuwsbrief kwam tot stand met medewerking van Yvonne Verhoeven en Marian Nell.
Copyright © * 2016 * Fit & Slank*, All rights reserved.

Ons adres is:
De Hommelberg 5
6026 SR Maarheeze
Nederland
info@fitenslank.nl

Wil je de manier van het ontvangen van deze mails aanpassen?
Je kunt je voorkeuren aanpassen of uitschrijven van deze nieuwsbrief