Copy
Bij Fit & Slank kiezen we voor een complete aanpak, met de focus op een eenvoudig eetpatroon - ofwel de Regel van 3 en de 7 Afspraken - én op je fitheid.
Bij Fit & Slank geloven we niet in pillen, poeders of diëten. Onze naam zegt het eigenlijk al; we kiezen voor een complete aanpak, met de focus op een eenvoudig eetpatroon - ofwel de Regel van 3 en de 7 Afspraken - én op je fitheid.

Wil jij je zomerkilo's kwijt?

VIND JOUW COACH

voor een 8-weekse cursus.

SLANK AAN DE BBQ

 
De zon schijnt de lucht is blauw eindelijk kunnen we weer barbecueën samen met…….. JOU.
Maar ja, als je bezig bent met gezonde voeding of je hebt net een cursus van Fit & Slank gedaan, kan je dan wel mee doen met die barbecue?
Natuurlijk kan je mee doen met die barbecue. Er zijn tal van mogelijkheden die ervoor kunnen zorgen dat je toch een hele leuke en smaakvolle avond hebt.
We zetten een aantal tips voor je op een rijtje:
 1. Eet met smaak een stukje vlees maar zorg dan voor een mager stukje, denk aan varkenshaas, entrecote, kip of kalkoenfilet.
 2. Ook kan je kiezen voor een stukje vis, daar kan je makkelijk een pakketje van maken met groentes of ui of grillen.
 3. Gebruik geen mayonaise of knoflookboter maar gebruik een sausje die je zelf heel makkelijk maakt op basis van yoghurt.  1dl yoghurt, twee eetlepels kwark, teentje knoflook, bieslook naar smaak en peper en zout en je hebt al een heerlijk verantwoord sausje.
 4. Pof een aardappel, kook van tevoren een aardappel in de schil (10 min) en wikkel hem in aluminiumfolie leg hem op de kolen in de barbecue en laten garen. Smaakt ook heerlijk met het bovenstaande yoghurtsausje. 
 5. Drink er water met ijsblokjes of bubbelwater bij
 6. Eet veel groeten in bijvoorbeeld een salade of een groente spies
 7. Maakt lekkere fruitsnacks, denk aan schijfjes watermeloen of aardbeien, andere fruit kan natuurlijk ook.
 8. Bak het vlees niet direct op het rooster maar leg er een aluminium bakje onder zodat het minder snel aanbrandt.
 9. Neem bruin stokbrood in plaats van wit.

WAAR HAAL JIJ DE MOTIVATIE VANDAAN?

Vraag jij je ook wel eens af waar anderen enorme motivatie vandaan halen om hun doel te bereiken? En hoe het komt dat ze die motivatie ook na een half jaar ook nog hebben? Vraag jij je wel eens af: ‘Waarom zij wel? En ik niet?’

Motivatie is geen karakter eigenschap. Het is ook niet hetzelfde als wilskracht. Wilskracht is de energie die ergens in steekt. Het doorzettingsvermogen dat je hebt of niet hebt om iets vol te houden. Wilskracht is het vermogen om iets te willen en die wil ook uit te voeren. Wilskracht vergt energie en dus kan wilskracht op raken. Je kunt letterlijk de wilskracht verliezen om iets vol te houden.

Dat is anders met motivatie. Motivatie kan niet opraken. Wat belangrijk is voor motivatie is je doel. Wat vind jij belangrijk. Waar wil jij naar toe? Zolang je jou doel nog niet hebt bereikt is je motivatie er en gaat hij dus niet zomaar weg of is hij opgebruikt, dat is dus anders dan de energie van je wilskracht.

Het juiste doel bepalen is dus een belangrijk onderdeel van je motivatie. Wil jij bijvoorbeeld afvallen dan is het belangrijk dat je ook hiervoor je doel goed bepaald. Een helder en aantrekkelijk doel helpt je beter om je motivatie vast te houden. Staar je niet blind op het getal op de weegschaal. De 5, 10 of 20 kilo’s kwijtraken is nooit alleen de reden dat je begint aan een afvalpoging. Die redenen zijn voor iedereen anders: de één fitter worden, de ander wil mooie kleren passen, sommige willen met meer gemak kunnen bewegen, of gezond oud worden, geen schaamte meer voelen of je durven opstellen voor een nieuwe relatie. Hoe beter jij jouw doel kent en hoe beter jij je hiervan een voorstelling kunt maken, hoe groter de kans dat je je doel zult bereiken.

Hier een paar concrete tips om de motivatie vast te houden:

•       Wat als alles lukt? Geloof in je zelf, jij kunt je doel halen! Demotivatie komt nog wel eens voort uit angst om te falen dus ben voorbereid op succes. Stel je zelf daarom eens de vraag: Wat als alles lukt? Denk hier eens even over na en bereid je voor op je succes.

•       Visualiseer, vorm beelden in je hoofd van je doel. Zodra je je einddoel voor ogen houdt, en daar een levendig plaatje van kunt maken in je hoofd dan vertel je je onderbewustzijn waar je naar toe wilt. Hoe scherper jou beeld van je einddoel des te beter.

•       Geef je zelf een complimentje voor elke kleine stap. Dat klinkt misschien raar maar door jezelf te focussen op wat je wel al hebt bereikt en gedaan en jezelf te complimenteren hiervoor blijf je gemotiveerd. Wellicht ligt het einddoel nog ver voor je. Door de doel in kleine stapjes te hakken en jezelf voor iedere stap een compliment te geven blijf je gemotiveerd om het vol te houden.

•       Zoek hulp! Wie zegt dat jij het alleen moet kunnen? Of je nu samen aan een doel gaat werken of iemand inschakelt om jou te motiveren. Uit onderzoek blijkt dat door samen afspraken te maken je sneller geneigd bent je aan die afspraken te houden omdat je de ander niet wilt teleurstellen.

•       Zoek naar inspiratie in je omgeving. Heb je iemand die je als voorbeeld ziet? Ga er eens mee praten wat heeft zij/hij gedaan om haar/zijn doel te bereiken? Wellicht heeft zij/hij tips of ideeën hoe jij je doel kunt bereiken.

•       Beloon jezelf. Het is heel belangrijk om jezelf te belonen. Je kunt jezelf belonen voor de successen die je boekt. Maar ook voor de inzet die je toont. Het is minstens net zo belangrijk om jezelf te belonen voor je inzet. Bedenk vooraf hoe en wanneer je jezelf wilt belonen.

Succes!

Voedingscoach Ellen Lintzen

SUCCESSTORY ELLEN (-21 KG)

“Ik was een kei in het uitstellen":

 • morgen,
 • maandag,
 • volgende week,
 • na mijn verjaardag,
 • na de feestdagen,
 • volgend jaar….,
 • nou ja nu komt carnaval eraan…,
 • het is nu bijna vakantie….,
 • weet je het heeft toch geen nut…,
 • we wachten tot na de vakantie.
En ik ben kampioen in het smoezen verzinnen:
 • Ik heb mijn knop nog niet gevonden.
 • Ik ben er nog niet aan toe.”
En zo was er weer een heel jaar voorbij waarin ik niet was begonnen.”
 
“Totdat ik zo klaar was met mijn lichaam: Mijn lichaam begon haperingen te vertonen; In de spiegel kijken vond ik niet meer leuk; En dan heb ik het nog niet over de mode.”

“En toen liep ik in 1 week 3 x tegen Fit en Slank aan. Op Facebook, via een Kennis, via reclame. Ik ging mij inschrijven. Zo gezegd zo gedaan.” Een week later zat ik in de groep bij Ellen Lintzen in Nuenen en bedacht me nog: “Waarom begin ik net voor de Pasen met zo’n cursus” (weer zo’n smoes ;)

“Maar ik had mijzelf voorgenomen om goed te luisteren en te doen wat er uitgelegd werd. De ‘regel van 3 en de 7 afspraken’ zijn het heel duidelijk en eenvoudig toe te passen. En afspraken zijn om je aan te houden, even gewoon geen uitzonderingen voor mij. Dit heb ik netjes gedaan. En een week later WAUW wat was er al veel af! Dit gaf vleugels, en vanaf dat moment heb ik niet gezondigd.”

“Het afvallen ging als een sneltrein, ik voelde me goed. Oké de eerste 3 weken echt niet, maar daar moet je even doorheen. Maar het resultaat was er en ik genoot ervan dat mijn kleding losser ging zitten en dat de mensen om mij heen het langzaam begonnen te zien. En gaandeweg de cursus werden de regels, mijn regels en mijn eetmomenten stonden steeds vaster.”

“Ik heb ervoor gekozen om ook de vervolgcursus te doen. Mijn doel was nog niet bereikt. Dat was heel leuk en heel gezellig en dat hielp om de motivatie hoog te houden.”

“Nu na 2 cursussen, ben ik ruim 21 kilo afgevallen (het gewicht van mijn zoontje) en voel ik mij als herboren. Niet alleen als ik in de spiegel kijk, maar ook in mijn energie en met mijn nieuwe lichaam. Conclusie mijn doel is bereikt. Maar ik wil een nieuwe afspraak maken: Volgend jaar schrijf ik een nieuw een stukje schrijf met daarin mijn ervaring op gewicht te blijven. Om mijn gewicht te behouden blijf ik dus nog een jaar “onder controle” bij Ellen Lintzen

Groetjes Ellen
Lees nog meer Succesverhalen van Fit & Slank cursisten

RECEPT VAN DE MAAND

GROENTENSPIES

Ingrediënten

 • Cherrytomaten
 • Aubergine
 • Champignons
 • Paprika, twee kleuren
 • Zout en peper

Bereiding

Snij de ingrediënten in blokjes, let op niet te klein ze moeten wel op de spies passen
Spies de groente om en om op de spies.
Gril de spies in een aluminium bakje die je van tevoren hebt ingesmeerd met een beetje olijfolie en leg hem op de barbecue. Let op dat je het niet te lang doet anders.
Maak het af met een beetje zout en peper
 
Smakelijk eten
 

RECEPT

Zomersalade heerlijk bij de BBQ

2 personen


Ingrediënten

 • Paprika
 • Bosuitjes
 • Sla naar keuze
 • Cherry tomaatjes
 • Klein blikje ananas op sap 
Voor de dressing:
 • 2/3halfvolle slasaus
 • 1/3 magere yoghurt
 • Bieslook
 • Zout en peper naar smaak
 • Theelepel honing
   

Bereiding

Was alle groenten. Snijd alle ingrediënten klein. Open het blikje ananas en snij er kleine blokjes van.
Voeg alles toe in een schaal.

Maak de dressing.
Doe de slasaus, yoghurt, bieslook, peper en zout en een theelepel honing in een kom en roer door elkaar. Schenk de dressing over de salade.
Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
KLIK HIER VOOR MEER RECEPTEN
... je vooral met warm weer extra moet drinken om het vocht dat je verliest door zweten weer op peil te krijgen?
... je door zweten veel zouten verliest die je goed kan aanvullen door fruit te eten.

Je kan dan denken aan watermeloen, appels, nectarines, perziken, frambozen, mango, blauwe bessen, bosbessen, kruisbessen?
... als je het echt heel heet hebt je een koel washandje in je nek kan leggen en dat dan heerlijk afkoelt? 

BOEK VAN DE MAAND

Boek van de maand

53 recepten voor een gezonde BBQ

Uitgever: Stichting Voedingscentrum Nederland

Recepten die niet alleen smaakvol zijn, maar ook passen in een gezond eetpatroon. Dit kookboek geeft je inspiratie voor een heerlijke en gevarieerde barbecue. Naast meer dan 50 fantasievolle recepten krijg je ook allerlei tips. Deze vertellen je bijvoorbeeld hoe je voedselinfecties voorkomt. Je weet bovendien hoe je verspilling tegen gaat door slim te kopen en hoe je kunt letten op het milieu. 

Zo heb je alle handvatten bij elkaar die je nodig hebt om van je barbecue een geslaagd feest te maken. Het boek laat zien dat gezond en lekker goed samengaan.
 
Te koop bij Bol.com

HET boek van Fit & Slank

Boek van de maand

Stralend voor de spiegel

Voedingscentrum Dr. Ir. A. Postma

"Dit boek is een heel mooi startpunt voor iedereen die serieus wil gaan werken aan een gezonder gewicht en een gezonder leven. Als lezer krijg je geen voorgeschreven lijstje om in een paar weken tijd wat kilo's kwijt te raken, maar krijg je het enige juiste advies, namelijk: dat je je gewoontes zult moeten gaan veranderen. Het boek bevat heel veel praktische tips en trucs om je daarbij te helpen. Aan de prettige toon en duidelijke en uitgebreide uitleg merk je dat Anja jarenlange ervaring heeft in het begeleiden van mensen naar een gezonder en gelukkiger leven. 
Lezen dus dit boek!"
 

Beroepsvereniging van Gewichtsconsulenten Nederland
Drs.M.A.M. Kramer

"Het programma biedt duidelijke handvatten voor de mensen die het volgen. Dat doet Anja op een positieve, nuchtere "no-nonsense" manier. Ze geeft iedereen de mogelijkheid om op een gezonde en toegankelijke manier een gezonde leefstijl te creëren." 

Auteur: Anja Bastings
Te koop bij de lokale boekhandel, online, www.fitenslank.nl, en bij jouw Fit & Slank coach

APP VAN DE MAAND

App van de maand

Calorieënteller – YAZIO

Met de gratis YAZIO Calorieënteller App kan je je dagelijkse voedselinname bijhouden, je activiteiten bijhouden en succesvol afvallen! Calorieën tellen en afvallen is nog nooit zo makkelijk geweest!
.

SPREUK VAN DE MAAND

CURSUSSEN OOK IN 2016 VERGOED DOOR ZORGVERZEKERAARS

Omdat Fit & Slank is aangesloten bij de BGN worden de kosten voor cursussen en Personal Coaching consulten ook weer in 2016 vergoed door de meeste zorgverzekeraars in de aanvullende verzekering.
Vele zorgverzekeraars vergoeden de Fit & Slank cursussen.
Deze nieuwsbrief kwam tot stand met medewerking van Ellen Lintzen.
Copyright © * 2016 * Fit & Slank*, All rights reserved.

Ons adres is:
De Hommelberg 5
6026 SR Maarheeze
Nederland
info@fitenslank.nl

Wil je de manier van het ontvangen van deze mails aanpassen?
Je kunt je voorkeuren aanpassen of uitschrijven van deze nieuwsbrief