Copy
De Fit & Slank methode kiest voor een complete aanpak gericht op een eenvoudig eetpatroon.
Met 'de Regel van 3 en de 7 Afspraken' is Fit & Slank eenvoudig toepasbaar en makkelijk te onthouden.

Bij Fit & Slank geloven we niet in pillen, poeders of diëten, maar in gewoon eten zonder hongergevoel!

Ga je wandelen of hardlopen?

Wat is beter wandelen of hardlopen? Hieronder zijn de voor en nadelen van wandelen en hardlopen op een rijtje gezet.
 • Je verbrand meer kilocalorieën per uur bij hardlopen 600-800, wandelen 300-350, de verbranding per kilometer is ongeveer gelijk.
 • Wandelen kost meer tijd dan hardlopen. Zowel bij wandelen als bij hardlopen ga je gemiddeld na 30 minuten meer vet verbranden, daarvoor wordt eerst je koolhydraten aangesproken. Wanneer je je inspant verbrand je lichaam kilocalorieën deze kun je halen uit koolhydraten en vetten, het is afhankelijk van de intensiteit van de inspanning hoe de verdeling tussen koolhydraten en vet is. Naarmate je intensiever beweegt ga je in verhouding meer koolhydraten verbranden en meer vet. Hoe intensief je aan het sporten bent kun je meten door te letten op de hartslag, de hartslag voor optimale vetverbranding ligt tussen 60 en 70% van je maximale hartslag. Doordat je meer van je lichaam vraagt ga je het minder lang volhouden. Dit pleit voor (stevig) wandelen of in een rustige hardloop in plaats van in een hoog tempo hardlopen. Meer dan 30 minuten wandelen is makkelijk, langer dan 30 minuten hardlopen vergt training.
 • Zowel hardlopen als wandelen versterken het immuunsysteem, zorgen voor een betere nachtrust en minder stress.
 • Door hardlopen gaat de spieropbouw sneller hierdoor wordt je basismetabolisme verhoogd. Hoe meer spieren hoe meer verbranding van kilocalorieën
 • Hardlopen moet je plannen, wandelen kan altijd.
 • Wandelen kun je elke dag maar na het hardlopen moet het lichaam herstellen.
 • De kans op blessures is bij hardlopen vele malen groter als bij wandelen, je komt met een schok neer en je lichaam moet dit opvangen, dit is belastend voor gewrichten, heupen en rug.
 • Hardlopen brengt de kans op een hartziekte terug terwijl met frequent wandelen de kans nog meer terugdringt. De kans op een hoge bloeddruk loopt bij hardlopen terug tot 4,2% en bij wandelen tot 7,2%. Wat betreft het verlagen van cholesterol is het verschil tussen beide sporten minimaal.
Wat is nu eigenlijk beter? Een duidelijk antwoord valt niet te vinden, omdat het erg van je lichaam afhangt wat je aankunt en je doel. 

Wandelen is dat het redelijk effectief is als het gaat om afvallen, en tegelijkertijd niet heel veel van je lichaam vraagt. Je spieren, gewrichten, longen en hart worden wel aan het werk gezet, maar er worden geen extreme prestaties gevraagd. Dat maakt afvallen door wandelen ook heel geschikt voor mensen met (lichte) blessures of ouderen die willen afvallen, daarentegen is een actiever leven voor heel erg veel dingen gezond, psychisch en fysiek, je krijgt van hardlopen een beter uithoudingsvermogen, meer energie en je bent fitter.

Wil jij je vakantiekilo's kwijt?

Start NU!

VIND JOUW COACH

De groepscursussen starten in september
en voor een Personal Coaching
kun je elk moment starten !

Succesverhaal Bianca

Fit & Slank is op mijn pad gekomen bij de sportschool waar ik al een tijdje sport. Op dat moment was ik eigenlijk helemaal klaar met pogingen tot afvallen. Maar ja, in je achterhoofd blijft toch altijd de hoop dat het een keer gaat lukken. Ik woog 97 kg en was mij ervan bewust dat dit niet meer goed ging komen als ik er niets aan zou doen, zeker met de overgang voor de deur.

Ik ben ingestapt zonder al te veel verwachtingen en was zelfs een beetje sceptisch. Ik had moeite met de hoeveelheid yoghurt (was dat een beetje moe na al die afvalpogingen) en alleen maar aardappels. Maar al na 2 weken gaf de weegschaal een zodanig resultaat dat mijn sceptisme is omgeslagen naar motivatie en enthousiasme. Waarom had ik dit niet eerder gedaan? Het ging mij zo gemakkelijk af dat ik steeds gemotiveerder raakte en zag dit ook steeds terug op de weegschaal. Ik sla geen sport moment over. Eigenlijk heb ik niet eens zoveel hoeven veranderen in mijn eetpatroon, behalve dat waarvan ik wist dat niet goed voor mij was. Dat was voornamelijk de gewoonte om ’s avonds op de bank te gaan snoepen. Ik hoef geen rare ingrediënten te kopen en mijn man eet gewoon mee. Al eerder heb ik een afslankcursus gevolgd waarin in 6-7 eetmomenten op een dag had en ben dit ook altijd blijven doen dus daar had ik geen moeite mee. Als ik eet volgens de Regel van 3 en de 7 Afspraken dan is er bij mij nog weinig ruimte over voor wat anders. Wat impact op mij gehad heeft van het begin zijn de woorden “vitale” en “fatale” voeding. Dit help mij echt om goede keuzes te maken. Zeker als ik toch eens een “snoepmoment” heb. De tips die wij kregen van Ger voor als je naar een feestje of BBQ gaat zijn super.

Wat is het fijn als je na een paar weken al merkt dat je je niet meer in die leuke broek hoeft te proppen maar hem gewoon kunt aantrekken, dat dat leuke truitje wel in jouw maat is of dat zelfs een maatje minder gewoon past. Dat er zich een stapeltje kleren aan het vormen is waar je een labeltje “te groot” op kunt plakken. Het motiveert enorm als mensen zien dat je bent afgevallen maar zeker ook als je tevreden in de spiegel kijkt.

Wat mij ook erg verrast is dat ik merk dat mijn lichaam zoveel beter in balans is zowel psychisch als fysiek. Ik ben tot de conclusie gekomen dat al die fatale voeding niets doet voor je lichaam en zelfs schade toebrengt. Ik eet vooral veel groente en fruit want dit doet zoveel meer voor je dan alleen maar afvallen en er is variatie genoeg om het lekker en hartig te maken.

Op dit moment (4 maanden na start) ben ik 13kg afgevallen, bijna op de helft van mijn streefgewicht. Ik ben er nog niet maar ga de goede kant op. Ik heb wel nog af en toe het bekende stokje achter de deur nodig en blijf voorlopig daarom bij Ger komen. Voor wat betreft gewoontes, die blijven moeilijk maar waar een wil is, is een weg. En die weg ga ik bewandelen want ik krijg er zoveel goeds voor terug.

Bianca
Fit & Slank Coach Ger Deckers

Weekend Vitaal genieten. Kan dat?

Maak je klaar voor een weekend vitaal genieten! Kan dat? JA dat kan! Zorg ervoor dat je voldoende lekkere keuzes in huis hebt en kies voor regelmaat! Een kijkje in het eetdagboek van een cursist: 
 • 08:30 uur ontbijt met yoghurt en muesli
 • 10:00 uur een sinaasappel als tussendoortje 
 • 12:30 tijd voor een uitgebreide lunch: een heerlijke omelet met tomaat en paprika en daarbij een stukje toast met wat boter. 
  Een smintje om te voorkomen dat ik naar zoet grijp.. het helpt bij mij!
 • 15:00 uur 'de vers gesneden meloen is binnen no time opgegeten' en daarnaast eet ik nog een schaaltje magere yoghurt
 • 17:00 uur borreltijd! Een heerlijk glas witte wijn (uiteraard geserveerd met een glas water voor de dorst), gesneden paprika als snack, tomaatjes en olijfjes (de hoeveelheid olie iets terug gebracht door ze eerst in keukenrol te leggen en daarna in een schaaltje).
 • 19:00 uur 'geen zin meer in aardappelen, vlees/vis en groente' dus we kiezen voor een heerlijke vissalade met aardappelen uit de Airfryer. 
 • 20:00 om een fataal moment te voorkomen: een schaaltje magere yoghurt én aardbeien
 • 21:30 een verjaardagsfeest, lastig maar gelukkig voldoende groente. Daarnaast drink ik een glas witte wijn en verder kies ik voor spa rood. 
Zondag word ik wakker en ben ik TROTS op de keuzes die ik heb gemaakt. Vorig jaar had ik een tijdsbestek van 10 uur heel veel ongezonde keuzes gemaakt......... nou ja keuzes?? ‘Ik dacht er niet eens over na!'
Lees de Succesverhalen van Fit & Slank cursisten

RECEPT VAN DE MAAND


Mexicaanse maaltijdsalade
 

Ingrediënten voor 4 personen

 • 4 Tomaten
 • 1 Limoen
 • 2 ½ EL tacokruiden
 • 5 EL Becel dieet olie
 • 2 Bosuitjes, in ringetjes
 • 2 EL verse koriander, fijngehakt
 • Zout, versgemalen zwarte peper
 • 400 Gr rode kidneybonen
 • 1 Kleine groene paprika, in stukjes
 • 1 Blik maiskorrels (300g) uitgelekt
 • 1 Krop sla
 • 25 Gr tortillachips

Bereiding

 1. Was de tomaten en snij ze in vieren. Schep de zaadjes met vocht eruit en doe dit over in een zeef. Hang de zeef boven de kom en wrijf 2-3 el tomatenvocht door de zeef. Boen de limoen schoon en rasp het groen van de schil. Pers de limoen uit.
 2. Klop met een kleine garde het limoensap met geraspte limoenschil, de tacokruiden en de olie door het tomatenvocht. Roer de bosuitjes en koriander erdoor en breng smaak met zout en peper.
 3. Spoel de rode kidneybonen in een zeef onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Snij de tomaten in kleine blokjes.
 4. Schep de kidneybonen met de tomaat, paprika en maiskorrels door de dressing. Laat de salade een half uur bij kamertemperatuur staan.
 5. Was de sla en maak de bladeren droog. Scheur de bladeren in stukken en verdeel ze over 4 grote borden. Schep de bonensalade in het midden en verdeel de tortillachips erover. Lekker als vegetarische lunch.

Eet smakelijk!

RECEPT

Keep it simple, eat healthy!

Ingrediënten (afstemmen op aantal personen en gewenste hoeveelheid)

 • Gesneden aardappels
 • Diverse groenten: bijvoorbeeld Courgette, Paprika en vleestomaten
 • Pangasiusfillet
 • Olijfolie + knoflook + peper

Bereiding

 1. Verwarm de over op 200 graden of zet de Philips Airfryer aan
  Snij de groente in grove stukken en druppel er een klein beetje olie overheen en verdeel knoflook en peper
  Neem een grote ovenschaal en maak met folie twee gedeeltes in de schaal
 2. Naast de groenten voeg je de aardappelblokjes toe in de schaal, voeg met een kwastje een beetje olie toe en verkruimel wat zeezout over de aardappeltjes.
  Zet de oven aan op 18 minuten.
 3. Leg een stuk folie neer met kruiden naar smaak, leg de vis er in en kruid ook de andere zijde. Vouw het pakketje dicht en leg dit na 8 minuten bij de andere producten in de oven.

Tien minuutjes wachten en ‘eet smakelijk!’

Ook in het weekend wil je lekker eten maar heb je soms zin in iets gemakkelijks. Kies voor een oven maaltijd en je bent binnen notime klaar en eet toch gezond!

KLIK HIER VOOR MEER RECEPTEN

VEEL ZORGVERZEKERAARS VERGOEDEN 
Fit & Slank CURSUSSEN IN 2017

Omdat Fit & Slank is aangesloten bij de BGN worden de kosten voor cursussen en Personal Coaching consulten ook weer in 2017 vergoed door de meeste zorgverzekeraars in de aanvullende verzekering. Er zijn nieuwe zorgverzekeraars bijgekomen, dus check hier of jouw verzekering jouw cursus ook vergoed. 
... juist bij het afvallen een goede nachtrust belangrijk is? 
...  peulvruchten veel eiwit, ijzer en vitamine B bevatten? 
... Fit & Slank het afgelopen half jaar is gegroeid met 6 nieuwe collega's? 

Dit betekent dat nu ook in Den Bosch, Hellevoetssluis, Tienray, Horst en Nieuwegein, je vrienden en familie kan kunnen gaan stralen.

BOEK VAN DE MAAND

Hormoonbalans voor vrouwen

Hormonen. Wat zijn het eigenlijk, wat doen ze en waarom? Maar vooral: wat als er hormonaal iets scheef gaat? Wat als de hormonen uit balans raken? Dan ontstaan er klachten of zelfs ziekten. Hoe je die kunt voorkomen of oplossen, daar gaat dit super praktische boek over. Elke vrouw kent de soms genadeloze invloed van weerspannige hormonen. Een niet goed functionerende hormoonhuishouding kan klachten en ziekten op allerlei vlakken veroorzaken. Zowel fysiek als mentaal. In Hormoonbalans voor vrouwen nemen we 38 veel voorkomende klachten en ziekten bij vrouwen onder de loep.
 

Auteur: Ralph Moorman & Barbara Havenith
 
Te koop bij Bol.com

HET boek van Fit & Slank

Stralend voor de spiegel

Voedingscentrum Dr. Ir. A. Postma

"Dit boek is een heel mooi startpunt voor iedereen die serieus wil gaan werken aan een gezonder gewicht en een gezonder leven. Als lezer krijg je geen voorgeschreven lijstje om in een paar weken tijd wat kilo's kwijt te raken, maar krijg je het enige juiste advies, namelijk: dat je je gewoontes zult moeten gaan veranderen. Het boek bevat heel veel praktische tips en trucs om je daarbij te helpen. Aan de prettige toon en duidelijke en uitgebreide uitleg merk je dat Anja jarenlange ervaring heeft in het begeleiden van mensen naar een gezonder en gelukkiger leven. 
Lezen dus dit boek!"
 

Beroepsvereniging van Gewichtsconsulenten Nederland
Drs. M.A.M. Kramer

"Het programma biedt duidelijke handvatten voor de mensen die het volgen. Dat doet Anja op een positieve, nuchtere "no-nonsense" manier. Ze geeft iedereen de mogelijkheid om op een gezonde en toegankelijke manier een gezonde leefstijl te creëren." 

Auteur: Anja Bastings
Te koop bij bol.com, www.fitenslank.nl en bij jouw Fit & Slank coach

APP VAN DE MAAND

PasNL

PasNL is dé Nederlandse app voor het verzamelen van al je plastic pasjes. Geen zware portemonnee meer en altijd al je pasjes bij de hand, digitaal in je smartphone.

SPREUK VAN DE MAAND

Nieuwe Fit & Slank coaches

Ine Smits

Judith Roelvink

Miranda van Aalst

Deze nieuwsbrief kwam tot stand met medewerking van
Fit & Slank coaches Ger Deckers en Jildou Tolsma
Copyright © * Fit & Slank*, All rights reserved.

Ons adres is:
De Hommelberg 5
6026 SR Maarheeze
Nederland
info@fitenslank.nl

Wil je de manier van het ontvangen van deze mails aanpassen?
Je kunt je voorkeuren aanpassen of uitschrijven van deze nieuwsbrief