Copy
Like Fit & Slank het voorjaar in on Facebook


Blijf op de hoogte met de maandelijkse nieuwsbrief van Fit & Slank
Ook bij jou in de buurt vind je een coach.

Hallo <<Voornaam>>,

 

Het is weer bijna carnaval

Een groot aantal onder ons vindt het moeilijk om deze dagen gezond te blijven eten. Om toch een goede bodem te leggen en de nodige vitaminen binnen te krijgen staan hier een paar tips:
 

 
  • Maak voor de carnaval al een paar pannen verse soep (erwtensoep, groentesoep) met veel groenten klaar en vries ze in.Ook een lekkere pastasaus met tomaten en gehakt en andere groenten kun je van te voren al bereiden en invriezen
  • Een lekker pan chili con carne met bonen en ananas is een goede bodem om lekker lang te dansen en te feesten
  • Neem een Turks brood belegd met veel groenten en tomatensaus en je hebt een gezonde pizza
  • Vermijd vette hap en saté en mayonaise
  • Let op alcohol en frisdrank. 5 biertjes bevatten 525 kcal
Carnaval vieren en gezond eten kunnen prima samen.
Ga na Carnaval meteen weer over op
 

de Regel van 3  en de 7 afspraken

Veel plezier!

 


Een gezonde leefstijl voor u en uw kind

Eén op de zeven kinderen is te zwaar en het aantal kinderen met overgewicht blijft groeien
Overgewicht wordt veroorzaakt doordat kinderen teveel eten, maar vooral door te weinig beweging.

Het aantal kinderen met  overgewicht  neemt ieder jaar toe en heeft vaak ernstige gevolgen voor hun gezondheid en hun sociaal-emotionele ontwikkeling . Het effectief behandelen van overgewicht blijkt nodig maar ook lastig. In de praktijk betekent dit dat het gezin een gezonde leefstijl dient te realiseren. Het bevorderen van gezond eten, voldoende beweging, genoeg slaap en het gezond opvoeden van kinderen is dan ook heel belangrijk. Zet uw kind dan ook niet zomaar op een dieet. Zo leert u en uw kind niet wat het wel nodig heeft.

Bij het vaststellen van overgewicht is het belangrijk de lengte en het gewicht te meten bij het kind. Ook de fase waarin het kind groeit kan meetellen.

Iedere ouder wil een gezonde manier vinden om je kind op het gezonde (groei) pad te krijgen; zowel lichamelijk maar ook emotioneel en intellectueel.

Fit & Slank geeft advies en coacht zodat u en uw kind worden geholpen bij het starten en continueren van een gezonde leefstijl.Brood onder vuur

Brood is de laatste tijd flink onder vuur komen te staan. Wij zouden het niet kunnen verdragen. Er zouden teveel koolhydraten inzitten en dat maakt je dik.

De ingrediënten van elk brood  zijn meel, water, zout en gist of desem. Hoe gezond een brood is, wordt vooral bepaald door het meel.

Het gezondst is volkorenbrood. Het meel van volkorenbrood is gemaakt van een hele tarwekorrel. Tarwebrood of bruinbrood is gemaakt van tarwemeel waarbij een deel van de zemelen en kiemen verwijderd zijn. Maar juist in dit deel zitten veel vezels, vitaminen en mineralen. 

Het minst gezonde brood is witbrood. Dit wordt gemaakt van bloem, waarvoor alleen het binnenste gedeelte van de graankorrel is gebruikt.

Ook de zoutkeuze is van belang voor de gezondheid. Meestal wordt bakkerszout gebruikt: zout waar jodium. De helft van de benodigde hoeveelheid jodium halen we uit brood; de rest komt uit gejodeerd keukenzout, vis en zuivel. 

Brood bevat vezels en vitaminen B. Brood hoort bij gezonde voeding. De hoeveelheid dat je nodig hebt is afhankelijk van leeftijd, geslacht en dagelijkse activiteiten.


 


Fit & Slank ook in 2015 vergoed

Een BGN gewichtsconsulente wordt ook in 2015 vergoed vanuit de AANVULLENDE zorgverzekering. Hoe deze vergoeding eruit ziet is afhankelijk van de verzekering en het aanvullende pakket.  Handig om te weten, vergoedingen vanuit de aanvullende verzekering gaan NIET ten koste van het eigen risico!

 


 Volg de Fit & Slank facebook pagina
en ik houd je op de hoogte.
 


 

Wil je een persoonlijk voedingsadvies?

Vraag een Personal Coaching aan bij Fit & Slank!
 

Er is ook een coach

bij jou in de buurt


Wist je dat...?

… er inmiddels 21 Fit & Slank coaches zijn op 48 locaties in heel Nederland.
 Kijk maar eens hier

... de groepscursussen en Personal Coaching van Fit & Slank in 2015 ook vergoed worden door de aanvullende pakketten van verschillende zorgverzekeraars?... in maart weer nieuwe cursussen starten in het hele land? Kijk hier om te zien waar en wanneer een cursus wordt gegeven bij jou in de buurt.

... je als extra motivator de SMS service kan bestellen? 8 weken dagelijks een peptalk voor slechts € 9.95.


Dipsaus

  • 10 radijsjes
  • halve komkommer
  • 100 gram magere kwark
  • eetlepel citroensap
  • verse dille

Een dipsausje is lekker en makkelijk te maken. Een grote schaal met worteltjes, paprika of komkommer is een verantwoord hapje. Een dipsausje maakt het net iets feestelijker.
De dipsauzen uit de supermarkt bevatten veel zout en verzadigde vetten en onnodige toevoegingen. Het is algemeen bekend  dat wij al veel te veel zout binnenkrijgen. Het is zonde om met zo’n gezond hapje de grens van 3 gram per dag te overschrijden.  De basis van zo’n saus bestaat vooral uit mayonaise of veel room. Maak de saus daarom zelf en gebruik yoghurt als basis voor je dipsaus.

De dipsaus kun je op smaak brengen met kruiden zoals dille, bieslook of peterselie, oregano.
 


Er zijn nog veel meer

recepten van Fit & Slank


Boekentip

Ben Tiggelaar:
Dromen Durven Doen

 Waarom houden we de meeste veranderingen niet vol?
Wat bepaalt 95% van je gedrag
(zonder dat je het merkt)?
Hoe ontwikkel je met succes nieuwe, effectieve gewoontes?

Iedereen heeft dromen op het gebied van werk, relatie, gezondheid, persoonlijke ontwikkeling...

Maar wat is er nodig om de stap van dromen, naar durven en – 
uiteindelijk – doen te zetten? Wat zijn de geheimen van échte, blijvende verandering?

Ben Tiggelaar geeft heldere antwoorden.App van de maand

Blokje om-appDe Blokje Om-app geeft je elke keer een nieuwe wandelroute. Aan de hand van je locatie en de afstand die je wil gaan lopen genereert de app een route. Vind je de route niet leuk of wil je een andere kant op wandelen, druk dan op de refresh-knop om een nieuwe route te maken. 
Bij elke wandeling krijg je na afloop ook nog eens de verbrande calorieën te zien, en of je een van de awards hebt gehaald. Zo kun je bijvoorbeeld de lunchloper award of de frisse neus award halen! 
De app helpt je om eens wat vaker de deur uit te gaan en om nieuwe plaatsen in je buurt te ontdekken. Zo kun je voor je gaat lopen ook al bekijken welke plekken je tegen gaat komen en word je stap voor stap over de route geleid. 
Waar gaat het blokje om vandaag heen?
 


Gadget van de maand

Stappenteller 
Een stappenteller of podometer is een klein apparaatje, kleiner dan een luciferdoosje, dat je met een clip aan je broekriem vastmaakt. Bij elke stap die je zet, tikt de stappenteller een tel af. Op het schermpje kan je zo aflezen hoeveel stappen je al gezet hebt die dag. Overigens telt een stappenteller niet alleen passen. Elke verticale beweging die je maakt (dus ook springen, of dansen) wordt meegeteld. 
Denk je dat je met werk, gezin en huishouden de 'magische grens' van 10.000 stappen fluitend haalt? Neem de proef op de som. Waarschijnlijk houdt het met zo'n 5000 stappen wel op. Leid je een uitgesproken zittend bestaan, dan mag je blij zijn als je de 2000 stappen op een dag haalt.

Tijd om in beweging te komen!
Blijf op de hoogte

Like ons op Facebook
Stuur door naar een vriendFit & Slank
De Hommelberg 5
Maarheeze, N.Br. 6026SR
Netherlands

Add us to your address book
Fit & Slank
De Hommelberg 5
Maarheeze, N.Br. 6026SR
Netherlands

Add us to your address book
   
Wil je de Fit & Slank nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om jezelf af te melden.
Wil je je profiel/email adres wijzigen? Klik dan hier.