Copy
Like Een ZONnige zomer met een geZONd gewicht on FacebookHallo <<Voornaam>>,


Fit & Slank breidt uit in Nederland

Nu al in meer dan 30 locaties

Een zonnige zomer en een gezond gewicht
begint met Fit & Slank!


13 mei start de laatste cursus voor de zomer

 
Sommige cursustijden zijn veranderd.
Kijk op het cursusrooster
voor de meest up-to-date informatie
Stuur snel een e-mail om zeker te zijn van een plaats

Hoeveel calorieën heeft een ijsje?

 
· Raket          39 kcal
· Waterijs (peren)      49 kcal
· Fruitjoy        57 kcal
· Frubetto      77 kcal
· Split             80 kcal
· Calippo       92 kcal
· Solero (exotic)        104 kcal
· Snickersijsreep       192 kcal
· Cornetto     233 kcal
· Magnum     261 kcal
 

Je kan zelf een keuze maken...

 

Middel tegen groenten en fruit allergie

Je kunt geen appels eten, en ook geen perziken, peren, kersen, wortelen of selderij. Als je dat wel doet voelt het meteen alsof je mond in de fik staat, en je gehemelte jeukt verschrikkelijk. Jij, net zoals miljoenen andere mensen, hebt last van Oral Allergy Syndrome.
Het is de vervelende allergie tegen boom-, gras- en onkruid pollen, die een verklaring geeft waarom een stuk wortel of een punt watermeloen jouw vijand kan worden.
 Delen in pollen van bepaalde bomen en onkruid zijn in structuur gelijk aan de proteïnen in bepaalde fruit en groenten waartegen het lichaam zich kan keren. Wanneer een 'probleem' fruit of groente in één keer opgegeten wordt, kunnen zich verschillende reacties voordoen. Bij 1 tot 2% heeft dit grote gevolgen. Voor diegenen is het nodig om altijd epinephrine bij zich te hebben, om de reactie tegen te gaan. Bij zwakkere allergieën is soms alleen al het pellen van het fruit genoeg om het probleem te verhelpen, omdat de meeste allergie veroorzakers in het vel of de schil zitten. Een advies: doe fruit en groente eerst 30 seconden in de magnetron om de allergie veroorzakers uit te schakelen. Wanneer je ze kookt gaan de kwalijke stoffen dood, dus gelukkig staat met “hoge uitzondering” appelmoes en appeltaart nog steeds op het menu.


Vraag en antwoord

 

Wordt je van koolhydraten dik?

Koolhydraten is een verzamelnaam voor enkel- en tweevoudige suikers en zetmeel. We hebben van de enkelvoudige- en tweevoudige suikers maar heel weinig nodig, maar helaas zitten deze in veel Voedingsmiddelen "verstopt" waardoor we al snel te veel binnen krijgen. Wanneer je teveel binnen krijgt worden deze suikers  uiteindelijk ook omgezet in vet.
Zetmeel zoals brood, aardappelen en met mate rijst en pasta hebben we nodig. Kies vooral de vezelrijke en volkoren producten. Deze bevatten vezels, mineralen en de nodige B vitamines. En geven een vol gevoel.

Heeft een 50 plusser meer vitamine D nodig?

Onder invloed van het zonlicht maakt je huid vitamine D. doordat je ouder wordt gaat dit proces moeizamer. Daarnaast heb ook nog eens tijdens en na de overgang meer vitamine D nodig . Vitamine D zit vooral in vette vis, boter en ei.
Iedere dag minimaal 30 minuten buiten wandelen, draagt ook bij aan een goede vitamine D status.
De aanbevolen hoeveelheid vitamine D verschilt per leeftijdscategorie. Voor dames vanaf 50 jaar geldt een extra supplement van 10 mcg per dag. Mensen ouder dan 70 jaar en mensen met een donkere huidskleur hebben ca. 20 mcg per dag extra nodig.
Vitamine D is belangrijk ter preventie van botontkalking. Uit onderzoek blijkt dat mensen met stevig overgewicht, een tekort hadden aan vitamine D.

Wordt je van een banaan eten dik?

Een banaan heeft meer koolhydraten dan een appel. Een kleine banaan bevat ca. 100 Kcal en bevat veel vitamines en mineralen. Een eierkoek bevat al snel 160Kcal en heel weinig voedingsstoffen.

Mag ik na 8 uur s 'avonds niet meer eten?

Natuurlijk mag je iets eten, als je maar niet het 22.00 uur gaat gebruiken om te snaaien. Na acht uur word je stofwisseling inderdaad iets trager. Maar als je hebt gesport of je moet nog werken, is het geen probleem om nog iets te eten.  Bijvoorbeeld een schaaltje magere yoghurt, een stukje fruit of nog een knacker met mager beleg. Het gaat er uiteindelijk om hoeveel Kcal je de hele dag eet en of je de juiste keuzes maakt. Eet 2 tot 21/2 voordat je naar bed gaat niet meer zodat je rustig kunt gaan slapen.

Waarom ben je na het sporten soms zwaarder?

Na het sporten moeten je spieren weer herstellen. Voor dit proces houdt je lichaam vocht vast. Het klopt dus dat je na het sporten zwaarder bent op de weegschaal. Het is goed om te weten dat dit om vocht gaat en niet om vet! 

Slank
de zomer in… er weer nieuwe successen zijn? Lees de succesverhalen en het gastenboek.

… Christel de locatie in Budel heeft overgenomen? Heel veel succes Christel!

… op alle locaties van Anja Bastings je terecht kunt voor Personal Coaching? En dan kunt sporten voor € 15 in Budel en dat 8 weken lang

… je veel info vindt op de Fit & Slank Facebook pagina. Doe regelmatig mee aan leuke like share en win acties!  

… het bewezen is dat mensen die een voedingsdagboek bijhouden 2x zoveel afvallen als mensen die dat niet doen?  

… Fit & Slank geen dieet is maar aan geeft wanneer en hoeveel je mag eten. Vele cursisten eten zelfs meer dan te voren!!  

… Dinee cafe de Kempen, Vertigo, Diverso, restaurant Nu, en de Koffer een samenwerken met Fit & Slank hebben met acties maar ook te zien op de menukaart?

… Zin in! workshops geeft over koken met Fit & Slank?


... De Fit & Slank cursisten maar liefst €1045 hebben opgehaald voor het goede doel.
Bedankt namens de
kinderen in Tanzania!!!
Blijf op de hoogte

Like ons op Facebook
Stuur door naar een vriendFit & Slank
De Hommelberg 5
Maarheeze, N.Br. 6026SR
Netherlands

Voeg ons toe aan je adresboek
   
Wil je de Fit & Slank nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om jezelf af te melden.