Copy
space
Online bekijken
space
space
image_600x190
Smart Update 5 maart 2016
space
Smart Special Internationalisering
Sinds begin 2016 is Nederland voorzitter van de Europese Unie. Daarbij staat de Urban Agenda centraal, waarin het delen van best practices tussen steden, lidstaten en de Commissie wordt gestimuleerd. De verwachting is dat we hiermee de slimme stedelijke ontwikkeling in Europa bevorderen. Deze special gaat in op de kracht van onze Nederlandse steden in internationaal perspectief.

Nick Breukelman, Trade Adviser bij UK Trade & Investment van de Britse Ambassade en Nico Tillie, onderzoeker stedelijk metabolisme aan de TU Delft delen hun visie op de kracht en zwakte van de slimme steden in Nederland. Guus Derks van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland biedt inzicht in de internationale samenwerking van Nederland met Azië en de Verenigde Staten op het gebied van Smart Cities. De bijdrage van Spanje biedt een interessant perspectief op de Nederlandse aanpak van Smart Cities. De Spaanse aanpak illustreert dat het delen van kennis tussen steden onderling van (inter)nationaal belang is en daarom visie en aanpak op nationaal niveau rechtvaardigt. Leest u de bijdragen van deze special erop na voordat u de komende maanden een van de vele internationale evenementen waaronder de Innovatie Expo, de IABR of de bijeenkomst van het EIP-Smart Cities en Communities bezoekt.
Lees meer
space
Updates
Nederlandse Smart Cities in internationaal perspectief
Nick Breukelman en Nico TillieHoe staan onze Nederlandse steden ervoor ten opzichte van het buitenland, wat is nodig om onze steden internationaal te ondersteunen en wat kan de overheid hierin betekenen?
Nick Breukelman, Trade Adviser bij UK Trade & Investment van de Britse Ambassade en Nico Tillie, onderzoeker stedelijk metabolisme aan de TU Delft, geven hun reflectie.
Lees meer
A Spanish framework for European digital goals
Francisco Javier Garcia VieiraThe Government of Spain developed a Digital Agenda as a framework of reference to define a roadmap to build Spain’s strategy to achieve the goals of the Digital Agenda for Europe. It fosters the deployment of networks and services to guarantee digital connectivity, develop digital economy for the growth, competitiveness and internationalisation of Spanish companies. A conversation with Francisco Javier García Vieira, Director de Servicios Públicos Digitales in Spain.
Lees meer
space
Blog
Internationaal netwerk voor Smart Cities
Francisco Javier Garcia VieiraBlog Guus Derks
Ambassadeur Smart Cities, RVO


RVO helpt de steden, het bedrijfsleven en de kennisinstellingen een internationaal netwerk op te zetten om kennis en technologie te ontwikkelen, delen en integreren op het onderwerp Smart Cities. Op dit moment zijn er actieve samenwerkingen gestart binnen Europa, met de Verenigde Staten en Zuidoost Azië.
Lees meer
space
Smart People
Smart people: Gielijn Blom
Smart People: Gielijn BlomSlimme technici zijn de bouwvakkers in smart cities. Zij maken onze toekomstige steden smart dankzij de handige inzet van techniek. Daarvoor is kennis nodig evenals flexibiliteit, creativiteit, ondernemerschap en onderwijs. In deze rubriek stelt een aantal Smart People zich voor. Aan het woord: Gielijn Blom, projectleider Platform31.
Lees meer
space
Must Watch
Must watch: Firenze Smart City
City Renaissance in the Digital AgeDit jaar is Florence de gaststad van de jaarlijkse conferentie van Major Cities of Europe. Een evenement dat staat voor een ontdekkingsreis langs oude steden in een digitaal tijdperk. En start bij diverse experimenten en pilots die een inkijkje geven in de toekomst voor deze steden.
Bekijk
space
Must Read
Must read: Digital Agenda for Spain
Digital Agenda for SpainDe Spaanse Digitale Agenda is bedoeld om werkgelegenheid en economische groei te bevorderen door adoptie van slimme technieken die bijdragen aan economisch herstel van Spanje. De Spaanse overheid nodigde nationale en internationale partners uit om mee te doen en bij te dragen.

Lees 'Digital Agenda for Spain'
space
Agenda
13 April
Amsterdam
Routes to Urban Research and Innovation
How to make your way into Urban Europe of the Future.
space
Platform31 presenteert samen met het ministerie van Infrastructuur & Milieu, de G32, de Digitale Steden Agenda, Nederlands Normalisatie-instituut (NEN) en RVO het online platform Smart Cities. Met als doel de kennisontwikkeling over Smart Cities in Nederland op een centrale plek samen te brengen. Daarnaast faciliteert dit platform de kennis over en ervaringen met Smart City-toepassingen. Hiermee kunnen anderen hun cross-sectorale innovaties opschalen, reproduceren en in de schijnwerpers plaatsen. De Smart Update brengt alle nieuws gebundeld in uw mailbox. Zo blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen ten aanzien van Smart Cities.
 
Zijn we volgens u een project of onderwerp vergeten of hebben we uw netwerk gemist in de berichtgeving? Wij stellen het op prijs als u contact opneemt.
U ontvangt deze update omdat u eerder betrokken bent geweest bij of interesse hebt getoond in Platform31-activiteiten rond Smart Cities.

| Afmelden en/of voorkeuren aanpassen | 

Logo footer
+31 (0)70 302 84 84
info@platform31.nl
platform31.nl/smartcities
space