Copy
space
Online bekijken
space
space
image_600x190
Smart Update 2 november 2015
space
Updates
Smart people: Rob Raven
Rob RavenSlimme technici zijn de bouwvakkers in smart cities. Zij maken onze toekomstige steden smart dankzij de handige inzet van techniek. In deze rubriek stelt een aantal Smart People zich voor. Rob Raven, professor aan de faculteit Natuurwetenschap en Innovatiemanagement aan de universiteit van Utrecht trapt af.
Lees meer
‘Engineering Smart Cities of the Future’
Engineering Smart Cities of the FutureOp 2 november 2015 vond het congres Engineering Smart Cities of the Future plaats bij de TU Delft. Een dag gevuld met keynote speeches, parallelsessies en een innovation faire over de techniek achter de Smart City. Belangrijkste conclusie: niet focussen op de techniek, maar op de burger.
Lees meer
Online en offline ontmoeten bij Energy Hotspot
On- en offline ontmoetenDe Energy Hotspot is onderdeel van de herstructurering van Kerckenbosch in Zeist. Op deze campus in het hart van de wijk ontmoet de jeugd elkaar, zowel online als offline. Dit project illustreert dat de smart city ook aantrekkelijk kan zijn en bijdraagt aan een goed gebruikte en duurzaam ingerichte openbare ruimte.
Lees meer
De publieke kern van het internet
De publieke kern van het internetBegin november bracht de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) het rapport De publieke kern van het internet uit. Een interessante bijdrage aan de discussie ten aanzien van het publieke belang van het internet an sich en de publieke taak in dit domein.
Lees meer
ISO 37120 voor 'Sustainable Development Goals'
Onlangs bereikten de VN-lidstaten een akkoord over het document ‘Transforming Our World’. Nieuw is dat één van de zeventien doelstellingen gewijd is aan steden. Het Global Cities Institute, partnerorganisatie World Council on City Data (WCCD) en de eerste honderd steden houden vorderingen ten aanzien van deze doelstelling bij met ISO 37120.
Lees meer
Deel uw internetwensen met de Europese commissie
internetOm ervoor te zorgen dat alle internetgebruikers straks de vruchten van de digitale economie en samenleving kunnen plukken, wil de Europese Commissie nu alvast meer inzicht in uw wensen en behoeften op het gebied van breedband internet. Tot 7 december 2015 kunt u meedoen aan twee online consultaties.
Lees meer
space
Must Reads

#slimbrabant #slimbrabant

#slimbrabant is een speciale krant over de voorlopige uitkomst van de zoektocht naar wat een datagedreven en datagestuurde samenleving inhoudt voor Brabant. In deze special aandacht voor de opkomst van sociale media en het gebruik van mobiele apparaten. Is de toestroom van data het nieuwe goud of een bedreiging voor de privacy?

Lees meer

Smart Cities in de EtalageSmart cities in de etalage

In de digitale etalage van IMagine, het online relatiemagazine van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, worden smart cities in woord en beeld uitgelegd. Na drie korte films bent u op de hoogte van wat een smart city is, wat de bouwstenen zijn en wat ze betekent voor Nederland.

Lees en bekijk de rubriek
space
Agenda
tot en met 16 nov
GLOW NEXT - Playground
Als proeftuin is GLOW NEXT de plek om te ontwikkelen, onderzoeken en experimenteren met nieuwe technieken, ideeën en concepten. Wetenschappers, kunstenaars en het bedrijfsleven bouwen aan een internationale community van licht. Glow Next in Eindhoven biedt een inspirerende route langs een verzameling lichtkunstwerken.
17 - 19 nov
Smart City World Expo Congress
The world leading smart city event, bringing together global, national, and regional urban representatives and top corporations that have the kind of decision-making power that drives smart cities and empower its citizens.
19 nov
Getting Smart
De transitie naar de Next Economy is in volle gang. Welke consequenties heeft dat voor uw organisatie? Tijdens Getting Smart spart u mee over Smart Industry, Smart Cities, Smart Education, Smart Economy, Smart innovators en Smart Building.
space
Platform31 organiseert samen met het ministerie van IenM, de G32, de Digitale Steden Agenda en de NEN (het Nederlands Normalisatie-instituut) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) het online platform Smart Cities. Met als doel de kennisontwikkeling over Smart Cities in Nederland op één plek samen te brengen in een kennisdossier en het debat hierover aan te jagen. Zo ontstaat er op termijn een online community rondom dit thema.
 
Zijn we volgens u een project of onderwerp vergeten of hebben we uw netwerk gemist in de berichtgeving? Wij stellen het op prijs als u contact met ons opneemt.
U ontvangt deze update omdat u eerder betrokken bent geweest bij of interesse hebt getoond in Platform31-activiteiten rond Smart Cities.

| Afmelden en/of voorkeuren aanpassen | 

Logo footer
+31 (0)70 302 84 84
info@platform31.nl
platform31.nl/smartcities
space