Copy
Nu écht aan de slag met de stedelijke transformatie
Op het eerste jaarcongres ‘Samen aan de slag met Stedelijke Transformatie’ draaide alles om de vraag hoe we binnenstedelijke gebiedstransformaties kunnen realiseren. Ruim 400 deelnemers van onder andere gemeenten, provincies en marktpartijen kwamen samen om te werken aan die gezamenlijke opgave. In een uitgebreid achtergrondartikel blikken we terug op dit congres. Was u aanwezig? We zijn benieuwd naar uw mening. Vul hier de evaluatie in.
Lees meer (Pdf, 582 kB)
Interview
Binnenstedelijk bouwen met oog voor sociale opgaven
Raimond de Prez, wethouder gemeente Delft

Door de crisis kwamen veel bouwprojecten tot stilstand. In de gemeente Delft is deze tegenslag omgezet in een kansrijk programma richting 2040. Wethouder Raimond de Prez vertelt over de visie van de gemeente op het binnenstedelijk bouwen. “Opvallend zijn de duidelijke ideeën van marktpartijen over de ontwikkeling van de binnenstad en de interesse van diverse partijen om langdurig commitment daarvoor aan te gaan.”
Lees meer
"Binnenstedelijke ontwikkeling is chirurgisch ingrijpen in stedelijk weefsel"
Maarten van Duijn, directievoorzitter van Heijmans Vastgoed

"In de grote steden is er al veel aandacht voor binnenstedelijke transformatie. Ondanks dat ik de goede voornemens om verder te ontwikkelen in binnensteden toejuich, zie ik ook wel knelpunten. Je moet als marktpartij een lange adem hebben en een behoorlijke financiële armslag om zulke projecten te kunnen aanpakken. Het kan namelijk jaren duren voordat een plek volledig ontwikkeld is."
Lees meer
Uitgelicht
Concrete gebiedstransformaties vormen de kern van het programma Stedelijke Transformatie. In deze nieuwsbrief presenteren we deelnemende projecten.
 
Lees meer
Woerden: Middelland
Om leegstand tegen te gaan en de kwaliteit van het gebied te verbeteren, werkt de gemeente Woerden aan de transformatie van het noordelijk deel van bedrijventerrein Middelland. Bij volledige transformatie kunnen circa 1.500 woningen worden gerealiseerd.

Lees meer
Dordrecht: Stationsgebied
Met de transformatie van het stationsgebied wil de gemeente Dordrecht de verschillende delen van de stad met elkaar verbinden over de barrière van het spoor heen. Hiermee streeft de gemeente naar een verbetering van de bereikbaarheid van de historische binnenstad voor de hele regio.

Lees meer
Nieuws
Film: Gezamenlijke ambities voor Merwedekanaalzone

In een aantal korte filmpjes kijken we met verschillende partijen naar de opgaven, ambities, goede voorbeelden en ervaringen met binnenstedelijke gebiedstransformaties. In dit eerste interview spreken we met Tijmen Hamerslag, ontwikkelingsmanager AM. Met private eigenaren en de gemeente Utrecht werken zij aan de gebiedstransformatie van Merwede in Utrecht.

Bekijk het filmpje
Stedelijke transformaties voor de komende collegeperiode

Gebiedsontwikkelingen kennen een lange doorlooptijd en zijn complex. Voor veel nieuwe colleges is dit een belangrijke opgave. Om handvatten te bieden voor de nieuwe colleges organiseerde het programma Stedelijke Transformatie een bijeenkomst met bestuurders van gemeenten, provincies en marktpartijen. Met dit overdrachtsdocument kunnen wethouders zich goed voorbereiden om de nieuwe periode.

Lees meer
Oproep: doe mee!
De komende tijd gaan we aan de slag met de concrete vraagstukken binnen gebiedstransformaties. Dat doen we samen met de gemeenten en marktpartijen die zijn aangesloten bij het programma Stedelijke Transformatie.

Wilt u de binnenstedelijke woningproductie versnellen en opschalen? En daarmee zorgen voor economisch gezonde en leefbare steden? En wilt u ook verder aan de slag met concrete vraagstukken, zoals belemmerende wet- en regelgeving, nieuwe instrumenten en samenwerkingsvormen? Meld uw binnenstedelijk gebiedstransformatieproject dan aan. Meer informatie is te vinden op www.stedelijketransformatie.nl/waarom-meedoen. Of download direct het aanmeldformulier en de folder.
Het programma Stedelijke Transformatie is een initiatief van:

www.stedelijketransformatie.nl

Platform31
Koningin Julianaplein 10
2595 AA Den Haag 
Postbus 30833
2500 GV Den Haag
+31 (0)70 302 84 84
info@platform31.nl
Copyright © 2018 Platform31, All rights reserved.
U ontvangt deze mail omdat u een relatie bent van Platform31 en/of omdat u heeft aangegeven op de hoogte te willen blijven van dit onderwerp.


Wilt u deze emails niet meer ontvangen?
U kunt hier uw voorkeuren wijzigen of uzelf uitschrijven