Copy
space
Online bekijken
space
space
image_600x190
Smart Update 4 februari 2016
space
Smart People
Smart people: Wim Oosterveld
Wim Oosterveld - directeur Digitale StedenagendaSlimme technici zijn de bouwvakkers in smart cities. Zij maken onze toekomstige steden smart dankzij de handige inzet van techniek. Daarvoor is kennis nodig evenals flexibiliteit, creativiteit, ondernemerschap en onderwijs. In deze rubriek stelt een aantal Smart People zich voor. Aan het woord: Wim Oosterveld, directeur Digitale Steden Agenda.
Lees meer
space
Updates
Werkplaats Smart Cities: boven het experiment uitstijgen
Werkplaats NOVIOp 2 februari 2016 presenteerde het ministerie van Infrastructuur en Milieu haar beleidsverkenning Smart Cities in de Fenix Food Factory op Katendrecht. Een verkenning die ingaat op de impact van technologische ontwikkelingen op ons leven en werken. Nu en in toekomst.
Lees meer
Matchmakingsessie 'Smart Urban Futures'
ENSUF 2016Slimme urbane regio’s van de toekomst, hoe zien die er precies uit? ‘Veelkleurig’, vinden de ‘pitchers’ tijdens de matchmakingsbijeenkomst voor het ENSUF-programma in Utrecht. Een smart vision heeft namelijk niet alleen met ICT-systemen te maken, net zo goed met ideeën waarin onderlinge samenwerking tussen mensen centraal staat en duurzame oplossingen voor stedelijke problemen de boventoon voeren.
Lees meer
Smart Watch: provinciale energieagenda
Provinciale EnergieagendaVerduurzaming van ons energiesysteem biedt economische kansen en kan leiden tot een nieuwe topsector in Nederland, in Europa en in de wereld. Met de ontwikkeling van innovatieve technieken is de tijd er ook rijp voor. Ook de provincie Zuid-Holland wil snel meer energie besparen en de overgang naar schone energie slimmer en sneller realiseren.
Lees meer
space
Blog
Hoe complex kun je het maken?
Kees d'Huy - TNO Kees d’Huy - Directeur Smart Cities & Stedelijke Ontwikkeling TNO

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Echter bij stedelijke ontwikkeling blijkt die makkelijke weg toch vaak niet de slimste te zijn. Steden zijn vreemde ecosystemen, waarin alles met alles op soms raadselachtige wijze met elkaar lijkt samen te hangen.
Lees meer
space
Agenda
14 maart
Eindoven
Energienetwerk Zuid-Holland bruist van energie
13 april
Amsterdam
How to make your way into Urban Europe of the Future
24 mei
Eindoven
IP-SCC General Assembly in Eindhoven
Klik hier voor meer relevante agenda-items
space
Platform31 presenteert samen met het ministerie van Infrastructuur & Milieu, de G32, de Digitale Steden Agenda, Nederlands Normalisatie-instituut (NEN) en RVO het online platform Smart Cities. Met als doel de kennisontwikkeling over Smart Cities in Nederland op een centrale plek samen te brengen. Daarnaast faciliteert dit platform de kennis over en ervaringen met Smart City-toepassingen. Hiermee kunnen anderen hun cross-sectorale innovaties opschalen, reproduceren en in de schijnwerpers plaatsen. De Smart Update brengt alle nieuws gebundeld in uw mailbox. Zo blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen ten aanzien van Smart Cities.
 
Zijn we volgens u een project of onderwerp vergeten of hebben we uw netwerk gemist in de berichtgeving? Wij stellen het op prijs als u contact opneemt.
U ontvangt deze update omdat u eerder betrokken bent geweest bij of interesse hebt getoond in Platform31-activiteiten rond Smart Cities.

| Afmelden en/of voorkeuren aanpassen | 

Logo footer
+31 (0)70 302 84 84
info@platform31.nl
platform31.nl/smartcities
space