Copy
space
Online bekijken
space
space
image_600x190
Smart Update 3 januari 2016
space
Special Smart Lighting
Lichtgrid als blauwdruk voor slimme stad
Gielijn Blom - projectleider Smart CitiesDe klassieke lantarenpaal lijkt zijn langste tijd te hebben gehad. In Europa staan 60 tot 90 miljoen lantarenpalen. 75 procent daarvan is ouder dan 25 jaar. Alleen al het vervangen van deze tl-lampen door LED-verlichting levert bijna 2 miljard euro per jaar aan kostenbesparing op. En vermindert de CO2-uitstoot vergelijkbaar met 2,6 miljoen auto’s. Slimme verlichting lijkt de eerste stap naar een slimme stad. Toch blijkt de praktijk weerbarstiger.
Lees meer
space
Artikel
Roadmap Eindhoven: de weg naar slim licht
Roadmap Eindhoven - de weg naar slim lichtLichtstad Eindhoven is de gloeilamp ver voorbij. Als aanvoerder in technologie, design en kennis, neemt de stad alleen nog genoegen met slimme lichtsystemen voor de openbare ruimte. Met licht dat een geïntegreerd onderdeel is van wegen en objecten en de geleider is voor communicatie en sfeer. Tot 2030 testen gemeente, kennisinstellingen, marktpartijen én burgers het ‘nieuwe licht’ in levende laboratoria.
Lees meer
space
Interview
800.000 lichtmasten slim geschakeld met ‘FlexOVL’
Flex OVLSinds de jaren zeventig zorgt de zogeheten toonfrequente techniek ervoor dat de openbare verlichting ’s avonds aangaat en ’s ochtends weer uit. Omdat deze techniek sterk is verouderd, ontwikkelde Smart Society Services, de start-up van energienetwerkbedrijf Alliander, een nieuw en flexibel schakelsysteem op basis van een open platform: FlexOVL. Een interview met Business Development Manager Jeffrey de Grijs.
Lees meer
space
Updates
Smart people: Anne van Strien
Anne van StrienSlimme technici en social designers zijn de bouwvakkers in smart cities. Zij maken onze toekomstige steden smart dankzij de handige inzet van techniek. Daarvoor is kennis nodig evenals flexibiliteit, creativiteit, ondernemerschap en onderwijs. In deze rubriek stelt een aantal Smart People zich voor. Aan het woord is Anne van Strien, co-initiator van de Wise City.
Lees meer
Must watch: Smart Highway
Smart HighwayHet energieneutraler maken van auto’s is één manier om het wegverkeer te verduurzamen. Een andere aanvliegroute is het slimmer maken van de autosnelwegen. Die domineren immers het landschap. Studio Roosegaarde en Heijmans ontwikkelden hiervoor een innovatief concept dat gebruik maakt van de nieuwste technieken op het gebied van energie en licht.
Lees meer
space
Blog
Smart City Standards – Smart Lighting?
Emiel Verhoeff - NENDe term Smart Lighting maakt niet direct duidelijk hoe revolutionair de mogelijkheden kunnen zijn. Functionele follow-me verlichting en duurzame LED’s zijn interessant maar niet smart genoeg voor onze oude vertrouwde lantaarnpaal. Die wil echt transformeren tot een smart infrastructure hub en interacteren met de omgeving om burgers en maatschappij beter van dienst te zijn.
Lees meer
space
Agenda
24, 25, 26 May 2016

Location:
Milan
Smart Lighting 2016
Global conference & expo

The Smart Lighting Event is establishing a global platform for those professionals to meet annually, in order to get informed, to get aligned and to get connected. And most important, to generate new business together, with higher added value. These aspects create a setting, which is unique in its kind.
space
Platform31 presenteert samen met het ministerie van Infrastructuur & Milieu, de G32, de Digitale Steden Agenda, Nederlands Normalisatie-instituut (NEN) en RVO het online platform Smart Cities. Met als doel de kennisontwikkeling over Smart Cities in Nederland op een centrale plek samen te brengen. Daarnaast faciliteert dit platform de kennis over en ervaringen met Smart City-toepassingen. Hiermee kunnen anderen hun cross-sectorale innovaties opschalen, reproduceren en in de schijnwerpers plaatsen. De Smart Update brengt alle nieuws gebundeld in uw mailbox. Zo blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen ten aanzien van Smart Cities.
 
Zijn we volgens u een project of onderwerp vergeten of hebben we uw netwerk gemist in de berichtgeving? Wij stellen het op prijs als u contact opneemt.
U ontvangt deze update omdat u eerder betrokken bent geweest bij of interesse hebt getoond in Platform31-activiteiten rond Smart Cities.

| Afmelden en/of voorkeuren aanpassen | 

Logo footer
+31 (0)70 302 84 84
info@platform31.nl
platform31.nl/smartcities
space