space
Online bekijken
space
vitaminen voor de binnenstad
De binnenstad als buitenkans

De binnenstad als place to be in plaats van place to buy. De quickscan van de binnenstadsplannen en detailhandelvisies van de G32-gemeenten maakt deze én meerdere trends zichtbaar. Evenals de focus op beleving en vermaak (profileren), een compactere binnenstad (concentreren) en meer publiek-private organisatiekracht (organiseren). Platform31 bundelt de belangrijkste conclusies en aanbevelingen voor u.


Lees meer
space
Nieuws
Regelloze winkelgebieden
Doe mee aan de pilot Regelloze winkelgebieden
Stelt u zich een winkelgebied voor waar geen regels gelden. Welke regels zouden we dan minimaal willen afspreken? Het antwoord op deze vraag onderzoekt Platform31 in de pilot Regelloze winkelgebieden. Meedoen? Platform31 zoekt nog ondernemersverenigingen, verenigingen van vastgoedeigenaren en gemeenten die ’hun’ winkelgebied durven aan te melden. U kunt zich inschrijven tot 27 februari 2015.
Lees meer

Jooske Baris, Platform31
Pop-up retail wint aan terrein

“Toegenomen leegstand creëerde de ‘window of opportunity’. Pop-up retail biedt de mogelijkheid om nieuwe retailconcepten te toetsen of tijdelijk een bepaald product te verkopen.” Aan het woord is Caroline de Jager, eigenaar van Popupsquare, het platform voor pop-up stores en matchmaker die vanuit het DNA van gebieden en ondernemers een geschikte ruimte zoekt voor (tijdelijke) retailers.
Lees meer
space
Opinie
Tussen barbier en bierbar
Hans-Hugo Smit, Platform31

Elf uur, dinsdagochtend. Ik werk. Laptop, latte en lawaai. Om me heen zitten jonge moeders, studenten, maar ook opvallend veel mensen voor wie deze hippe koffietent net als voor mij vanmorgen hun ‘coffice’ is.
Lees meer
space
Publicatie
Kansen en knelpunten Nederlandse winkelgebieden
en binnensteden


Het verlagen van kosten en verhogen van inkomsten van winkeliers zijn minstens even belangrijk als het aanbrengen van fysieke verbeteringen in winkelgebieden. Dat blijkt uit een quickscan van Platform31 en Roots Beleidsadvies in het kader van de landelijke Retailagenda.

Lees meer
Twitter Platform31 Twitter Platform31
Logo footer
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u eerder heeft aangegeven op de hoogte te willen blijven van dit onderwerp.

Afmelden of uw voorkeuren aanpassen.

Afzender
Platform31
Postbus 30833
2500 GV Den Haag
+31 (0)70 302 84 84
www.platform31.nl
space