Copy
Punten van Maer TexxT, tekst & redactie

PUNT. 

 

Beste Jacky,

Wat is een begrijpelijke tekst? Daarover debatteerden zo’n vijftig tekst- en communicatieprofessionals op 14 mei jl. Tijdens de bijeenkomst – georganiseerd door Tekstnet en Logeion – waren leesbaarheidsformules, B1- en B2-niveaus en computerprogramma’s die de begrijpelijkheid van teksten voorspellen onderwerp van de soms felle discussies. Duidelijk werd dat hét recept niet bestaat. Wat voor Maer TexxT een begrijpelijke tekst is? Een verhaal dat overtuigt, enthousiasmeert, stimuleert, inspireert, verkoopt of informeert. Punt. 

Met begrijpelijke groet,
Astrid & Maud
 

Een profieltekst nodig?

Je weet dat je profiel op bijvoorbeeld LinkedIn erg verouderd is. Ooit eens aangemaakt, maar verder heb je er nauwelijks iets mee gedaan. Of je vindt maar niet de tijd om die zakelijke pagina op Facebook in orde te maken. Terwijl je weet dat je anno nu niet meer zonder kunt. Wellicht heb je zelfs een training gevolgd bij een van die duizenden (zelfbenoemde) socialemedia-experts. Maar wie schrijft daarna dan dat profiel? Nou, wij! 

Socialemedia-experts buitelen over elkaar heen om professionals en groupe te vertellen hoe zij zich het beste kunnen profileren op bijvoorbeeld LinkedIn, Google+ en Facebook. Met als doel: meer rendement halen. Je kunt wel streven naar meer likes, maar zonder een goede profieltekst wordt dat knap lastig. En die schrijven deze experts niet voor je. Gelukkig doen wij dat wel, want we merken dat veel professionals hiermee worstelen. Geldt dat ook voor jou? Dan helpen wij je graag. 


Taaltestje. Wie durft?
 
Hoe schrijf ik dit woord precies? En moet er nu wel of geen ‘t’ achter dat werkwoord? Spellingskwesties waar iedereen zich wel eens het hoofd over breekt. Wij helpen je jouw kennis te vergroten via een Taaldrop. Een mooie zin waarin een fout staat die je moet herkennen. Zie je de fout? Klik er dan op. Je krijgt meteen te zien of je het goed hebt of niet. Succes!


De dolle Mina opende een felomstreden vrouwvriendelijke seksshop.

Bron: Taaldrop van Miles Group


‘Koningsdag’ toegevoegd aan Dikke Van Dale
 

Koningsdag is een van de nieuwe woorden die zijn opgenomen in het online woordenboek van de Dikke Van Dale. Ook de woorden religiestress en onderwaterhypotheek kregen een vermelding in de taalbijbel.

Het is niet de eerste keer dat de uitgeverij het online woordenaanbod uitbreidt. Zo probeert Van Dale de actuele woordenschat van Nederlanders bij te houden.
 
Bron: nu.nl en taalbank.nl
 

Word buitenlid van Tekstnet

Ben je professioneel met tekst bezig, maar schrijf je zelf geen teksten? Of schrijf je niet in het Nederlands? Dan ben je sinds kort welkom als buitenlid van Tekstnet, de beroepsvereniging van professionele tekstschrijvers.  l

Wie lid wil worden van Tekstnet moet een stevige toelatingsprocedure doorlopen. Daarmee ga-randeert de beroepsvereniging opdrachtgevers dat Tekstnet-leden kwaliteit leveren. Voor deelname aan de toelatingsprocedure worden twee zelfgeschreven, Nederlandstalige teksten gevraagd. Lukt dat niet, omdat je bijvoorbeeld ander werk doet? Of wil je dat niet, omdat je het kwaliteitskenmerk niet nodig hebt? Dan is het buitenlidmaatschap iets voor jou. Je bent dan wel-kom op alle bijeenkomsten, workshops en congressen en profiteert van vele andere Tekstnet-voordelen. Meer weten? Kijk op www.tekstnet.nl.


Wat betekent dit woord en
waar komt het vandaan?


Soms komen er in kranten, tijdschriften of andere publicaties woorden voor waarvan niet iedereen meteen de betekenis weet. En hoe spreek je dat woord eigenlijk uit? Wij selecteerden zo'n moeilijk woord dat opdook in de media.

ADAGIUM


Uit: 
Het Haagse zomerrapport: roeptoeters (Thijs Broer en Jaco Alberts, Vrij Nederland, 24 juni 2013)

CONTEXT:
Ze wilde de twijfelaars binnen de PvdA dwingen met de billen bloot te gaan in een hoofdelijke stemming. Maar ze brak met het staatsrechtelijke ADAGIUM dat bewindslieden het vertrouwen genieten totdat het wordt opgezegd.
 
BETEKENIS:
spreuk, motto, ongeschreven regel
 
UITSPRAAK:
[a-da-gie-um]
 
WOORDFEIT: 
Adagium is een Latijns woord voor 'spreekwoord' of 'spreuk'. In het Nederlands heeft het vaak de betekenis 'motto', 'algemeen geldende wijsheid' of 'ongeschreven regel'. Vaak heeft een adagium een filosofische of moraliserende ondertoon. 
Het woord adagium is in het Latijn gevormd uit de woorden ad 'tot' en aio 'ik bevestig, ik beweer'. 
 
Bron: Woordpost, Genootschap Onze Taal
 

Even lummelen

Lummelen is goed voor de creativiteit. Daarom laten Maud en Astrid in de zomer alle woorden even los.

Maer TexxT Tilburg luiert van vrijdag 15 juli tot maandag 12 augustus. In Vught wordt er gelanterfant van maandag 1 juli tot maandag 29 juli.

Maar mail of bel gerust in deze periode, want de techniek staat voor niets. Elk rooksignaal wordt gelezen of gehoord. Wel reageren we misschien wat later dan je van ons gewend bent. Ga je ook nog met vakantie? Dan wensen wij je heel veel lummelplezier toe!Maer TexxT Tilburg
Vurenstraat 3
5036 WV Tilburg
maud@maertexxt.nl

Maer TexxT Vught
St. Elisabethstraat 3
5261 VK Vught
astrid@maertexxt.nl
Jacky, aangenaam

Al een tijdje helpt Jacky Heygele ons met allerlei zaken die met het runnen van een bedrijf te maken hebben. Dit varieert van administratieve taken tot communicatie en marketing. Het kan dan ook zijn dat Jacky je namens Maer TexxT belt of mailt. Goed om te weten, toch?
Waar werken wij aan?
 
Relatiemagazine | VORM Ontwikkeling
Recreatiemateriaal | Natuurmonumenten
Interne nieuwsbrief | Autotaalglas Nederland
Flyer | MKBi Groeifonds
Rondetafelgesprek | Het Ondernemersbelang
Mailing Vughtse Hart | PersC Communicatie  
Interessante posts

Wil de echte expert nu opstaan? | Vergadercentrum Domstad, Utrecht
5 september 2013
 
Even weer terug in de schoolbanken tijdens dit communicatiecollege van Logeion. 
 

In Boedapest vliegen de broodjes. Op een bezem ;-) 

 
Schrijfcursussen Writers Kitchen | Latte’s and Literature, Breda 
Najaar 2013
 
Voor iedereen die graag verhalen wil schrijven. In een ongedwongen en inspirerende sfeer.

Lekker swingen

Reclamemakers opgelet: dit is ook een manier om kleding aan te prijzen. Even kijken, het filmpje duurt maar 12 seconden. #boedapestrocks
Je ontvangt Punt. omdat je een relatie bent van Maer TexxT, Maud van Gennip en/of Astrid Potters.
Wil jij je afmelden? Dat kan. Niet door deze e-mail te beantwoorden, maar door op
deze link te klikken. 
 
Wil je reageren? Stuur dan een berichtje naar info@maertexxt.nl of vul het contactformulier in.
 
Email Marketing Powered by Mailchimp