Copy
Punten van Maer TexxT, tekst & redactie
PUNT. 

Beste Jacky,

Alsjeblieft! Hierbij ontvang je de allereerste editie van Punt. Speciaal bestemd voor alle relaties van tekstbureau Maer TexxT. De inhoud varieert van taalkronkels, gedachtenspinsels, spellingtestjes en interessante evenementen tot allerlei andere wetenswaardigheden die wij graag met je willen delen. En wellicht steek je er ook nog iets van op! Over hét Koningslied zeggen wij niets. Daar is alles al over gezegd, geschreven en gepost. Wij constateren wederom: alles staat of valt met de tekst. Punt. 

Hartelijke groet,
Astrid & Maud

Hoe sociaal ben jij?

Het woord sociaal heeft anno nu een heel andere lading dan pakweg tien jaar terug. Toen betekende sociaal nog dat je vriendelijk goedendag zei, de vuilnis van je hulpbehoevende buurman buitenzette of wekelijks in de kroeg belangstellend informeerde naar het wel en wee van je vrienden.

Vandaag de dag zoeken we de aansluiting met anderen vooral online. Sociale media zoals Facebook, Twitter en LinkedIn zijn dé kanalen waarmee je contact legt met je doelgroep. Ook Maer TexxT is te vinden op verschillende sociale media. Toch hechten wij meer waarde aan persoonlijk contact, bij voorkeur in real life. Dus schrik niet als we soms bellen om je stem te horen of even langskomen om zelf te zien hoe het met je gaat. Je bent gewaarschuwd ;-). 


Taaltestje. Wie durft?
 
Hoe schrijf ik dit woord precies? En moet er nu wel of geen ‘t’ achter dat werkwoord? Spellingskwesties waar iedereen zich wel eens het hoofd over breekt. Wij helpen je jouw kennis te vergroten via een Taaldrop. Een mooie zin waarin een fout staat die je moet herkennen. Zie je de fout? Klik er dan op. Je krijgt meteen te zien of je het goed hebt of niet. Succes!

Karlien bereidde zich grondig voor op de kwis, maar Nico, die niet zo van quizzen hield, vond het zonde van de verkwiste tijd.

Bron: Taaldrop van Miles Group


Wij zoeken een stagiair(e)
(om aandacht te trekken)

 
Wij zijn op zoek naar een stagiair(e). Om aandacht te trekken. Voor de verhalen van onze opdrachtgevers. Groot en klein. We zoeken iemand met een rappe pen die wil leren hoe je een verhaal vlot verpakt. In teksten die overtuigen, enthousiasmeren, stimuleren, inspireren, verkopen of informeren.


Ben of ken jij een ambitieus teksttalent met grote interesse voor allerlei verhalen van mensen en bedrijven? Iemand die wil weten hoe het er dagelijks aan toegaat bij een ondernemende tekstpraktijk waar alles draait om kwaliteit? Kijk dan op onze website voor meer informatie.


Gratis aanvragen:
Handboek Tekstpraktijk


Deze lente verschijnt het gratis Handboek Tekstpraktijk, geschreven door 26 leden van Tekstnet, de beroepsvereniging van professionele tekstschrijvers.

Alles wat beginnende tekstschrijvers altijd al wilden weten (maar nooit konden vragen). Een boek vóór tekstschrijvers dóór tekstschrijvers. Vraag het nu gratis aan. En het leuke is: Maer TexxT is co-auteur! 


Wat betekent dit woord en
waar komt het vandaan?


Soms komen er in kranten, tijdschriften of andere publicaties woorden voor waarvan niet iedereen meteen de betekenis weet. En hoe spreek je dat woord eigenlijk uit? Wij selecteerden zo'n moeilijk woord dat opdook in de media.

HERAUT


Uit: Frits Spits stapt ook op om Koningslied (De Telegraaf, 22 april 2013)


CONTEXT:
Frits Spits presenteerde Oranjejournaals rond het Koningslied op Radio 2. Daar stopt hij nu mee. Frits: "Ik wil solidair zijn als HERAUT. Mijn rol in het Oranjejournaal was de HERAUT van het Koningslied te zijn."
 
BETEKENIS:
(min of meer officiële) boodschapper
 
UITSPRAAK:
[hee-raut]
 
WOORDFEIT: 
Herauten waren functionarissen die namens een vorst of heer boodschappen verkondigden en plechtigheden organiseerden. Tegenwoordig kunnen mensen symbolisch als heraut worden aangewezen; zo zullen bij de inhuldiging van Willem-Alexander enkele herauten aanwezig zijn
Heraut is in de veertiende eeuw ontleend aan het Franse héraut, dat teruggaat op het middeleeuws Latijnse heraldus. Dat woord komt weer uit het Germaans, om precies te zijn van het Frankische woord hariwald 'legeraanvoerder'. Later verschoof de betekenis naar 'aankondiger, boodschapper'. 
 
Bron: Woordpost, Genootschap Onze Taal

In beweging

Zowel Maud als Astrid verhuisde nog niet zo lang geleden met haar kantoor naar een professionele werkplek. Maud verhuisde van Breda naar Tilburg en Astrids bureau kwam te staan bij Flexwijze, een moderne broedplaats van creativiteit in Vught. Wil je ons bezoeken? Dan kun je ons hier vinden:


Maer TexxT Tilburg
Vurenstraat 3
5036 WV Tilburg

Maer TexxT Vught
St. Elisabethstraat 3
5261 VK Vught
Dik taalfeit

Wist je dat de Dikke Van Dale
7 kg zwaar is, 4.464 pagina’s bevat en 268.826 woorden telt?
 
Bron: Taal&Spelling

Waar werken wij aan?

Brochure Taalreizen | Travel Active
Corporate teksten | transVORM
Online jaarverslag | Thuisvester
Online jaarverslag | HW Wonen
Persbericht | Autotaalglas
Redactioneel artikel | Vakblad Varkens
Bedrijfsreportage | Het Ondernemersbelang
Referenties | Financieel Opleidingsinstituut FOI 
Webteksten | GLS Transport 
 
Interessante events
t/m 12 mei 2013
 
Wij lieten ons al inspireren door de verbluffende creaties. Ze zijn nog eventjes in ons land te zien, dus gaan!
 
14 mei 2013
 
Grijp je kans en ga mee op jacht naar een begrijpelijke tekst. 
 
 
Wij schreven onze six word stories al. Doe ook mee en maak kans op een miljoenenpubliek op Schiphol.

Logeion-communicatiecongres 'De kracht van communicatie'
6 juni 2013

Dure spaties

Spelling een detail? Dacht het niet. Want een spatie te veel kan duur uitpakken! Ruiten wisser rubbers? Kijk en huiver.
 
Je ontvangt Punt. omdat je een relatie bent van Maer TexxT of van Maud van Gennip en/of Astrid Potters.
Wil jij je afmelden? Dat kan. Niet door deze e-mail te beantwoorden, maar door op
deze link te klikken. 
 
Wil je reageren? Stuur dan een berichtje naar info@maertexxt.nl of vul het contactformulier in.
 
Email Marketing Powered by Mailchimp