Copy
ΕΒΕΑ e-Newsletter | Καθημερινό Οικονομικό Δελτίο
Δεν εμφανίζεται το Email σωστά; Δείτε το Online.

Αγαπητέ συνάδελφε,
Το e-newsletter συντάσσεται καθημερινά από ομάδα δημοσιογράφων με την επιμέλεια του Γραφείου Τύπου του Ε.Β.Ε.Α. 

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΙΧΑΛΟΣ
Πρόεδρος Ε.Β.Ε.Α.

24 Οκτωβρίου 2014, Παρασκευή
ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ

Την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως και 100 δόσεις, τη μείωση κατά 30% της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης από 1.1.2015 και την παράταση τουλάχιστον έως και το τέλος του επόμενου έτους του μειωμένου ΦΠΑ 13% στην εστίαση προβλέπει, μεταξύ άλλων, τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. 

 
ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΧΑΘΗΚΑΝ ΕΣΟΔΑ 6,6 ΔΙΣ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΦΠΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2011-2012

Σε 6,6 δισ. ευρώ ή στο 33% των συνολικών αναμενόμενων εσόδων ανήλθαν το 2012 στην Ελλάδα, οι απώλειες εσόδων από ΦΠΑ λόγω μη συμμόρφωσης με τους κανόνες ή μη είσπραξης του φόρου, όπως ανακοίνωσε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία υπογράμμισε παράλληλα ότι η χώρα μας παρουσίασε τη μεγαλύτερη βελτίωση μεταξύ του 2011 (9,1 δισ. ευρώ) και του 2012 (6,6 δισ. ευρώ).

 
ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ: «ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΝΕΤΗ ΕΞΟΔΟ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ»

«Μια συνετή έξοδο στην κανονικότητα» διαπραγματεύεται η ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, στις Βρυξέλλες. Επιπλέον, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και επί τάπητος ετέθη το ελληνικό σχέδιο για την έξοδο από το Μνημόνιο και η επόμενη ημέρα.

 
ΜΟΛΙΣ 3 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Τις φτωχές επιδόσεις που έχει καταγράψει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) από το 2011 μέχρι και σήμερα καταδεικνύουν στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή. Σύμφωνα με αυτά, τα έσοδα του ΤΑΙΠΕΔ που έχουν ήδη εισπραχθεί και μεταφερθεί για απομείωση του δημοσίου χρέους ανέρχονται σε μόλις 3 δισ. ευρώ.

 
ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ -

Διορθώσεις στο ισχύον πλαίσιο της αγοράς ενέργειας, ιδίως όσον αφορά στην απελευθέρωση της λιανικής αγοράς φυσικού αερίου φέρνει το σχετικό νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ, σύμφωνα με το υπουργείο, το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση έως την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014. Το νομοσχέδιο προβλέπει τη διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα απελευθέρωσης της αγοράς φυσικού αερίου με διαχωρισμό των δραστηριοτήτων εμπορίας και διανομής. Βόμβα στα θεμέλια της αγοράς φυσικού αερίου και της βιομηχανικής δραστηριότητας της χώρας βάζει το νομοσχέδιο για το φυσικό αέριο, καταγγέλλει η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ).

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑ ΝΕΟΦΥΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ – Θ.Ε.Α.

Το ΕΒΕΑ στην προσπάθειά του να υποστηρίξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους νεοφυείς επιχειρηματίες που θα συμμετέχουν στη Θ.Ε.Α. προχωράει στη δημιουργία Μητρώου Συμβούλων Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας και Μητρώου Συμβούλων Ανάπτυξης Δεξιοτήτων Επιχειρηματικότητας. Οι σύμβουλοι που θα επιλεγούν και θα συμμετέχουν στο κάθε Μητρώο, θα αξιοποιηθούν από τη ΘΕΑ με βάση τις ανάγκες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τις διάφορες κατηγορίες νεοφυών επιχειρηματιών που τελικά θα υποστηριχθούν στο πλαίσιο της δράσης. Οι όροι και οι ελάχιστες προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται από τους υποψηφίους συμβούλους για να ενταχθούν στα μητρώα, προσδιορίζονται στις αντίστοιχες σχετικές προσκλήσεις του ΕΒΕΑ, που βρίσκονται στηνηλεκτρονική διεύθυνσηwww.theathensincube.gr. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική αίτηση και με καταληκτική ημερομηνία την 31η Οκτωβρίου, 2014.

 

ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑ ΝΕΟΦΥΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑΣ – ΘΕΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

Έχετε μια καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα αλλά διστάζετε να ξεκινήσετε; Οι αιτήσεις για συμμετοχή στη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας - ΘΕΑ συνεχίζονται και τον Οκτώβριο. Επιπλέον, κάθε Τρίτη και Τετάρτη για όλο τον μήνα Οκτώβριο η Θερμοκοιτίδα θα είναι ανοιχτή όλη τη μέρα μέχρι τις 21:00, όπου θα μπορεί κάποιος να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις, να γνωριστεί με την ομάδα υποστήριξης, να ενημερωθεί για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και δράσεις και να συμπληρώσει την αίτηση συμμετοχής. Τις υπόλοιπες μέρες (Δευτέρα, Πέμπτη και Παρασκευή) η λειτουργία της είναι μέχρι τις 17:00. Πληροφορίες για το πρόγραμμα και για συμμετοχή στο http://www.theathensincube.gr/ και στα τηλέφωνα 211-1036900-1, email info@theathensincube.gr, διεύθυνση Κεφαλληνίας 45.

 
Μπορείτε να διαβάζετε την online έκδοση του καθημερινού οικονομικού μας Newsletter κάνοντας κλικ εδώ.
Copyright © 2014 ATHENS CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY, All rights reserved.
Αν επιθυμείτε να διαγραφείτε από τη λίστα παραληπτών, πάτηστε εδώ  |  Ανανεώστε τις προτιμήσεις σας