Copy
ΕΒΕΑ e-Newsletter | Καθημερινό Οικονομικό Δελτίο
Δεν εμφανίζεται το Email σωστά; Δείτε το Online.

Αγαπητέ συνάδελφε,
Το e-newsletter συντάσσεται καθημερινά από ομάδα δημοσιογράφων με την επιμέλεια του Γραφείου Τύπου του Ε.Β.Ε.Α. 

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΙΧΑΛΟΣ
Πρόεδρος Ε.Β.Ε.Α.

25-27 Οκτωβρίου 2014, Σάββατο-Δευτέρα
Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ: ΘΕΛΕΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ

Στη σωστή κατεύθυνση κινείται η νέα ρύθμιση της κυβέρνησης για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις, εκτιμά ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, επισημαίνοντας ωστόσο ότι θα μπορούσε να περιλάβει κάποιες επιπλέον βελτιώσεις. Η πρώτη βελτίωση αφορά την επέκταση της ρύθμισης και για τις επιχειρήσεις που έχουν οφειλές άνω του 1.000.000 ευρώ. Η δεύτερη βελτίωση αφορά τις μειώσεις των προσαυξήσεων που θα μπορούσαν να είναι μεγαλύτερες από τις προβλεπόμενες, για τις μεγάλες οφειλές. Η τρίτη βελτίωση αφορά το επιτόκιο που μπορεί να είναι αισθητά μικρότερο από το 4,5% που προβλέπει η ρύθμιση και η τέταρτη βελτίωση αφορά τις συνεπείς επιχειρήσεις που εκπληρώνουν εμπρόθεσμα τις υποχρεώσεις τους.

 

ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ STRESS TESTS ΟΙ 4 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Στις καλύτερα ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες της Ευρώπης συγκαταλέγονται οι 4 ελληνικές τράπεζες σύμφωνα με τα αποτέλεσμα της αξιολόγησης της ΕΚΤ, που ανακοινώθηκε την Κυριακή. Την ικανοποίησή του εξέφρασε με γραπτή δήλωση ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σημειώνοντας πως τα τεστ αντοχής των ελληνικών τραπεζών ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Είναι, επίσης, εξαιρετικά σημαντικό ότι διατηρούνται αδιάθετα τα αποθέματα των 11,4 δισ. του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης.

 

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ- ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα της 24ης Οκτωβρίου 2014, που έπληξαν τη Δυτική Αθήνα, η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών έβγαλε ανακοίνωση ότι από σήμερα Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου, προχωρά στη συγκρότηση επιτροπής καταγραφής και αποτίμησης ζημιών σε κτίρια- επαγγελματικούς χώρους που επλήγησαν από την πλημμύρα. Οι πολίτες, των οποίων οι επιχειρήσεις έχουν υποστεί ζημιές από την έντονη βροχόπτωση της 24ης Οκτωβρίου 2014, μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών, όπου και θα καταθέτουν αίτηση για τη διενέργεια αυτοψίας από την αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας. (τηλέφωνα επικοινωνίας Π.Ε.Δυτ. Τομέα Αθηνών: 213 2100376, 213 2100377 φάξ: 213 2100375). Διευκρινίζεται ότι, για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών των πληγέντων κατοικιών και την αντικατάσταση της οικοσκευής τους, οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται στους Δήμους.

 

ΕΠΙΔΟΜΑ 586 ΕΥΡΩ/ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΩΣ 5.869 ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των πλημμυροπαθών, με 586,94 ευρώ ανά νοικοκυριό, για την κάλυψη των άμεσων βιοτικών τους αναγκών αποφασίστηκε την Κυριακή κατά τη διάρκεια σύσκεψης, την οποία συγκάλεσε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου. Η απόφαση, η οποία ελήφθη στο πλαίσιο της υλοποίησης των κυβερνητικών αποφάσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τις πλημμύρες, προβλέπει επίσης την οικονομική ενίσχυση με 1.174 έως 5.869 ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών κατοικίας και αντικατάσταση οικοσκευής.

 

ΣΤΟ TAXIS ΤΑ ΝΕΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΦΙΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΕΚΠΤΩΣΗΣ

Τα διορθωμένα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ, με υπολογισμένες πλέον τις φοροεκπτώσεις για ιδιοκτήτες ακινήτων με χαμηλά εισοδήματα, τρίτεκνους, πολύτεκνους, άτομα με αναπηρία άνω του 80%, αλλά και ιδιοκτήτες ακινήτων που το  2013 είχαν κενά, μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα θα ανεβάσει σήμερα στο Taxis η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.Σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, οι φοροαπαλλαγές ισχύουν με βάση το συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑ ΝΕΟΦΥΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ – Θ.Ε.Α.

Το ΕΒΕΑ στην προσπάθειά του να υποστηρίξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους νεοφυείς επιχειρηματίες που θα συμμετέχουν στη Θ.Ε.Α. προχωράει στη δημιουργία Μητρώου Συμβούλων Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας και Μητρώου Συμβούλων Ανάπτυξης Δεξιοτήτων Επιχειρηματικότητας. Οι σύμβουλοι που θα επιλεγούν και θα συμμετέχουν στο κάθε Μητρώο, θα αξιοποιηθούν από τη ΘΕΑ με βάση τις ανάγκες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τις διάφορες κατηγορίες νεοφυών επιχειρηματιών που τελικά θα υποστηριχθούν στο πλαίσιο της δράσης. Οι όροι και οι ελάχιστες προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται από τους υποψηφίους συμβούλους για να ενταχθούν στα μητρώα, προσδιορίζονται στις αντίστοιχες σχετικές προσκλήσεις του ΕΒΕΑ, που βρίσκονται στηνηλεκτρονική διεύθυνσηwww.theathensincube.gr. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική αίτηση και με καταληκτική ημερομηνία την 31η Οκτωβρίου, 2014.

 

ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑ ΝΕΟΦΥΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑΣ – ΘΕΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

Έχετε μια καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα αλλά διστάζετε να ξεκινήσετε; Οι αιτήσεις για συμμετοχή στη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας - ΘΕΑ συνεχίζονται και τον Οκτώβριο. Επιπλέον, κάθε Τρίτη και Τετάρτη για όλο τον μήνα Οκτώβριο η Θερμοκοιτίδα θα είναι ανοιχτή όλη τη μέρα μέχρι τις 21:00, όπου θα μπορεί κάποιος να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις, να γνωριστεί με την ομάδα υποστήριξης, να ενημερωθεί για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και δράσεις και να συμπληρώσει την αίτηση συμμετοχής. Τις υπόλοιπες μέρες (Δευτέρα, Πέμπτη και Παρασκευή) η λειτουργία της είναι μέχρι τις 17:00. Πληροφορίες για το πρόγραμμα και για συμμετοχή στο http://www.theathensincube.gr/ και στα τηλέφωνα 211-1036900-1, email info@theathensincube.gr, διεύθυνση Κεφαλληνίας 45. 

 
Μπορείτε να διαβάζετε την online έκδοση του καθημερινού οικονομικού μας Newsletter κάνοντας κλικ εδώ.
Copyright © 2014 ATHENS CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY, All rights reserved.
Αν επιθυμείτε να διαγραφείτε από τη λίστα παραληπτών, πάτηστε εδώ  |  Ανανεώστε τις προτιμήσεις σας