Copy
Hengelo in Dialoog | Geluk, hoe we het krijgen, verliezen, vasthouden enzo. | 24 april 2014
Like
Tweet
Forward to Friend
Geluk, hoe we het krijgen, verliezen, vasthouden enzo.
- 24 april 2014 -

Dialoog meemaken? Je kunt je nu inschrijven!


Dialoog is: spreken, luisteren, ervaringen en dromen delen

Hengelo in Dialoog wil de sociale samenhang versterken. Want daardoor ontstaan nieuwe verbindingen tussen mensen, nieuwe inzichten en impulsen voor persoonlijke acties. In deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van actuele gebeurtenissen rondom de dialoog in Hengelo.

Inhoud:
  • Aankondiging komende dialoog
  • Terugblik
  • Agenda
  • Overige activiteiten

In dialoog op 13 mei

'Geluk, hoe we het krijgen, verliezen, vasthouden enzo'


De laatste dialoog voor de zomer is over: ‘Geluk, hoe we het krijgen, verliezen, vasthouden enzo‘ op dinsdag 13 mei van 16-18 uur in samenwerking met Cecilia Zengerink.

‘Wat betekent geluk voor jou? En wat kan je doen om geluk in je leven te creëren? Daarover wil ik op 13 mei graag van gedachten wisselen’, zegt Cecilia Zengerink.
Cecilia is schrijfcoach en counselor Schrijven en bezinning is haar passie. Ze organiseert schrijfworkshops, brengt je werk- en levenservaring in kaart of zet je levensverhaal op papier. In 2008 verscheen haar boek Alleen Jezelf Zijn bij uitgeverij Panta Rhei.

Je bent van harte welkom! De toegang is gratis. Wel graag even aanmelden.
 

Week van de dialoog 2014

Alles wat aandacht krijgt, groeit


Deel je ideeën en dromen in de Hengelose Week van de dialoog van 10 tot 14 november 2014.

We leven in een hectische tijd. Wie voelt er niet de druk van presteren, sociaal zijn, alles eruit halen wat erin zit? Voordat je het weet is de dag alweer voorbij.

Heb jij er al eens over nagedacht waar jij je tijd en je aandacht aan schenkt? Misschien verstrijken de jaren terwijl je eigenlijk een foodblog had willen beginnen. Of dat goede gesprek met je moeder had willen voeren. Of piano leren spelen.

Alles wat aandacht krijgt, groeit. Lijkt het je te mooi om waar te zijn? Het is waar! En wij willen graag weten wat jij wilt laten groeien. Daarom is dit het thema tijdens de week van de dialoog dit jaar.

Wil je jouw buren, stadsgenoten, klanten, leveranciers, bezoekers, beleidsmakers, collega’s eens op een andere manier ontmoeten? Doe dan mee aan de Hengelose Week van de Dialoog! Een dialoogsessie telt 4 tot 8 deelnemers en duurt ongeveer 2 uur. Wédden dat het je nieuwe inzichten en nieuwe contacten oplevert!

Op 12 juni van 16.00- 17.30 uur  is er een informatiebijeenkomst voor  organisatoren. Denk je erover om dit jaar een dialoog te organiseren? Lees er hier meer over en meld je vast aan.

Je bent van harte welkom!

Terugblik | In dialoog op 8 april

'Oud worden in Hengelo. Wat heb je nodig?'


Op 8 april was ik te gast bij een bijeenkomst van ‘Hengelo in Dialoog’. Marian Rupert had me hiervoor gevraagd omdat ik vanuit mijn werk betrokken ben bij veranderingen in de Zorg en Welzijn voor ouderen. Ik wilde graag in gesprek met ouderen, met mantelzorgers en hulpverleners om via de dialoogmethode van gedachten te wisselen over wat heb je nu eigenlijk nodig om ‘goed’ oud te worden in Hengelo. Wat is van Waarde?We zaten in een volle kring. Mensen van verschillende leeftijd en achtergrond. Wat mij het meest trof deze middag was dat mensen zo makkelijk hun eigen ervaringen en inzichten delen met onbekenden. Dat er rust was om na te denken over wat er werkelijk toe doet. Dat er zomaar politieke standpunten boven komen drijven, naast het kleine en heel persoonlijke. Dat mag zijn, zonder oordeel.

Tegelijk is het ook lastig om een dialoog los te zien van praktisch handelen. Zo gaf iemand aan dat ze verwachtte dat hetgeen gezegd is deze middag ook wordt omgezet in daden. Dat laatste is niet als vanzelf aan de orde. De dialoog is daar niet direct voor bedoeld.

Bij vertrek kreeg ik als dank een (spreek)steen mee. Die ligt hier nu voor mij. Een tastbare geheugensteuntje om op zijn (mijn?) tijd stil te staan bij datgene wat tijd nodig heeft in de verbinding met de ander.

Ankie Klein Gebbink

Geef ook je reactie op onze weblog >

Agenda


12 juni 2014 info en inschrijving voor organisatoren Week van de dialoog 2014
Ideeën uitwisselen over de invulling van het thema en praktische informatie over de organisatie, werving en dialoogtraining. Met de mogelijkheid om je als organisator in te schrijven.
Donderdag 12 juni  16.00 – 17.30 uur.

11 sept 2014 info en inschrijving voor organisatoren Week van de dialoog 2014
Ideeën uitwisselen over de invulling van het thema en praktische informatie over de organisatie, werving en dialoogtraining. Met de mogelijkheid om je als organisator in te schrijven.
Donderdag 11 september van 16.00 – 17.30 uur.

16 okt. 2014 Dialoogtraining voor gespreksleiders Week van de Dialoog
Donderdag 16 oktober van 16.00 – 18.00 uur.

28 okt. 2014 Dialoogtraining voor gespreksleiders Week van de Dialoog
Donderdag 28 oktober van 19.30 – 21.30 uur.

10 t/m 13 nov. 2014 Week van de Dialoog 2014
Over het thema: 'Aandacht'. Alles wat aandacht krijgt groeit. Wat wil jij laten groeien?
Op diverse locaties en verschillende tijden.

Overige activiteiten

Naast Hengelo in Dialoog zijn er ook andere organisaties die dialogisch werken of dialoog inzetten. Dit zijn de komende activiteiten:


14 mei 2014 e.v. Vrouwen die geen werk hebben, maar wel (weer) iets willen gaan doen kunnen vanaf woensdag 14 mei van 9.30-11.30 aan een nieuwe serie tafelgesprekken deelnemen.
De tafel van één Hengelo organiseert deze gesprekken in het ondernemerscentrum H164 (ROZ Groep)
Meer informatie en aanmelden.

16 mei 2014 CoworkFriday074 is een dag voor mensen die zich graag laten inspireren door een nieuwe werkomgeving met nieuwe mensen. Vrijdag 16 mei 9-17  uur . De locatie wordt nog bekend gemaakt. Je kunt op elk tijdstip aanschuiven. Meer informatie en aanmelden voor de lunch.

24 juni 2014 I-workspace Hengelo is een werkplaats in de Bibliotheek. Hier worden goede ideeën gevormd en uitgewerkt. I-workspace is altijd op zoek naar mensen met een goed idee en mensen die hier een bijdrage aan willen leveren. Op dinsdag 24 juni van 14-16 uur worden nieuwe ideeën gepresenteerd en gaan we in groepsverband aan de slag om de ideeën een vliegende start te geven. Meer informatie en aanmelden.

Zou je je buurt- of wijkgenoot wel eens willen helpen of heb je zelf misschien wel eens hulp nodig? Misschien wil je dan wel Nieuwe Noaber worden!  En zo meehelpen om deze oeroude Twentse traditie nog beter uit te bouwen!

De Weggeefwinkel is een plek waar wordt meegedacht als je wat nodig hebt en het nauwelijks kunt betalen. Voor een klein bedrag  kun je de nodige spullen kopen. Lees hier meer over de openingstijden e.d.
Meer weten over Hengelo in Dialoog? Ga naar onze website www.hengeloindialoog.nl
Hengelo in dialoog is actief en overtuigd deelnemer aan Pact MVO Hengelo en fan van de Slingerbeurs
Like
Tweet
Forward to Friend
Ons adres:
Hengelo in Dialoog
Nico Maasstraat 12
Hengelo, OV 7555 LT
Netherlands

Add us to your address book
Afmelden nieuwsbrief    Mijn gegevens bewerken

Email Marketing Powered by Mailchimp


Copyright © 2014 Hengelo in Dialoog, All rights reserved.