Copy
Hengelo in Dialoog | Aandacht voor de Week van de Dialoog | 5 juni 2014
Like
Tweet
Forward to Friend
Aandacht voor de Week van de Dialoog 2014
- 5 juni 2014 -

Dialoog meemaken? Je kunt je nu inschrijven!


Dialoog is: spreken, luisteren, ervaringen en dromen delen

Hengelo in Dialoog wil de sociale samenhang versterken. Want daardoor ontstaan nieuwe verbindingen tussen mensen, nieuwe inzichten en impulsen voor persoonlijke acties. In deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van actuele gebeurtenissen rondom de dialoog in Hengelo.

Inhoud:
  • Aankondiging komende dialoog
  • Terugblik
  • Agenda
  • Overige activiteiten

Startbijeenkomst Week van de dialoog 2014

Belangstellenden van harte welkom!


De Week van de Dialoog is dit jaar van 10-14 november.

Op donderdag 12 juni van 16.00-17.30 uur doen we de ‘aftrap’ (dus ruim op tijd klaar voor de andere aftrap in Brazilië).


Tijdens deze startbijeenkomst:
  • lichten we het thema toe en kunnen ideeën worden uitgewisseld over de invulling van het thema (het thema dit jaar is ‘Aandacht’ );
  • geven we informatie over de organisatie van de Week van de Dialoog
  • kunnen organisatoren van een dialoog zich inschrijven (onder deskundige begeleiding)
  • kunnen gespreksleiders zich aanmelden voor een training
  • is PR-materiaal beschikbaar.
Als je nieuwsgierig bent, overweegt om een gespreksleiderstraining te volgen, een dialoog te organiseren of de organisatie te ondersteunen, dan ben je van harte welkom!

Inloop:  vanaf 15.30 uur
Locatie: Bibliotheek Hengelo, Beursstraat 34

Ben je van plan om te komen stuur dan s.v.p. een antwoord (reply) op deze mail.
Heb je je al aangemeld dan is dit de bevestiging.
We  hopen op je komst!

Terugblik | In dialoog op 13 mei

'De kleur van geluk'


“Gelukkig zijn is niet wat je hebt, maar wat je bent”  (deelnemer)

In de dialoogcirkel bij Bibliotheek Hengelo was het onderwerp: geluk.
Samen met Marian Rupert mocht ik het voorbereiden. Op een regenachtige donderdagmiddag zat de cirkel bij elkaar: vijftien mensen in een kring. Met in het midden een rabarber-boeket, een kaars en een praatstok.

Het werd een kleurrijke ontmoeting.

Wat was voor jou een geluksmoment? Marian geeft het startsein en de praatstok wordt doorgegeven. Veel mensen ervaren een geluksgevoel in de natuur: een solo-wandeling naar Santiago de Compostella, rabarber uit je eigen moestuin oogsten, een tocht door de Pyreneeën. Een warm contact met (klein)kinderen en medemensen staat hoog op de gelukslijst. En een gezond lichaam is iets om gelukkig mee te zijn!
“Elke dag bij het wakker worden, dan voel ik mij gelukkig dat ik weer een dag mag leven” zegt een deelnemer. En dan zijn er de kleine geluksmomentjes: de Ruilgids in de brievenbus met een spannend vervolgverhaal, een klusje dat is geklaard, een huiselijk momentje met jezelf.

Wat is geluk? Hoe zou jij geluk willen aanduiden?
Het is verrassend hoe spontaan de reacties zijn, hier volgen er een paar: lees mee >

Het was een bijzonder samenzijn. Er werd gedeeld vanuit ieders eigen waarheid. Er werd met aandacht geluisterd. En wie niet wilde spreken, kon in stilte aanwezig zijn.

Is dat geen geluk?

© Cecilia Zengerink
schrijfcoach en counselor

Geef ook je reactie op onze weblog >

Agenda


12 juni 2014 info en inschrijving voor organisatoren Week van de dialoog 2014
Ideeën uitwisselen over de invulling van het thema en praktische informatie over de organisatie, werving en dialoogtraining. Met de mogelijkheid om je als organisator in te schrijven.
Donderdag 12 juni  16.00 – 17.30 uur.

11 sept 2014 info en inschrijving voor organisatoren Week van de dialoog 2014
Ideeën uitwisselen over de invulling van het thema en praktische informatie over de organisatie, werving en dialoogtraining. Met de mogelijkheid om je als organisator in te schrijven.
Donderdag 11 september van 16.00 – 17.30 uur.

16 okt. 2014 Dialoogtraining voor gespreksleiders Week van de Dialoog
Donderdag 16 oktober van 16.00 – 18.00 uur.

28 okt. 2014 Dialoogtraining voor gespreksleiders Week van de Dialoog
Donderdag 28 oktober van 19.30 – 21.30 uur.

10 t/m 13 nov. 2014 Week van de Dialoog 2014
Over het thema: 'Aandacht'. Alles wat aandacht krijgt groeit. Wat wil jij laten groeien?
Op diverse locaties en verschillende tijden.

Overige activiteiten

Naast Hengelo in Dialoog zijn er ook andere organisaties die dialogisch werken of dialoog inzetten. Dit zijn de komende activiteiten:


20 juni 2014 CoworkFriday074 een dag voor mensen die zich graag laten inspireren door een nieuwe werkomgeving met nieuwe mensen. Vrijdag 20 juni 9-17 uur. De locatie wordt nog bekend gemaakt. Je kunt op elk tijdstip aanschuiven. Meer informatie en aanmelden voor de lunch.

Iedere vrijdag 10.30-12.00 uur I-workspace in de Bibliotheek Aan de slag met jouw idee! I-workspace is een werkplaats in de Bibliotheek. Hier worden goede ideeën gevormd en uitgewerkt. Bijvoorbeeld ideeën op gebied van zorg, welzijn, wonen of cultuur. Je gaat met jouw idee aan de slag, op een manier die jij ziet zitten. Dat kan 1-op-1 met een adviseur, in kleine groepjes of tijdens een netwerkbijeenkomst. Je kan gebruik maken van een netwerk van deskundigen van betrokken organisaties en er zijn Saxion-studenten die jou willen helpen. We ondersteunen je bij het vinden van financiering voor jouw idee... Meer informatie en aanmelden.

In de maand juni organiseert Vliegende Stoel diverse uitdagende en (ont)spannende activiteiten. Bij Vliegende Stoel draait alles om talentontwikkeling.  Meer informatie en aanmelden

16 september 2014 e.v. Vrouwen die geen werk hebben, maar wel (weer) iets willen gaan doen kunnen vanaf woensdag 16 september van 9.30-11.30 aan een nieuwe serie van vijf tafelgesprekken deelnemen. De tafel van één Hengelo organiseert deze gesprekken in wijkcentrum ’t Lansink, Twijnstraat 8 in Hengelo. Meer informatie en aanmelden.
 
De Ruilkring Hengelo ruilt onderling diensten en goederen. Voor de diensten en goederen hoef je níet met contant geld  te betalen. De deelnemers van de Ruilkring betalen met een eigen ruilmiddel.
De Ruilkring Hengelo stimuleert  milieuvriendelijke uitwisseling van goederen en diensten voor iedereen. Voor het welslagen van de uitwisseling is het belangrijk, dat men elkaar persoonlijk kent. Het vertrouwen in elkaar maakt dat het systeem werkt.
 
Zou je je buurt- of wijkgenoot wel eens willen helpen of heb je zelf misschien wel eens hulp nodig? Misschien wil je dan wel Nieuwe Noaber worden!  En zo meehelpen om deze oeroude Twentse traditie nog beter uit te bouwen!

De Weggeefwinkel is een plek waar wordt meegedacht als je wat nodig hebt en het nauwelijks kunt betalen. Voor een klein bedrag  kun je de nodige spullen kopen. Lees hier meer over de openingstijden e.d.
Meer weten over Hengelo in Dialoog? Ga naar onze website www.hengeloindialoog.nl
Hengelo in dialoog is actief en overtuigd deelnemer aan Pact MVO Hengelo en fan van de Slingerbeurs
Like
Tweet
Forward to Friend
Ons adres:
Hengelo in Dialoog
Nico Maasstraat 12
Hengelo, OV 7555 LT
Netherlands

Add us to your address book
Afmelden nieuwsbrief    Mijn gegevens bewerken

Email Marketing Powered by Mailchimp


Copyright © 2014 Hengelo in Dialoog, All rights reserved.