Copy
Hengelo in Dialoog | Dialoog: de kunst v/h samen denken en samen leven! | 23-01-'14
Like
Tweet
Forward to Friend
Dialoog: de kunst van het samen denken en samen leven!
- 23 januari 2014 -

Dialoog meemaken? Je kunt je nu inschrijven!


'Ik vind het heel leerzaam en bijzonder om dit mee te mogen maken. Bedankt,’ schrijft Tugba na deelname aan de Week van de dialoog. ‘Dat mensen die elkaar niet kennen, mensen met een verschillende achtergrond, leeftijd enz., enz. zó goed en zó mooi ‘een dialoog’ aangaan. Zonder elkaar te kwetsen’.

Zij verwoordt treffend dat dialoog gaat over ’hoe we met elkaar omgaan’. Dialoog is een bruikbaar instrument overal waar samenwerken en relaties belangrijk zijn: privé, in organisaties en bij maatschappelijke vraagstukken. Dialoog helpt om beter met elkaar te praten, om samen te denken en zo onze collectieve intelligentie te benutten voor betere oplossingen.

Wil je een dialoog meemaken? Dan kun je  je nu inschrijven!
 
Hartelijke groet,
Marian Rupert

Agenda


Op 30 januari 2014 van 16.00-17.30 komen belangstellenden bij elkaar om te leren van 2013 en plannen te maken voor 2014. Meer informatie vind je hier. De toegang is gratis.
 
Op 11 februari 2014 van 16.00-18.00 In dialoog op dinsdagmiddag over: ‘Wat kan ik leren van jouw sport?’ i. s. m. Aiko Staudt, student Sportmanagement aan de Hogeschool Windesheim, discuswerper en drijvende kracht achter de website Twente atletiek. De toegang is gratis.

Op 13 maart 2014 van  16.00-18.00 In dialoog op donderdagmiddag over ‘Wat is jóuw favoriete (reis)boek?’ i.s.m., Diane Wevers, consulent Cultuur bij Bibliotheek Hengelo verantwoordelijk voor de programmering/pr en cultuureducatie. De toegang is gratis.

Op 21 maart 2014 van 12.00-17.00 de Slingerbeurs
 
Op 25 maart 2014 van 13.30-17.00 Opening I-Workspace met eerste openbare broedplaats. Iedereen is welkom om mee te denken! 

Op  8 april 2014 van 16.00-18.00 In dialoog op dinsdagmiddag over ‘Oud worden in Hengelo. Wat heb je nodig?’ i.s.m. Ankie Klein Gebbink , ouderenconsulent bij de stichting Welzijn Ouderen Hengelo en als zodanig actief betrokken bij de transitie van de ouderenzorg. De toegang is gratis.

Plannen voor de Week van de dialoog 2014

Donderdag 30 januari van 16.00 - 17.30 uur


Deed je al eens mee aan de Week van de dialoog en overweeg je om zelf eens een dialoog te organiseren? Of ben je nieuwsgierig naar wat dialoog doet en vind je het leuk om mee te denken? Dan ben je op donderdagmiddag 30 januari van harte welkom bij reclamebureau De LIJN.

We wisselen ervaringen uit om van elkaar te leren en maken plannen voor de organisatie van de Week 2014.

Inloop vanaf 15.30 uur. 
Locatie:  Design en Reclamebureau DE LIJN
               Dennenbosweg 145 (Hoek Troelstrastraat/Dennenbosweg)
               7556 CG Hengelo

Je bent van harte welkom! Wel graag even aanmelden.
Meer info: info@hengeloindialoog / 06-57 34 15 19

In dialoog op dinsdagmiddag

'Wat kan ik leren van jouw sport?'


Dinsdag 11 februari van 16.00 - 18.00 uur in samenwerking met Aiko Staudt
‘Atleten zijn ontzettend goed in puzzelen; constant luisteren naar je lichaam en je verschillende trainingsschema’s daarop aanpassen. Om optimaal te kunnen presteren zul je een trainingsschema moeten maken waar je met ontzettend veel dingen rekening moet houden’, vertelt Aiko. ‘Het afgelopen jaar was ik fysiek verschrikkelijk sterk en explosief maar liep de techniek voor geen meter. Ik blokkeerde ergens en er kwam geen fatsoenlijke worp uit. Daarom wil ik mijn algemene coördinatie vergroten door nieuwe bewegingen aan te leren.

Zo ga ik begin januari een paar keer paardrijden en in februari ga ik een keer meedoen met kunstschaatsen (Dat moet echt prachtige foto’s opleveren!). Ik wil elke maand iets nieuws doen om mijn lichaam te prikkelen nieuwe bewegingspatronen te herkennen met als gevolg dat ik meer controle krijg over mijn lichaam’.


'Wat is jouw sport? En waar ligt jouw focus bij de beoefening ervan? Daarover wil ik graag van gedachten wisselen,' zegt Aiko Staudt.

Aiko is discuswerper. Hij studeert Sportmanagement aan de Hogeschool Windesheim. Samen met enkele andere atleten is hij initiatiefnemer van de nieuwswebsite www.TwenteAtletiek.nl. Aiko zet zich in om in Twente de krachten te bundelen en, in zijn woorden 'de leukste sport die er is’ zichtbaar te maken.
 
Je bent van harte welkom op dinsdag 11 februari van 16.00-18.00 uur!
Inloop vanaf 15.30 uur.
Locatie: Bibliotheek Hengelo
Gratis entree; wel graag even aanmelden.

In Dialoog op dinsdagmiddag wordt georganiseerd in samenwerking met maatschappelijk betrokken burgers. Het zijn open gesprekken met iedere keer een variërend aantal deelnemers. Het gaat om ontmoeten en kennisnemen van elkaars gedachten en ervaringen In vier rondes wordt stilgestaan bij een van te voren bepaald onderwerp.

De andere dialogen zijn op 13 maart en 8 april.

I-Workspace in de bibliotheek Hengelo

Samen werken aan goede ideeën


Sta jij ’s morgen op met een goed idee en ben je er ’s avonds nog steeds enthousiast over? Of vind je het leuk om mee te denken over ideeën van anderen? Dan is I-Workspace iets voor jou!

I-Workspace is een werkplaats in de Bibliotheek Hengelo waar ideeën worden gevormd en concreet worden gemaakt. Bijvoorbeeld ideeën op gebied van zorg, welzijn, wonen of cultuur. We gaan 1-op-1, in kleine groepjes of tijdens een openbare broedplaats met jouw idee aan de slag. Met elkaar ontstaan goede ideeën én zorgen we ervoor dat het daar niet bij blijft.

I-Workspace is altijd op zoek naar:
  1. Mensen met goede ideeën.
    Is jouw idee nog pril of ben je al verder, maar mis je nét die ondersteuning om het een vliegende start te geven? Kom dan naar I-Workspace!
  2. Mensen die willen meedenken over goede ideeën.
    Wil jij deel uitmaken van het creatieve proces van het vormen of uitwerken van ideeën? Dan hebben we jou nodig!
Heb je een idee dat je verder wilt ontwikkelen? Wil je vaker meedenken met ideeën van anderen? Meer weten over I-Workspace? Mail naar info@hengeloindialoog.nl of neem contact op met Marian Rupert: 06 57 34 15 19

Je bent van harte welkom!

De Slingerbeurs 2014

21 maart van 12.00 uur - 17.00 uur


De Slingerbeurs is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij op een informele manier maatschappelijke organisaties en bedrijven elkaar ontmoeten. De bedrijven bieden een dienst of product aan en de maatschappelijke organisaties vragen om een gunst. De aanbieder bepaalt wie de beste onderhandelaar is en het aanbod krijgt. Tijdens de Slingerbeurs worden contacten gelegd en worden mooie zaken met vereende krachten gerealiseerd. 

Hengelo in Dialoog doet al vanaf het begin mee. De eerste jaren  als vrager en de laatste jaren als aanbieder. Wij bieden een dialoog aan daar waar samen werken en relaties belangrijk zijn.
Meer weten over Hengelo in Dialoog? Ga naar onze website www.hengeloindialoog.nl
Hengelo in dialoog is actief en overtuigd deelnemer aan Pact MVO Hengelo en fan van de Slinger en de Slingerbeurs
Like
Tweet
Forward to Friend
Ons adres:
Hengelo in Dialoog
Nico Maasstraat 12
Hengelo, OV 7555 LT
Netherlands

Add us to your address book
Afmelden nieuwsbrief    Mijn gegevens bewerken

Email Marketing Powered by Mailchimp


Copyright © 2014 Hengelo in Dialoog, All rights reserved.