Copy
Hengelo in Dialoog | Dialoog boort creatieve intelligentie aan | 19 sept 2013
Dialoog boort creatieve intelligentie aan*
- 19 september 2013 -

Dialoog meemaken? Je kunt je nu inschrijven!


De Startbijeenkomst voor de Week van de Dialoog 2013 is in aantocht! In deze nieuwsbrief meer informatie daarover en een uitnodiging om daarbij aanwezig te zijn. En de aankondiging van de maandelijkse ‘In dialoog op donderdagmiddag 3 oktober’. Deze keer in samenwerking met Hans Wachtmeester over: ‘Goed afscheid nemen; wat is daarbij voor jou belangrijk?’

Verder blikt architect Martin Huiskes in deze nieuwsbrief terug op ‘In dialoog op donderdagmiddag 12 september’.
 
* Bekijk Jan Bommerez @Energiedag MKB Krachtcentrale 2010
  Van harte aanbevolen!

Startbijeenkomst Week van de Dialoog

Donderdag 24 september van 16.00-17.15 uur


Op de startbijeenkomst wordt informatie gegeven over de organisatie en over het organiseren van een dialoog tijdens de Week van de Dialoog. Bovendien reiken we er, door reclamebureau DE LIJN ontworpen, promotiemateriaal uit.

Als je nieuwsgierig bent naar de dialoog, en overweegt om de (vernieuwde) gespreksleiderstraining te volgen, een dialoog te organiseren of de organisatie te ondersteunen dan ben je van harte welkom!
 
Inloop vanaf 15.30 uur
Locatie: de Hengelose bibliotheek,
Wel graag even aanmelden.

In dialoog op donderdagmiddag

'Goed afscheid nemen; wat is daarbij voor jou belangrijk?'


3 oktober van 16.00 - 18.00 uur in samenwerking met Hans Wachtmeester.

"Het is belangrijk om iemand die vertrekt of overlijdt goed te herdenken. Degene die vertrekt moet tot z’n recht komen. Dat kan zowel in woorden, gedichten en muziek. Wij gaan verder met onze herinneringen met alles wat we van die mens hebben meegekregen," zegt Hans Wachtmeester in ons voorgesprek. "Het is belangrijk om daarbij de aardig- én de onaardigheden .van de persoon te benoemen. Wij zijn gauw geneigd alles positief te noemen. Dat gaat dwars zitten. Er is altijd een andere kant."In dialoog op donderdag gaat ditmaal over afscheid nemen in al zijn facetten. Hoe neem je goed afscheid en wat is daarbij voor jou belangrijk? Hans Wachtmeester is predikant voor de protestantse gemeente Hengelo en uitvaartverzorger.

Je bent van harte welkom op donderdag 3 oktober van 16.00-18.00 uur!
Inloop vanaf 15.30 uur.
Locatie: Bibliotheek Hengelo
Gratis entree; wel graag even aanmelden.

In Dialoog op donderdagmiddag wordt georganiseerd in samenwerking met maatschappelijk betrokken burgers. Het zijn open gesprekken met iedere keer een variërend aantal deelnemers. Het gaat om ontmoeten en kennisnemen van elkaars gedachten en ervaringen In vier rondes wordt stilgestaan bij een van te voren bepaald onderwerp.

De volgende In dialoog op donderdagmiddag is op 12 december.

Terugblik In dialoog op donderdagmiddag

‘Hoe maak je de Hengelose binnenstad levendig(er)?’ 


Martin HuiskesWat is de dialoog toch een verassende manier om te communiceren. Onbevangen ging ik naar de sessie “Hengelo in dialoog” waar “Hoe maak ik de binnenstad van Hengelo levendig”, het onderwerp was. De aanwezige gasten waren mij niet allemaal bekend en ik was dan ook verrast door de hoge opkomst van mensen die iets met het onderwerp hadden. Iedereen met zijn eigen kijk op de binnenstad van Hengelo.  
 
Als architect ben ik een voorstander van integraal ontwerpen en|of co-creatie. Door open met elkaar samen te werken hebben de betrokken partijen invloed op het proces en het resultaat daarvan. Hierdoor ontstaat er draagvlak en zullen mensen eerder hun verantwoordelijkheid nemen. Om dit te organiseren is de dialoog een mooi instrument. Men moet er naar elkaar luisteren en daardoor kan iedereen een mening geven zonder direct te worden geïnterrumpeerd. Hierdoor ontstaat er meer respect en is een ieder gelijkwaardig aanwezig in het ‘gesprek’. 
 
In dialoog op donderdagmiddagOm Hengelo levendiger te maken heeft deze middagsessie verschillende mooie suggesties opgeleverd. De stad is er voor de mensen. De mensen maken de stad levendig. Dit zal ongetwijfeld worden versterkt door een prettige verblijfsomgeving. Bijvoorbeeld door water terug te brengen op het marktplein of door er een muziekkapel neer te zetten voor muziek- en andere voorstellingen. 
De binnenstad kun je verrassend maken door toepassing van verschillende bestratingen. Maar ook door een afwisselend winkelaanbod en door bijvoorbeeld te variëren met de inrichting van de verschillende pleinen in Hengelo, zodat ze allemaal een eigen karakter krijgen. 
Over één ding waren we het allemaal eens. De stad moet vooral worden gezien als een prettige omgeving om te ‘zijn’ en elkaar te ontmoeten, met het marktplein als een hart in de stad. 
 
Door volwassen bomen te planten, verschillende kunstobjecten te plaatsen, zitelementen neer te zetten in combinatie met een mooie bestrating en eventueel een aanpassing van de schaal van het plein door bijvoorbeeld bebouwing toe te voegen, zal het plein echt een aanwinst zijn voor de binnenstad van Hengelo. 
 
Hengelo is een mooie stad met veel potentie. Met onze Wij-landengroep vanuit het Pact MVO Hengelo gaan we in ieder geval door met de aankleding van de pauzelandschappen in de stad. Want door deze waardevolle plekken tijdelijk een andere functie te geven, zullen de buurten en de entrees van Hengelo meerwaarde krijgen. Ik hoop dat mensen geïnspireerd raken door de Wij-landengroep. Door krachten te bundelen kunnen we veel bereiken. 
Hierbij wil ik Hengelo in Dialoog bedanken voor een inspirerende sessie.

 
Martin Huiskes, architect BNA en (tijdelijk) voorzitter van de Wijlandengroep.
Meer weten over Hengelo in Dialoog? Ga naar onze website www.hengeloindialoog.nl
Hengelo in dialoog is actief en overtuigd deelnemer aan Pact MVO Hengelo en fan van de Slinger en de Slingerbeurs
Like
Tweet
Forward to Friend
Ons adres:
Hengelo in Dialoog
Nico Maasstraat 12
Hengelo, OV 7555 LT
Netherlands

Add us to your address book
Afmelden nieuwsbrief    Mijn gegevens bewerken

Email Marketing Powered by Mailchimp


Copyright © 2013 Hengelo in Dialoog, All rights reserved.