Copy
Hengelo in Dialoog | Week van de Dialoog Hengelo 2014

Aanmelden voor de
Week van de Dialoog kan vanaf nu!
 

- 4 september 2014 -
 
Dialoog meemaken? Je kunt je nu inschrijven!
Hengelo in Dialoog wil de sociale samenhang versterken. Want daardoor ontstaan nieuwe verbindingen tussen mensen, nieuwe inzichten en impulsen voor persoonlijke acties. In deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van actuele gebeurtenissen rondom de dialoog in Hengelo.

Inhoud:
•    Hengelose Week van de Dialoog 2014
•    Dialoogtraining voor gespreksleiders
•    Agenda
•    Overige activiteiten

Hengelose Week van de Dialoog 2014

10 - 14 november 2014


Tussen 10 en 14 november wordt er in 100 plaatsen in Nederland een Dag/Week van de Dialoog georganiseerd. Hengelo doet ook mee!
 

Het thema is Aandacht. Wat wil jij aandacht geven?
Hengelose organisaties en maatschappelijk betrokken burgers organiseren in de Week van de Dialoog een dialoog, ieder met een eigen invulling van het thema. Op de website kunt u lezen wat het onderwerp is en of het onderwerp u aanspreekt. De dialogen zijn open gesprekken onder leiding van een getrainde gespreksleider waaraan 4 à 8 mensen deelnemen. Het gaat om ontmoeten, en kennisnemen van elkaars gedachten en ervaringen. In vier rondes wordt stilgestaan bij het onderwerp. Een dialoog duurt maximaal 2 uur. De toegang is gratis.
 

Wil je meedoen?

Dat kan op verschillende manieren:
•    zelf gastvrouw/gastheer worden?
•    opgeleid worden tot gespreksleider?
•    een dialoog meemaken?

Kijk op www.wvddHengelo.nl en meld je aan >

Dialoogtraining voor gespreksleiders

Van harte welkom!

Op dinsdag 16 september van 16.00 – 18.00 uur en op donderdag 16 oktober van 16.00- 18.00 uur geeft Hengelo in Dialoog een dialoogtraining. Het is een praktische training waarin je ervaart hoe het is om aan een dialoog deel te nemen en waarin je leert hóe, een dialoogcirkel in de Week van de Dialoog te begeleiden.

Aan bod komt: Wat is dialoog, de basisprincipes van de dialoog, de verschillende dialoogmethodieken, het werken met 'talkingstick', de dialoogmethodiek tijdens de Week van de Dialoog, het plegen van interventie bij veelpraters en stilzwijgers en de mogelijkheid om het thema 'Aandacht' op eigen wijze in te vullen.

Als je nieuwsgierig bent, overweegt om een dialoog te begeleiden/een dialoog te organiseren of de organisatie te ondersteunen, dan ben je van harte welkom!

Kijk op www.wvddhengelo.nl voor meer informatie en meld je aan >. Of stuur een  antwoord (reply) op deze mail. Heb je je al aangemeld dan is dit de bevestiging.
We hopen op je komst!

Agenda


11 sept 2014 | info en inschrijving voor organisatoren Week van de dialoog 2014
Ideeën uitwisselen over de invulling van het thema en praktische informatie over de organisatie. Met de mogelijkheid om je als organisator in te schrijven.
Donderdag 11 september van 16.00 – 17.00 uur.

16 sept 2014 | Dialoogtraining voor gespreksleiders Week van de Dialoog
Donderdag 16 oktober van 15.30 – 18.00 uur.

16 okt 2014 | Dialoogtraining voor gespreksleiders Week van de Dialoog
Donderdag 16 oktober van 15.30 – 18.00 uur.

10 tot 14 nov 2014 | Week van de Dialoog 2014
Thema: 'Aandacht' Op diverse locaties en verschillende tijden.

Overige activiteiten

Naast Hengelo in Dialoog zijn er ook andere organisaties die dialogisch werken of dialoog inzetten. Dit zijn de komende activiteiten:


13 sept 2014 | Dialoogfestival >
Liefhebbers van het goede gesprek nodigen je uit voor een proeverij van dialoogmethoden.
Zaterdag 13 september van 10- 17 uur. In de Van Limmmikhof in Amsterdam.

16 sept 2014 e.v. | Vrouwen die geen werk hebben, maar wel (weer) iets willen gaan doen kunnen vanaf woensdag 16 september van 9.30-11.30 aan een nieuwe serie van vijf tafelgesprekken deelnemen. De tafel van één Hengelo organiseert deze gesprekken in wijkcentrum ’t Lansink, Twijnstraat 8 in Hengelo. Meer informatie en aanmelden >

19 sept 2014 | CoworkFriday074 een dag voor mensen die zich graag laten inspireren door een nieuwe werkomgeving met nieuwe mensen. Vrijdag 19 september van 10-17 uur. HUB Twente, Dennenweg 229, 7545WE Enschede  Je kunt op elk tijdstip aanschuiven. Meer informatie en aanmelden >

23 sept 2014 | I-workspace in de Bibliotheek Hengelo
Denk mee met de initiatieven van andere Hengeloërs, tijdens de Ideeënwerkplaats! Dinsdag 23 september van 14-16 uur, plaats in de Bibliotheek. Hier worden goede ideeën gevormd en uitgewerkt. Bijvoorbeeld ideeën op gebied van zorg, welzijn, wonen of cultuur. Meer informatie en aanmelden >

In september organiseert Vliegende Stoel diverse uitdagende en (ont)spannende activiteiten. Bij Vliegende Stoel draait alles om talentontwikkeling.

Cecilia Zengerink biedt als schrijfcoach ondersteuning bij het op papier zetten van je  levensverhaal of je werk- en levenservaring.

De Ruilkring Hengelo ruilt onderling diensten en goederen. De deelnemers van de Ruilkring betalen met een eigen ruilmiddel.
De Ruilkring Hengelo stimuleert  milieuvriendelijke uitwisseling van goederen en diensten voor iedereen. Voor het welslagen van de uitwisseling is het belangrijk, dat men elkaar persoonlijk kent. Het vertrouwen in elkaar maakt dat het systeem werkt.

Zou je je buurt- of wijkgenoot wel eens willen helpen of heb je zelf misschien wel eens hulp nodig? Misschien wil je dan wel Nieuwe Noaber worden!  En zo meehelpen om deze oeroude Twentse traditie nog beter uit te bouwen!

De Weggeefwinkel is een plek waar wordt meegedacht als je wat nodig hebt en het nauwelijks kunt betalen. Voor een klein bedrag  kun je de nodige spullen kopen. Lees hier meer over de openingstijden e.d.

Design Lab van de universiteit Twente is de broedkamer én werkplaats waar wetenschappers uit alle studierichtingen samen met of in opdracht van bedrijven en overheden slimme oplossingen kunnen bedenken voor maatschappelijke vraagstukken.
Lees hier meer >
Meer weten over de Week van de Dialoog? Ga naar onze website www.wvddhengelo.nl
Hengelo in dialoog is actief en overtuigd deelnemer aan Pact MVO Hengelo en fan van de Slinger en de Slingerbeurs
Like
Tweet
Forward to Friend
Ons adres:
Hengelo in Dialoog
Nico Maasstraat 12
Hengelo, OV 7555 LT
Netherlands

Add us to your address book
Afmelden nieuwsbrief    Mijn gegevens bewerken

Email Marketing Powered by Mailchimp


Copyright © 2014 Hengelo in Dialoog, All rights reserved.