Copy
Hengelo in Dialoog | Aanmelden voor de Week van de Dialoog | 29 aug. '13
Aanmelden voor de Week van de Dialoog kan vanaf nu!
- 29 augustus 2013 -

De Hengelose Week van de Dialoog 2013


Tussen 4 en 10 november wordt in ruim 90 steden de Dag/Week van de Dialoog georganiseerd. Hengelo is er daar één van!
 

Thema: Wat wil jij delen?/Delen hoe doe jij dat?

Bezuinigingen alom; mensen moeten steeds meer zelf doen. Samenwerken kan helpen. Maar samenwerken is een kunst. Dialoog geeft hiervoor een handvat. De Week van de Dialoog brengt mensen met elkaar in contact door ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen; onder leiding van een getrainde gespreksleider. Dat geeft inspiratie en brengt nieuwe inzichten. Wat levert meedoen aan de week van de Dialoog jou op?
 
Wil je meedoen met de week van de Dialoog?
Dat kan op verschillende manieren:
 
·       zelf gastvrouw/gastheer worden?
·       opgeleid worden tot gespreksleider?
·       een dialoog meemaken?
 
Kijk dan op www.wvddHengelo.nl en meld je aan.

Startbijeenkomst Week van de Dialoog

op donderdag 24 september van 16.00-17.30 uur


Als je nieuwsgierig bent naar de dialoog, en overweegt om de (vernieuwde) gespreksleiderstraining te volgen, een dialoog te organiseren of de organisatie te ondersteunen dan ben je van harte welkom op de Startbijeenkomst!
 
Er wordt informatie gegeven over de organisatie en over het organiseren van een dialoog tijdens de Week van de Dialoog. Bovendien reiken we er, door reclamebureau DE LIJN ontworpen, promotiemateriaal uit.
 
Aanvangstijd: 16.00 uur. 
Locatie: De Hengelose bibliotheek, Beursstraat 34, 7551 HV Hengelo.

Wel graag hier even aanmelden.

De organisatie zoekt vrijwilligers


De stichting Hengelo in Dialoog is op zoek naar vrijwilligers die de organisatie willen komen versterken. Draag je de dialoog een warm hart toe en ben je bereid om je in te zetten voor de werving van gastlocaties/deelnemers of bij de administratie? Neem dan contact op via email info@hengeloindialoog.nl of telefoon 06 57 34 15 19.

Sponsoring


Het succes van Hengelo in Dialoog wordt vooral bepaald door de betrokkenheid en inzet van de burgers van Hengelo. Maar de Week van de Dialoog kan niet gerealiseerd worden zonder donaties of bijdragen in geld, uren en faciliteiten van iedereen uit de samenleving. Wilt u ons steunen? Mail naar info@hengeloindialoog.nl of neem contact op met Marian Rupert: 06 57 34 15 19. Iedere bijdrage, hoe groot of klein ook is welkom!

Oproep ! Sluit met jouw initiatief aan bij de Week van de Dialoog
 

Er komen steeds meer initiatieven waarbij dialoog wordt ingezet. Kenmerkend voor deze initiatieven is dat iedere deelnemer tijd en ruimte krijgt om z’n verhaal te doen.

Ben jij/is jouw organisatie actief op dit gebied? Misschien is jouw initiatief (bijvoorbeeld: creatief schrijven, muzikale dialogen, interactief theater) ook geschikt om in deze week te presenteren. Voorwaarde voor deelname aan de Week van de Dialoog is wel dat ook hierin het thema ‘Wat wil jij delen?’ centraal staat.

Meer informatie via email info@hengeloindialoog.nl of telefoon 06 57 34 15 19.

In dialoog op donderdagmiddag

'Hoe maak je de Hengelose binnenstad levendig(er)?'


12 september van 16.00 – 18.00 uur in samenwerking met Martin Huiskes.
Kleine winkeltjes maken een stad leuk. Daar doe ik graag m’n boodschappen. Ik vind het fijn als de bakker, de groenteboer en de café baas me kennen en even de tijd hebben voor een praatje. Maar ook sfeervolle groene verblijfgebieden maken een binnenstad aantrekkelijk. Hier wil je naar toe voor rust of juist reuring. Lange Voorhout en Het Plein in Den Haag zijn prachtige voorbeelden van mooie verblijfsgebieden met veel groen, een goede schaal en veel sfeer’, zegt Martin Huiskes tijdens de voorbereiding.
 
Wat maakt voor jou een binnenstad levendig en aantrekkelijk? En hoe zou jij de Hengelose binnenstad levendig(er) willen maken? Martin Huiskes is architect en werkzaam bij LKSVDD architecten, en (tijdelijk) voorzitter van de Wijlandengroep een initiatief dat tijdelijke projecten wil helpen realiseren op pauzelandschappen in Hengelo. De werkgroep is een onderdeel van het Pact MVO.

Je bent van harte welkom op donderdag 12 september van 16.00-18.00 uur!

Inloop vanaf 15.30 uur.
Locatie: Bibliotheek Hengelo
Wel graag eerst even aanmelden.

In Dialoog op donderdagmiddag wordt georganiseerd in samenwerking met maatschappelijk betrokken burgers. Het zijn open gesprekken met iedere keer een variërend aantal deelnemers. Het gaat om ontmoeten en kennisnemen van elkaars gedachten en ervaringen In vier rondes wordt stilgestaan bij een van te voren bepaald onderwerp.

De volgende dialogen zijn op: 3 oktober, 14 november en 12 december.

Tafelgesprekken voor vrouwen in Hengelo

Vijf donderdagochtenden vanaf 24 september, 9.30 – 11.30 uur


In september start in buurtcentrum ‘t Lansink een serie tafelgesprekken voor niet werkende vrouwen die weer iets willen gaan doen, bijvoorbeeld (vrijwilligers)werk, een opleiding of het starten van een eigen onderneming.

De opzet is als volgt: je komt vijf ochtenden bij elkaar, elke week één keer. In een groepje van zes vrouwen voer je tafelgesprekken volgens een vast draaiboek. Door de gesprekken weet je steeds beter wat je echt wilt en kunt. Het helpt je om je dromen en doelen scherp te krijgen.


Na de vijf gesprekken kun je bij gemeente Hengelo terecht voor ondersteuning en begeleiding bij het vinden van vrijwilligers- en betaald werk, cursussen, opleidingen of het starten van een eigen onderneming. Vrouwen kunnen zich (gratis) aanmelden via www.detafelvaneen.nl of door te bellen met 06 - 83 05 18 74.
Meer weten over Hengelo in Dialoog? Ga naar onze website www.hengeloindialoog.nl
Hengelo in dialoog is actief en overtuigd deelnemer aan Pact MVO Hengelo.
Like
Tweet
Forward to Friend
Ons adres:
Hengelo in Dialoog
Nico Maasstraat 12
Hengelo, OV 7555 LT
Netherlands

Add us to your address book
Afmelden nieuwsbrief    Mijn gegevens bewerken

Email Marketing Powered by Mailchimp


Copyright © 2019 Hengelo in Dialoog, All rights reserved.