Copy
Hengelo in Dialoog | Titel hier | 11 november 2015

Dialoog meemaken? Je kunt je nu inschrijven!

 

Dialoog is: spreken, luisteren, ervaringen en dromen delen

Hengelo in Dialoog wil de sociale samenhang versterken. Want daardoor ontstaan nieuwe verbindingen tussen mensen, nieuwe inzichten en impulsen voor persoonlijke acties. In deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van actuele gebeurtenissen rondom de dialoog in Hengelo.

Inhoud:
  • Dialoog in de Ayasofya moskee
  • Week van de Dialoog
  • Zélf dialoog organiseren
  • Terugblik Onderhuids
  • Nieuwe website
  • Agenda
  • Overige activiteiten


Dialoog in de Ayasofya moskee

Vrijdag 20 november van 19.30 – 21.30 uur


In samenwerking met Tugba Aksoy, voorzitter van het vrouwenbestuur van de Ayasofya moskee in Hengelo.

‘Wat wil jij aandacht geven? Wat vindt jij belangrijk?

We vragen je om een voorwerp mee te nemen dat hiervoor symbool staat.

We leven in een hectische tijd. Wie voelt er niet de druk van presteren, sociaal zijn, alles eruit halen wat erin zit? Voordat je het weet is de dag alweer voorbij.

Heb jij er al eens over nagedacht waar jij je tijd en je aandacht aan schenkt? Misschien verstrijken de jaren terwijl je eigenlijk een lange fietstocht had willen maken. Of dat goede gesprek met je moeder had willen voeren. Of piano leren spelen.

Alles wat aandacht krijgt, groeit. Lijkt het je te mooi om waar te zijn? Het is waar! En wij willen graag weten wat jij wilt laten groeien.Gespreksleiding: Tugba Aksoy en Marian Rupert
Locatie: Ayasofya moskee, Willem de Clerqstraat 9
Datum: 20 november 2015
Inloop vanaf 19.00 uur Aanvang: 19.30 uur Einde: 21.30 uur
Gratis entree: Wel graag even aanmelden
 
De gesprekken vinden plaats in gevarieerd samengestelde groepen van 6 à 8 personen en volgen een vaste dialoogmethodiek met 4 vragen.


Nationale Week van de Dialoog 2015

Van 6 – 14 november 2015
In ongeveer 100 steden wordt deze week een dialoog georganiseerd. Alle dialogen zijn gratis toegankelijk.
Het idee van de Dag van de Dialoog is simpel en doeltreffend: mensen komen samen en wisselen in kleine kring ervaringen uit aan de hand van een thema. Op de Dag van de Dialoog gebeurt dit op vele plaatsen in een stad/dorp/wijk en dat maakt het een dag waarop vele nieuwe verbindingen gelegd worden tussen mensen, maatschappelijke organisaties en bedrijven. Dat levert dikwijls, naast persoonlijke ervaringen en inspiratie, nieuwe initiatieven op die de onderlinge binding versterken.

In Hengelo wordt op 20 november een dialoog georganiseerd.
 
 

Zélf dialoog inzetten?

Dialoog benut ieders kracht en potentieel


 
Wil je dialoog inzetten bij jouw organisatie?
Bijvoorbeeld:
 
·       bij de start van een project
·       bij de evaluatie van een project
·       om goede ideeën te inventariseren (bijvoorbeeld voor lastige situaties)
·       bij de innovatie van producten
·       voor meer inzicht in complexe maatschappelijke vraagstukken
·       om persoonlijke wensen te ondersteunen
·       voor ontmoeting (bijvoorbeeld tijdens een evenement)
 
Neem dan contact op met Hengelo in Dialoog.
 
Dialoog benut ieders kracht en potentieel. Het is de basis voor creatieve samenwerking. Afhankelijk van het doel kunnen verschillende dialoogvormen worden ingezet.
 

 

Aandacht voor familie, aandacht van familie

Dinsdag 24 november van 19:30 - 21:30 uurSamen op pad naar een familielid die in een andere stad of een ander land woont. Samen een verjaardag vieren of samen rouwen om het verlies van een dierbare. Dit zijn voorbeelden waarin de betrokkenheid van mensen op elkaar zichtbaar wordt.
 
De éne keer geef je aandacht en de andere keer krijg je aandacht. Binnen familierelaties, waarbij je door een gezamenlijke oorsprong met elkaar verbonden bent, is dit een natuurlijk gegeven. In deze bijeenkomst staan we stil bij de vraag: welke betekenis heeft familie?
 
U bent uitgenodigd te luisteren naar de betekenis van familie of te vertellen over de betekenis van familie. Het kan gaan over familie met zorgen en over familie als hulpbron. De gespreksvorm is de dialoog.
 
 Ik nodig u uit voor deze bijzondere ontmoeting!

Praktijk voor Integratieve Kinder-en Jeugdtherapie
Gespreksleiding:
Baukje Tigchelaar
Locatie:
Leonardstraat 63
Datum: 24 november 2015 van 19:30 - 21:30 uur
Entree: € 10,00 aanmelden kan per email
 


Terugblik | @onderhuids op 9 september

Een avond over onze eigen verborgen voorkeuren en vooroordelen


Onderhuids was op woensdag 9 september te gast in de Openbare Bibliotheek van Hengelo. De datum bleek goed gekozen. Het was namelijk een jaar geleden dat de gehele Gemeenteraad van Hengelo instemde met een motie over racisme. Met dank aan, ROC van Twente,  de Bibliotheek, Artikel 1 Overijssel en Hengelo in Dialoog maakte Onderhuids kennis met maar liefst 150 bezoekers uit Hengelo en omgeving. Vier inwoners van Hengelo deelden op indrukwekkende wijze hun ervaringen met racisme en dominee en Stadsdichter Herman Koetsveld maakte speciaal voor Onderhuids een gedicht . Filosofe Renate Schepen deed een interactieve oefening  met de zaal. Als toegift interviewde dagvoorzitter George Arakel (voorbeeld-allochtoon) lokale politici en de landelijke voorzitters van CDA en Groenlinks.  Gaat de landelijke politiek – net als in Hengelo – zich ook uitspreken tegen racisme en raciale discriminatie?

Interactie m.m.v Renate Schepen (foto links)  Marjolein Meier (Gr.Links) en Ruth Peetoom (CDA) (foto midden)


Tijdens de slotmanifestatie van Onderhuids dd. 28 oktober kreeg minister Asscher een maatschappelijk akkoord overhandigd met 28 actiepunten om racisme tegen te gaan.

Op 19 november van 13.00 – 14.00 uur organiseert het ROC van Twente (MBO College voor Mens & Maatschappij) voor 4 eerstejaars klassen Maatschappelijke Zorg een vervolg.
 

Nieuwe website

Mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel

 
Hengelo in Dialoog heeft een *nieuwe responsive website. Dus Hengelo in Dialoognieuws is nu ook via je mobiele telefoon gemakkelijk te raadplegen! En de opgave voor een dialoog is een fluitje van een cent!


 
De bouw van de website  is mogelijk gemaakt met een voucher van de provincie Overijssel. Design en Reklamebureau DE LIJN, al jarenlang een betrouwbare partner van Hengelo in Dialoog heeft de website gebouwd.

 
 

Agenda


6 t/m 13 nov. nationale Week van de Dag van de Dialoog in ongeveer 100  verschillende steden wordt dialoog georganiseerd.  Bekijk hier welke steden deelnemen en waar je je in kunt schrijven!
 
19 nov. 2015 organiseert het ROC van Twente (MBO College voor Mens & Maatschappij) voor 4 eerstejaars klassen Maatschappelijke Zorg @onderhuids , een programma over verborgen voorkeuren en vooroordelen.
Donderdag 19 november van 13.00 – 14.00 uur meer info

20 nov. 2015 Dialoog in de AyaSofya moskee over ‘Aandacht’. Info en inschrijving
Vrijdag 20 november van 19.30 – 21.30 uur.
 
24 nov. 2015 organiseert de Praktijk voor Kinder- en Jeugdtherapie een dialoog over de betekenis van familie; ‘Aandacht voor familie, aandacht van familie’. Meer info en inschrijving
Dinsdag 24 november van 19.30 – 21.30 uur
 

Overige activiteiten

Naast Hengelo in Dialoog zijn er ook andere organisaties die dialogisch werken of dialoog inzetten.


Cecilia Zengerink biedt als schrijfcoach ondersteuning bij het op papier zetten van je  levensverhaal of je werk- en levenservaring.

De Ruilkring Hengelo ruilt onderling diensten en goederen. De deelnemers van de Ruilkring betalen met een eigen ruilmiddel. De Ruilkring Hengelo stimuleert  milieuvriendelijke uitwisseling van goederen en diensten voor iedereen. Voor het welslagen van de uitwisseling is het belangrijk, dat men elkaar persoonlijk kent. Het vertrouwen in elkaar maakt dat het systeem werkt.

Zou je je buurt- of wijkgenoot wel eens willen helpen of heb je zelf misschien wel eens hulp nodig? Misschien wil je dan wel Nieuwe Noaber worden!  En zo meehelpen om deze oeroude Twentse traditie nog beter uit te bouwen!


 
Meer weten over de Hengelo in Dialoog? Ga naar onze website www.hengeloindialoog.nl
Hengelo in Dialoog is actief en overtuigd deelnemer aan Pact MVO Hengelo en fan van de Slinger en de Slingerbeurs
Like
Tweet
Forward to Friend
Ons adres:
Hengelo in Dialoog
Nico Maasstraat 12
Hengelo, OV 7555 LT
Netherlands

Add us to your address book
Afmelden nieuwsbrief    Mijn gegevens bewerken

Email Marketing Powered by Mailchimp


Copyright © 2015 Hengelo in Dialoog, Alle rechten voorbehouden.