Copy
De laatste updates en de interactieve online sessies
Bekijk deze email in uw browser

Laatste nieuws over o.a. de live sessies.


Ondanks dat de fysieke studio is gesloten, gaan er veel Pilates lessen gewoon door. Je hebt in de vorige nieuwsbrieven kunnen lezen dat we online verder gaan. Deze week heb ik mijn eerste interactieve online lessen gegeven en het is fantastisch gegaan. De deelnemers zijn ook enthousiast. Vele niet-leden, waaronder Pilates trainers, hebben ook interesse en boeken lessen. 

Deze bijna science fiction-achtige situatie is voor iedereen nieuw. Deze pandemie heeft verstrekkende gevolgen. Ik heb het vermoeden dat op 6 april de studio nog steeds niet de deuren mag openen. Lees daarom a.u.b. de nieuwsbrieven die ik je stuur.

En Fitmanager is altijd jouw bron voor de actuele situaties. Dankzij Fitmanager ben je altijd op de hoogte wanneer en welke lessen worden gegeven. Raadpleeg Fitmanager om te checken of lessen zijn geschrapt, of er lessen zijn bijgekomen en of er nog plek is in de live sessies. De aanmeldingslink voor de live sessies krijg je ruim voordat de les begint. 
Tot ziens in de virtuele Pilates studio. Doe Pilates! Blijf bewegen, gezond en fit!

Marjolein van Sonsbeek

Online Live Pilates Sessies

Over het verschil met andere online sessies en de voordelen.


In deze zware en onzekere tijd is het fijn dat je de mogelijkheid krijgt toch kwalitatieve goede Pilates lessen te volgen. Vanaf het moment dat ik op vrijdag 13 maart mijn zaak i.v.m. het COVID19-virus sloot (een paar dagen later werd het verplicht door de overheid), heb ik proactief en keihard gewerkt om mijn leden zo snel mogelijk weer Pilates lessen te kunnen bieden. Het is gelukt en dinsdag 17 maart gaf ik al de eerste les.
Ik vind Pilates beoefenen belangrijk, want uit eigen ervaring weet ik dat Pilates heel goed is voor de gezondheid en bijdraagt aan een effectief immuunsysteem.
Ondanks deze bijna science fiction-achtige situatie, kan je toch als vanouds een pittige Pilates workout volgen met mijn voortdurende rechtstreekse feedback tijdens de live sessies. Net als in de studio krijg je precieze aanwijzingen en persoonlijke correcties.

Ook andere ondernemers zijn creatief. Nu sportscholen in Nederland geen trainingen mogen geven, worden er gelukkig veel online lessen aangeboden. Het hangt van de bewegingsvorm en het type les af, maar meestal worden er in die lessen demonstraties gegeven en proberen deelnemers de trainer te imiteren; alsof je naar een video kijkt. Daar is absoluut niets mis mee, maar het grote verschil met die lessen en mijn online lessen, is dat je tijdens mijn live sessies daadwerkelijk als deelnemer directe persoonlijke begeleiding krijgt.

Mijn online lessen zijn dus geenszins Pilates demonstraties met oefeningen die je probeert na te doen zonder dat je zeker weet of je het wel goed doet. Ikzelf vind dat aan het imiteren risico's verbonden zijn;  je kan een beweging proberen na te doen die wellicht helemaal (nog) niet goed past bij jouw niveau, niet past bij jouw lichaamstype of jouw (tijdelijke) beperkingen. Dan kan de training misschien meer kwaad doen dan goed. Je kan het bijvoorbeeld uit je rug halen of je nek belasten.
Of je wordt niet voldoende uitgedaagd, omdat de trainer jou tijdens de les niet de meer gevorderde instructies geeft die beter bij jouw niveau passen.

Het is dus ook zeker geen video; daarvan zijn er genoeg te vinden op internet. Het is in mijn geval niet de trainer die een lekkere workout doet terwijl je toekijkt en imiteert. (Overigens wel slim, want de trainer heeft dan na de online sessie zijn dagelijkse training erop zitten en heeft niet het gevoel keihard te hebben gewerkt)
Integendeel, jij krijgt juist een heerlijke training met vele individuele tips & tricks, terwijl ik na de online les moe ben en zelf hard toe ben aan een Pilates workout. Geloof me...op deze wijze lesgeven is best intens en absoluut niet makkelijk. 

Zoals hierboven staat, zijn de online sessies een succes. De deelnemers waren enthousiast en verbaasd dat het aanmelden eigenlijk best makkelijk ging, dat het beeld en het geluid perfect zijn. Ze vertelden dat ze de online sessies een prima alternatief vonden en dat trainen vanuit de comfort van hun eigen huis ook veel voordelen biedt. Naast het feit dat het Corona-proof is, dat je de deur niet uit hoeft, geen benzine hoeft te betalen, het reistijd scheelt, niet nat wordt als het regent, je geen oppas hoeft te regelen en je familie niet belast met het virus, kleven er nog meer voordelen aan. Terwijl jij onder mijn leiding traint, kunnen je partner, kinderen, vriendinnen lekker meedoen en kan je geluidsopnamen verzamelen van de lessen.

Je ervaart de live sessies als echte groepslessen, want je ziet de andere deelnemers én je ziet jezelf! (als je dat niet wilt, zet je je camera uit). 
Meer informatie vind je op deze pagina en deze gids helpt je op weg als je de aanmeldingslink hebt ontvangen voor de online live sessie.

Feedback en opmerkingen


De deelnemers heb ik om feedback gevraagd. Ik deel die hieronder en ik vul het aan met wat opmerkingen: 
  1. Ik kreeg te horen dat het veel makkelijker was dan de deelnemers zich in eerste instantie hadden voorgesteld. Sommige deelnemers vreesden eerst dat het erg lastig zou worden om de verbinding met de virtuele studio voor elkaar te krijgen, terwijl later bleek dat het eigenlijk gesmeerd ging. 
  2. De deelnemers vertelden dat ze net zo intens hadden gewerkt als tijdens de studio-lessen en ze vonden het bijzonder dat ik hen net zo als anders precies en gedetailleerd kon corrigeren. Alsof ik er gewoon bij was, vonden ze. In feite ben ik dat ook, alleen geef ik je instructies via een internetverbinding.
  3. Degenen die voor de sluiting een proefles hadden geboekt, had ik de optie geboden om die les later te volgen in de fysieke studio. Ze kozen toch voor de online optie, deden het prima en konden bij twijfel afkijken bij de andere deelnemers.
  4. Ik kreeg opmerkingen van Pilates trainers die de lessen volgden, dat ze al diverse online lessen hadden gevolgd van collega-trainers, maar dat dit de eerste les was waarbij alles meteen goed verliep, het geluid en beeld perfect waren en dat ze volledig hebben geprofiteerd van de les. "Een heerlijke les!", kreeg ik van een aantal trainers te horen.
  5. De deelnemers vonden het plezierig dat ik hen, net als in de studio, bij de naam noemde.
  6. Ik kreeg te horen dat de link die via Fitmanager was verstuurd niet werkt. Dit ligt aan Fitmanager, die op de een of andere manier links soms niet goed "pakt". Ik zal ervoor zorgen dat je ook de link via Whatsapp of de mail krijgt toegestuurd.
  7. Het geeft niet als je te laat de virtuele ruimte binnenkomt. Het is logisch dat je voor de eerste keer niet meteen alles snapt. Meld je maar gewoon aan; zodra je in de wachtkamer "zit" , laat ik je meteen binnen. 
  8. Als je een half uur voor aanvang nog geen aanmeldingslink hebt ontvangen, app me dan direct. Ik stuur je dan razendsnel de link met de uitnodiging.
  9. Kijk op deze algemene pagina over de Interactieve Online Pilates lessen.
  10. Kijk op deze pagina voor een gids als je de aanmeldingslink hebt ontvangen.

Raadpleeg Fitmanager voor het actuele rooster 

Nogmaals: Check Fitmanager voor de actuele situatie. Zoals in de vorige nieuwsbrief stond, zijn groepslessen met apparatuur en de Trio Reformer/Tower lessen van het rooster gehaald. Dat geldt ook voor de Personal Trainingen.
Net zoals jij, weet ik absoluut niet hoe het verder gaat lopen. Als er bijvoorbeeld behoefte is aan Personal Trainingen, kan ik kijken of ik dat kan inpassen in mijn schema.
Ik bekijk per week hoe ik de lessen inrooster. Als er geen belangstelling is voor een les, dan schrap ik hem.  Laat me weten of je een voorkeur hebt voor een tijd. Misschien zijn die lessen die ik nu in de avond bied, minder wenselijk dan de lessen in de ochtend nu veel mensen noodgedwongen thuis zitten of thuis werken. Voor vrijdag 20 maart heb ik bijvoorbeeld de avondles gecanceld. Er was geen interesse voor die les, maar misschien volgende week wel. Ik sta open voor suggesties.
Ondertussen broed ik verder op ideetjes voor de toekomst, dus blijf de nieuwsbrieven lezen.
 
Twitter
Twitter
Facebook
Facebook
Website
Website
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
LinkedIn
Email
Email
YouTube
YouTube
Copyright © 2020 Pilates Studio van Sonsbeek, All rights reserved.


Leidsewallen 3A, 1e etage, 2712BW Zoetermeer

update uw voorkeuren of schrijf u uit

Email Marketing Powered by Mailchimp