Copy

Електронен бюлетин

юли 2016

ЗА РАЗСЪЖДЕНИЕ


ДОВЕРИЕТО в СЕБЕ СИ


Доверието в себе си се появява…

Когато разберем, че не сме перфектни, но сме способни да разбираме какво е съвършенството.

Когато разберем, че е необходимо да си изясним собствените идеи и чувства, въпреки че за това трябва да се познаваме такива, каквито сме във всеки един момент. 

Когато разберем, че за да постигнем дадено нещо, е нужно да изминем много крачки и да бъдем постоянни в намеренията си.

Когато разберем, че действието е предпочитано пред бездействието и съпричастността с живота е предпочитана пред апатичното безразличие. 

Когато разберем, че провалите са уроци и успехите са успешно преминати изпитания по пътя. 

Когато знаем, че винаги ще получаваме критики и похвали, но нито едното, нито другото няма да струва толкова, колкото това, което нашата чиста съвест посочва като позитивно и негативно за нас самите. 

Когато разберем, че съжителството с другите хора е чудесно, но че не трябва да чакаме те да свършат всичко вместо нас, както и да не бъдем толкова горди, че да не приемаме никаква помощ. 

Когато разберем, че когато откриваме хора, които ни превъзхождат, трябва да ги взимаме за пример, а не като повод за депресия; ако пък ги смятаме за по-лоши от нас, да видим какво трябва да избегнем, без да изтъкваме пред тях това, което сме и това, което умеем. 

Когато разберем, че като човешки същества имаме общо начало и край, до който трябва да стигнем, че нашето настоящо положение има своя причина, необходимост и крайна цел. 

Когато разберем, че не всичко е написано и затова и ние можем да добавим няколко думи в Книгата на живота. 

Проф. Делиа Стайнберг Гузман
Международен Президент на Новия Акропол
 
Още наши статии на: http://akropol.bg/category/biblioteka/

БЪДЕЩИ СЪБИТИЯ


С УСМИВКА ВСИЧКО ВЪРВИ ПО-ДОБРЕ... :)През лятото компетентността на служителите бива два вида:
1. О, не знам, от утре излизам в отпуск.
2. О, не знам, до вчера бях в отпуск. 
---.---.---.---

Лято - това е такова време от годината, когато в автобуса е невъзможно да отвориш прозореца, който не можеше да се затвори през зимата.
---.---.---.---

Всяко лято в продължение на няколко седмици всички в София започват да ходят на гости по познати и роднини от други квартали. Но след няколко седмици тази идилия свършва. Когато всички отново имат топла вода.
Facebook
Facebook
Официален уебсайт
Официален уебсайт
ВАЖНО: Ако не виждате нито една от снимките, моля проверете, дали вашата електронна поща не изисква допълнително да маркирате, че искате визуализиране на получените снимки, напр. "Display images below". В този случай, натиснете дадения линк и ще можете да се насладите на пълния формат на електронния ни бюлетин.

Copyright © 2014 || Електронен бюлетин на ÐÐ¾Ð²Ð¸Ñ Акропол || Всички права запазени  
 
Ако желаете повече да не получавате нашия бюлетин, можете да се отпишете от списъка тук: unsubscribe