Copy

Електронен бюлетин

Януари 2016

Скъпи приятели,

Искаме да Ви пожелаем успешна и възможно най-щастлива Нова година и да споделим с вас една идея за нея.

ХАРМОНИЯ

Като философи знаем, че няма да бъде такава, каквато предсказват астролозите, нито такава, каквато желаем, а точно такава, каквато ще я направим. Затова можем да си пожелаем повече от здравето и късмета, които не винаги зависят от нас. Искам да Ви пожелая много ХАРМОНИЯ през идната година! Нейната липса причинява страдания и нещастия в нашите животи.

Когато успеем да се хармонизираме помежду си така, че всеки да намери своята роля и да я изпълнява добре, колкото и да е скромна; когато се хармонизираме помежду си, без да искаме да станем еднакви, тоест другите да обичат, предпочитат, чувстват и мислят това, което ние; когато използваме различията ни за обогатяване и учене, а не като извор на конфликти и фанатизъм, може би все още няма да живеем перфектно, но със сигурност ще съжителстваме хармонично!

Обаче опитът сочи, че в хармония с другите живеят само тези, които успяват да живеят в хармония със себе си. Това не е фраза, а трудно умение. Да не живеем в мъка, породена от вътрешните конфликти между нашите чувства и мисли. Да не казваме нещо, различно от това, в което сме убедени; да не правим това, за което говорим, че е грешно... и т.н. Това е Хармонията, за която ни говорят древните Мъдреци - като за една прекрасна цел в живота, която единствено води до щастието, защото човек намира своята идентичност, своите Ценности и Идеали, които вече не се променят, а се осъществяват. Тази Хармония произлиза от нашата собствена Душа, ако оставим нейната Интелигентност, Интуиция и Воля да управляват нашите ежедневни преживявания.

За да се вдъхновим и окуражим за постигането на тази възвишена цел, Новият Акропол ще организира и през 2016 г. много културни и философски мероприятия, на които Ви каним и с нетърпение ще Ви очакваме!

ХАРМОНИЧНА 2016-та ГОДИНА!


Антонин Винклер
Директор на "Новият Акропол", България

ЦИТАТ НА МЕСЕЦА


"Най-добрият начин да проектираме бъдещето е да живеем правилно настоящето."
Хорхе Анхел Ливрага

ВДЪХНОВЕНИЕ ОТ НАШИТЕ УЧИТЕЛИ


ДАЛИ ПЪТЯТ, Е ДЪЛЪГ, ИЛИ КЪС ЗАВИСИ ОТ ВАС


По отношение на дължината на нашия път трябва да помислим добре и да заключим, че пътят ще бъде толкова дълъг, колкото се бавим с това да вземем решение, да го поемем и наистина да еволюираме. Ако си играем, че „сме нещо”, докато продължаваме да живеем потопени в невежството на ежедневието, пътят ще бъде дълъг, много дълъг... Ако обратно на това всеки ден намерим скъпоценно време, в което да правим нещо конкретно, свързано с това да се събудим вътрешно, разстоянието ще намалее огромно. Възможно е след тези малки успехи, които посочихме по-горе, да се извършат такива трансформации в нас, каквито дори не сме си и представяли.

Делиа Стайнберг Гузман
Международен президент на "Новият Акропол"

БЪДЕЩИ СЪБИТИЯ


С УСМИВКА ВСИЧКО ВЪРВИ ПО-ДОБРЕ... :)
Чък Норис бил единственият човек, убедил баба си, че не е гладен.
---.---.---.---
Нощем призраците се събират около огъня и си разказват истории за Чък Норис.
---.---.---.---
Когато Чък Норис реже лук, плаче лукът.
---.---.---.---
Чък Норис участвал във филма "Междузвездни войни" в ролята на силата!
---.---.---.---
Бог искал да създаде света за 10 дни. Чък Норис му дал 7.

МИНАЛИ СЪБИТИЯ


МИНАЛИ СЪБИТИЯ


ФОТОКОНКУРС 2015


За поредна година Новият Акропол проведе традиционния за декември Фотоконкурс. Участие в него взеха 10 фотографи, които предоставиха общо 47 снимки. Снимките бяха разделени в 3 категории: Животни, Архитектура и Природа. В продължение на 4 седмици всички участници в различните курсове на Новия Акропол имаха възможност да номинират снимки-фаворити във всяка от трите категории. Най-добрите фотографии донесоха грамоти на своите създатели. Грамота за цялостно творчество получи и най-отличилият се според журито фотограф.

МИНАЛИ СЪБИТИЯ


КОЛЕДНО ТЪРЖЕСТВО В ДЕТСКИ ДОМ


На 19 декември доброволци от Новия Акропол посетиха дома за деца, лишени от родителска грижа, в село Разлив. Заедно с малчуганите те подготвиха истинско Kоледно тържество – децата бяха разделени в няколко групи според възрастта, в които пееха и танцуваха и с помощта на доброволците подготвиха изпълнения, които после показаха на сцената пред останалите. Специално за представянето дойде и един дългоочакван гост – не друг, а самият Дядо Коледа, който внимателно наблюдаваше изпълненията и тъй като остана много доволен от тях, в края раздаде подаръци на всички. Така деца и доброволци се заредиха с радост и топлина за предстоящите Kоледни празници.
Facebook
Facebook
Официален уебсайт
Официален уебсайт
ВАЖНО: Ако не виждате нито една от снимките, моля проверете, дали вашата електронна поща не изисква допълнително да маркирате, че искате визуализиране на получените снимки, напр. "Display images below". В този случай, натиснете дадения линк и ще можете да се насладите на пълния формат на електронния ни бюлетин.

Copyright © 2014 || Електронен бюлетин на ÐÐ¾Ð²Ð¸Ñ Акропол || Всички права запазени  
 
Ако желаете повече да не получавате нашия бюлетин, можете да се отпишете от списъка тук: unsubscribe