Copy

Електронен бюлетин

Март 2016


ЦИТАТ НА МЕСЕЦА


"Истинската любов е очарованието на душата от нещо нематериално."
Джордано Бруно
Скъпи приятели,

С март месец идва пролетта и с нея започва нов цикъл в природата. Раждат се животинките, събуждат се семките и си пробиват път към слънцето, цветята цъфтят… животът започва да пулсира с нова сила. И тъй като ние, хората, сме естествена част от природата, тази сила се проявява и в нас. Нека да я усетим и да се възползваме от енергията на новото начало, за да осъществим дълго планирани неща, да премахнем вътрешната тъмнина и да отворим прозореца на душата ни за светлината на раждащия се живот. Нека да започнем да сбъдваме мечтите си. Сега е подходящият момент.

Щастлива и слънчева пролет!

ЗА РАЗСЪЖДЕНИЕ


ВЪТРЕШНОТО ОГЛЕДАЛО

 
Спомних си притчата на Платон за Окото на Душата, което – с оглед на това накъде е насочено – вижда различни панорами и ги свързва с тъмните, сиви или направо блестящи гледки. И си представих, че всички имаме вътре в себе си нещо като огледало, което може да се върти. И то отразява това, към което е обърнато. Ако го оставим отпуснато, обърнато към земята на Света, ще отразява само сенки, опасности, ненавист.  
 
Ако успеем с малко усилие да го вдигнем, макар и хоризонтално, неговото поле на гледката значително ще се разшири и – без да изключва Ñ‚ъмнината, ще включва същевременно блестящи хоризонти и множество интересни същества и вещи, достойни да се взимат предвид, и Душата ще разшири своите възможности за наблюдение и следователно - Ð·Ð° разсъждаване, вземане на решения и за действие. И ако със здрава воля вдигнем огледалото още по-високо, ще видим неблагоприятните неща на света неясно и Небето, пълно със Светлина, ще донесе красота и радост в нашето Сърце. По природа имаме склонност към успех и радост, а нашата мъдрост се развива, разкривайки ни истински чудеса и скрити двигатели на видимите вещи. Ще открием във всяко творение ръцете на Бог и Неговия Ум, който отлично управлява всички идеи и всички форми.
 
И така, здравословно забавлявайки се с гледането на такива чудеса и с преживяването им, постепенно ще забравим нашите егоистични притеснения, нашето невежество, което слага на гърба на другите теглото на отговорностите...
 
Поддържайки в нашата Душа това отражение на Небето, всичко ще ни се отдава по-лесно и вървенето ще стане по-приятно, повече плодородно и радостно. В действителност си струва да положим усилие, понеже от семето на волята ще се появят гората на щастието, блаженството и емоционалното сходство със себе си и възможността ясно да се виждат характеристиките на Пътя и на Пътниците, които не можем да разпознаем с насочено към земята огледало.
 
Трептенето намалява и страхът си отива, заместен от здравословно неспокойствие, което възобновява и носи енергия. 
 
Вайкането ще се превърне в смях и естествено всички ще ни приемат по-добре... просто затова, че сме помръднали нагоре нашето Вътрешно Огледало. 

 
Проф. Хорхе Анхел Ливрага
Основател на "Новият Акропол"


Още наши статии на: http://akropol.bg/category/biblioteka/

БЪДЕЩИ СЪБИТИЯ


С УСМИВКА ВСИЧКО ВЪРВИ ПО-ДОБРЕ... :)Само Чък Норис има iPhone с цяла ябълка!
---.---.---.---
Супермен има пижама на Чък Нори.
---.---.---.---
Чък Норис не скача, той поглежда гравитацията и тя си сменя посоката.
---.---.---.---
Александър Бел изобретил телефона през 1875. Когато го включил за първи път, видял, че има две пропуснати повиквания. От Чък Норис...
---.---.---.---
Когато Чък Норис играе Монополи, това влияе на световната икономика.

МИНАЛИ СЪБИТИЯФИЛОСОФСКА ВЕЧЕР С МАЛКИЯ ПРИНЦ


На 21 февруари Новият Акропол организира вдъхновяваща вечер, посветена на емблематичната книга "Малкият принц" от Екзюпери. Вечерта започна с театър, в който Малкият принц, Пилотът, Розата и Лисицата оживяха пред очите на публиката.

Талантливите актьори припомниха трогателната история на малкото русокосо момче и неговите поучителни приключения. След като всички се потопиха във вълшебната атмосфера на историята, последва дълга и задълбочена дискусия върху философските идеи, вплетени в книгата. Всеки от участниците сподели своето разбиране и личен опит. Заедно те преоткриха много истини зад видимо простичките думи и установиха колко свързани са те с живота на всеки един. Цялата вечер донесе много нови вдъхновения и отвори още много теми за размисъл. Какво ли още се крие зад фразата: "Най-хубавото се вижда само със сърцето. Най-същественото е невидимо за очите."
Facebook
Facebook
Официален уебсайт
Официален уебсайт
ВАЖНО: Ако не виждате нито една от снимките, моля проверете, дали вашата електронна поща не изисква допълнително да маркирате, че искате визуализиране на получените снимки, напр. "Display images below". В този случай, натиснете дадения линк и ще можете да се насладите на пълния формат на електронния ни бюлетин.

Copyright © 2014 || Електронен бюлетин на ÐÐ¾Ð²Ð¸Ñ Акропол || Всички права запазени  
 
Ако желаете повече да не получавате нашия бюлетин, можете да се отпишете от списъка тук: unsubscribe