Copy
Вижте повече тук

Електронен бюлетин  

Декември 2013

ЗАЩО КОЛЕДА?


Mили читатели,
 
Отново наближава Коледа – един от малкото общи празници, които празнуваме. Въпреки че сме забравили корените на празника, най-често нямаме търпение да дойде и да прекараме топли и сърдечни моменти с нашите близки. Защо празнуваме Коледа точно по това време? Днес вече знаем, че този празник е много древен...свързан със Зимното слънцестоене, което по-късно са приели и Християните. и са го включили в своята традиция. Ð’ много древни традиции се раждал "Божият Син" в този период на годината:  Кришна, Хор, Митра или Христос... Те всички са били Велики Учители на Човечеството, които са донесли Светлина на Познанието и Мъдростта за нас, невежите, които се лутаме в мрака на невежеството.

Коледа е празник на раждащата се Светлина, която побеждава Тъмнината. Точно това се случва в Природата при астрономическото Слънцестоене във физическия смисъл, а кой знае дали не и в другите измерения на Вселената...

Коледа е празник на надеждата, че колкото и да е мрачен, несправедлив, жесток и тъжен света, в който ни се налага да живеем, винаги има надежда да го просветлим, стоплим и подобрим. Само да не чакаме нов "Син Божи", а да го направим – доколкото е възможно – сами.

Нека да дадем на всички наши близки малко емоционална топлина, светлината на оптимизма, нека да си разказваме истории с добър и справедлив край, да пеем весели песни. Без оглед на нашето вероизповедание – кой не иска да бъде весел и щастлив?

Ако зарежем за няколко дни потока на катастрофичните новини от медиите, ако вземем в ръката си добра книга вместо дистанционното, ако си говорим сърдечно със своите близките, а не с компютрите... със сигурност ще усетим малко повече светлина и топлина в своя живот.

Един от "Синовете Божи" го е казал много по-точно:
"Десетки свещи могат да се запалят от една, без да съкратят нейния живот. Щастието не намалява, ако се споделя."

Антонин Винклер
Директор на Новият Акропол България
ЦИТАТ НА МЕСЕЦА:

"По-голяма стойност има да обичаш, отколкото да бъдеш обичан. По-добре да бъдеш изворът, който дава, отколкото кладенецът, който получава."  Хорхе Анхел Ливрага
МИНАЛИ СЪБИТИЯ:

В ПОМОЩ НА КЕСТЕНИТЕ


На 9 ноември в парка на Военна Академия доброволците от "Новият Акропол" се включиха в екологична инициатива за опазване на кестените. За целта доброволците събираха опадалите листа, в които зимуват какавиди на молеца, вредител.

Резултатът от събраните чували бе по-добър от очакваното, както за участниците, така и за партньорите от "Мисия Кестен".

Благодарим на всички участващи и се надяваме на Вашата помощ отново през пролетта!
На 9 ноември в парка на Военна Академия доброволците от "Новият Акропол" се включиха в екологична инициатива за опазване на кестените. За целта доброволците събираха опадалите листата, в които зимуват какавиди на молеца, вредител

 

 

Резултатът от събраните чували бе по-добър от очакваното, както за участниците, така и за партньорите от "Мисия Кестен".

 

Благодарим на всички участващи и се надяваме на Вашата помощ отново през пролетта!

- See more at: http://akropol.bg/index.php/events/past/2013/211-v-pomosht-na-kestenite.html#sthash.9qzRvs5s.dpuf
:) С усмивка всичко върви по-добре...

Двама мъже спорели. Първият казал, че черното и бялото са цветове, а вторият - че не са. Тогава първият предложил:
- Хайде да отидем при някой мъдрец!
Съгласил се вторият и отишли при един мъдрец.
Попитали го:
- Черното и бялото цветове ли са?
- Разбира се - отговорил мъдрецът.
Тогава първият мъж казал на втория:
- Е, видя ли, че ти подарих цветен телевизор!
ЗА ВДЪХНОВЕНИЕ:

"Онова, което е зад нас и онова, което е пред нас, е маловажно в сравнение с онова, което е вътре в нас."  Пътят на воина

ИНТУИЦИЯ и МИСТИКА


Под мистика ние не разбираме само съзерцателно отношение, а една интуитивна и интелигентна визия на света, която ни трансформира и ни кара да действаме съзнателно, в съгласие с природните Закони.

Как се постига тази интуитивна и интелигентна визия? Без съмнение това е една визия или възприятие, което отива отвъд интелектуалното и рационалното.

Душата е тази, която възприема, тя е най-висшето ниво на нашето съзнание, тя е това, което може бавно да открива Мистерии. Древните Египтяни са обяснявали, че Мистериите могат да се предчувстват или възприемат със Сърцето, това храбро сърце, дарено с кураж, което изгражда човешката Душа.

Ние извличаме от книгата "Магическият свят на древен Египет" от Кристиян Жак следните думи: "...центърът на най-фините възприятия е сърцето. И това не е самият орган, а нематериалният център на битието... Всичко излиза от сърцето и всичко се връща в него, то излъчва и приема."

Сърцето ни позволява да се чувстваме свързани с цялата Природа, с всички същества и да наблюдаваме една и съща енергия във всичко, и във всички, макар и приспособена към различните форми и ситуации. По този начин е по-лесно да влезем в контакт със своя собствен дух, с Бог... и да разрушим ужасните бариери, които, според разума, разделят живота от смъртта. Енергията е една и постоянна.

Делиа Стейнберг Гузман
Международен Президент на Новият Акропол

Прочете още статии на нашия сайт: www.akropol.bg
facebook
facebook
website
website
Like
Tweet
Forward to Friend
+1
ВАЖНО: Ако не виждате нито една от снимките, моля проверете, дали вашата електронна поща не изисква допълнително да маркирате, че искате визуализиране на получените снимки, напр. "Display images below". В този случай, натиснете дадения линк и ще можете да се насладите на пълния формат на електронния ни бюлетин.

Copyright © 2013 Ð•Ð»ÐµÐºÑ‚ронен бюлетин на ÐÐ¾Ð²Ð¸ÑÑ‚ Акропол Всички права запазени  
 
Ако желаете повече да не получавате нашия бюлетин, можете да се отпишете от списъка тук:  unsubscribe