Copy
Вижте повече тук
Вижте повече тук
Вижте повече тук

Електронен бюлетин  

Август 2013


Mили читатели,

получавате новото издание на нашия бюлетин и преди всичко бихме искали да Ви съобщим, че от 5 август 2013 ще ни намерите на ново място! Ще се местим в друг офис на ул. Гурко № 38 в центъра на София. Там ще Ви посрещнем в по-големи и по-уютни зали, в още по-приятна среда за всички лекции, курсове и уъркшопи!
ЦИТАТ НА МЕСЕЦА:

"Във всекиго живеят двама души - единият будува в мрака, а другият на светло спи."                         Халил Джубран

УМЕНИЕТО ДА СИ ПОЧИНЕМ

Мили читатели,
Искаме да Ви пожелаем приятна лятна почивка на морето, в планините и на всички други места, които ще посетите. Може би забелязвате, че много хора се връщат от почивките си не особено свежи и главно не в добро психическо настроение. Вече съществува специфична област в психологията, която решава този невероятен синдром: Как да си починем след отпуска?!

Опирайки се на практическата философия, с която се занимаваме в Новият Акропол, искам да Ви споделя няколко съвета за почивките:

-  да не забравяме, че физическата умора е едно нещо, а психическата е нещо съвсем друго. Трябва да има почивка и за двете! Вашето тяло ще ви бъде благодарно за новата доза енергия от морето, за чистия планински или горски въздух, за някаква приятна физическа дейност или просто за спокойствието... Вашата душа ще се радва на промяна на средата и главно - на промяна на темите за разговор и размисъл, на хубава и вдъхновяваща книга, на нови забележителности, на красиво изкуство... и Ñ‚.н.

Ако обичате душата си наистина много, опитайте се да я държите по-далеч от телевизора, телефона, таблета... даже и от интернет! Земята ще продължава да се върти и Вие ще се чувствате свежи!

- принцип на противоположността: ако през цялата година пътувате по работа, идеалната почивка вероятно няма да бъде свързана с още нови, дълги, неспиращи пътувания...

- през почивните дни оставете своите неприятни проблеми вкъщи! Или ще Ви изчакат, тогава ще сте си починали от тях и ще ги виждате с друга перспектива, и ще ги разрешите по-лесно, или ще са изчезнали, и тогава няма да им се сърдите изобщо :)

- специално предупреждение за пътуващите с коли: статистиката сочи, че много хора, тръгвайки на почивка с кола, успяват да се скарат още по време на заминаването! Доказано е, че малкото затворено пространство въздейства на психическото ниво като тенджера с капак и през първите „свободни“ часове след стягането на багажа напрежението започва да се вентилира, а също и цялата умора, която искаме да премахнем... тоест рискът е голям! Въоръжете се с търпение и правете по-често почивки...

не си създавайте предварителни взискателни „представи“ и очаквания и няма да бъдете разочаровани...

Приятно лято!

Антонин Винклер
Директор на Новият Акропол България

Прочете повече на нашия сайт: www.akropol.bg
МИНАЛИ СЪБИТИЯ:
ПОСЕЩЕНИЕ В ДЕТСКИ ДОМ

През юли екипът на "Новият Акропол" направи своето ежемесечно посещение на дома за деца, лишени от родителска грижа, в село Доганово. Този път доброволците бяха подготвили театрално ателие за малчуганите, включващо известните приказки "Дядовата ръкавичка", "Златната гъска" и "Дядо вади ряпа".

В началото бе проведена кратка загрявка и индивидуална актьорска игра, която отпусна децата и ги ентусиазира за участието им в сцените на приказките. Постепенно бяха сформирани екипи от доброволци-режисьори и децаактьори. След разпределянето на ролите, бяха ръчно изработени и реквизитите за съответните сцени.

На снимките, след многото труд и репетиции, можем да видим постиженията на малките таланти.

Включете се и вие следващия път! За повече информация - свържете се с нас.
:) С усмивка всичко върви по-добре...

Бисери от живота на лекар...
- върху вратата на лекарския калинет: "Не пия нито цветя нито бонбониери!"
- Половината от това, което изядем, поддържа живи нас, другата половина нашите лекари.
- Пациентът пита лекар: "Има ли лекарството някакви странични ефекти?" -"С това трябва да се примирите, скоро ще трябва да отидете отново на работа!"
- От медицински картон: "Няма психически заболявания. Просто е глупав."
- При психиатъра. Въпрос: "От кога се чуствате като овца?" Отговор: "От малко агънце."
СТАТИЯ: ФИЛОСОФСКОТО ПРИЯТЕЛСТВО

През вековете, посредством тази или онази форма, се е възхвалявало приятелството. Правели са го философи и писатели, поети и разни групи хора чак до ден днешен, когато ние слушаме или четем за приятелството като за свещена връзка.

Но да погледнем какво точно изживяваме в името на толкова почитаното приятелство.

Общо взето днес, освен когато има изключения, се разширява повърхностното и нестабилно "голямо приятелство" съобразно обстоятелствата, сякаш е още един девиз повече към тези, които консумираме. Или още по-лошо - превръщаме приятелството в опаковка на стока за еднократна употреба.

Човек търси другия човек поради печалбата, която може да спечели и се опитва да разшири границите на печалбите, които започват с това да се премахне самотата с нечие присъствие или да се споделят мигове на почивка, чак до възможността да се разчита на някого в момент на нужда. Но когато си заминат нуждата, желанието или самотата, изчезва и приятелят и приятелството.

Прочетете цялата на статия на нашия сайт.
facebook
facebook
website
website
Like
Tweet
Forward to Friend
+1
ВАЖНО: Ако не виждате нито една от снимките, моля проверете, дали вашата електронна поща не изисква допълнително да маркирате, че искате визуализиране на получените снимки, напр. "Display images below". В този случай, натиснете дадения линк и ще можете да се насладите на пълния формат на електронния ни бюлетин.

Copyright © 2013 Ð•Ð»ÐµÐºÑ‚ронен бюлетин на ÐÐ¾Ð²Ð¸ÑÑ‚ Акропол Всички права запазени  
 
Ако желаете повече да не получавате нашия бюлетин, можете да се отпишете от списъка тук:  unsubscribe