Copy
Bekijk de Nieuwsbrief in uw browser
Al ruim twee jaar loop ik te draaien rondom de geweldig grote groene kolos: The Big Green Egg. Het intrigeert me mateloos. Wat heeft dit unieke keramische ei nu meer te bieden dan een normale barbecue?

De Big Green Egg is veel meer dan een gewone barbecue. Door de dikke keramische mantel blijft vocht en geur binnenin en voegt het steeds weer smaak toe aan de gerechten. Door de gietijzeren 'Margriet’ dop kun je de temperatuur binnenin het ei direct en tot op de graad nauwkeurig regelen. Hierdoor kun je er ook mee stoven, grillen, koken, roken en bakken. In feite is het een buitenkeuken in een enkel apparaat. Niet voor niets is BGE favoriet onder de sterrenchefs.

De Big Green Egg wil je niet alleen kunnen zien, je wil zelf ervaren wat het voor je kan betekenen. Daarom zijn we een samenwerking aangegaan met restaurant Plaats1 waar chefkok Daan Duives en zijn team het ei ook erg graag zagen komen. Een wereld vol culinaire mogelijkheden opent zich!

Ik vind dat Daan en zijn vrouw Janneke helemaal in deze tijd staan met hun menu’s, de aankleding van het restaurant, de initiatieven met o.a. de lazy Sunday Brunch, hun heerlijke terras als je mooi weer treft, de vriendelijke bediening en hun gebruik van Social Media. Kortom: een geweldige ambassadeur voor Big Green Egg en Zus & Zo Keukengerei.

Paula Hendriks

Big Green Egg

Meer dan een barbecue

Het materiaal van de BGE is ontworpen door de NASA. De unieke, dubbel-wandige keramische laag zorgt ervoor dat het hele hoge temperaturen aan kan waardoor je elk gerecht op de perfecte temperatuur kunt garen. Er zijn vijf modellen verkrijgbaar van BGE: extra large, large, medium, small en mini. Wij hebben de laatste vier in de winkel staan. Met de talloze mogelijkheden aan accessoires personaliseer je jouw Egg 
 Neem een kijkje op onze website voor de verschillen en specificaties.

''Smaak staat voorop!'' 

Bij Plaats1 wordt ambachtelijk gekookt met verse seizoensproducten. Al meer dan negen jaar zorgt chefkok Daan met zijn keukenteam voor een creatieve menukaart vol bijzondere smaken en combinaties. De gerechten hebben allemaal de grootte van een tussengerecht, zodat het mogelijk is om meerdere gerechten op een avond te proeven. Plaats1 is een veelzijdig restaurant om uitgebreid te tafelen met bijvoorbeeld het Chef`s menu, maar ook voor een sneller bezoek of een mooie brunch of lunch is dit een uitstekende locatie. Het is een modern restaurant in een historisch pand: de Commanderie van Sint Jan in Nijmegen. Het motto van Plaats1 valt te proeven, te zien en te beleven: `Smaak staat voorop!`.
''Sinds enkele weken staat de Big Green Egg in onze keuken. Er wordt volop geëxperimenteerd met smaken en mogelijkheden. De mogelijkheden met dit `grote mensen speelgoed' zijn eindeloos!''

Ervaar het zelf

Binnenkort kun je bij ons ook een workshop Koken op de Big Green Egg volgen, waarbij de verschillende mogelijkheden van het grote ei aan bod komen en er uiteraard geproefd gaat worden.

Op onze menukaart van dit voorjaar staan diverse Big Green Egg gerechten. Zo zijn de gegrilde groenten geroosterd op de BGE en wordt het rack van het Kamper lam voorzien van de karakteristieke barbecuesmaak. Bij koken op de Big Green Egg blijven producten erg sappig en smaakvol en daarom is het een perfecte aanvulling in ons restaurant.

Feestelijke Paasbrunch op 1e en 2e Paasdag

19,50 p.p. | tussen 10:30 en 14:00

Met o.a. een salade met lamshaasjes van de Big Green Egg

Kinderen mogen op zoek naar paaseitjes! 

Reserveer online voor 1e of 2e paasdag.

Big Green Egg

De verschillende modellen

Extra Large


- Kookoppervlak: 61 cm
- Gewicht: 105 kg
 
Bestel nu!

Small


- Kookoppervlak: 33 cm
- Gewicht: 35 kg
 
Bestel nu!

Large


- Kookoppervlak: 46 cm
- Gewicht: 70 kg
 
Bestel nu!

Mini


- Kookoppervlak: 23 cm
- Gewicht: 15 kg
 
Bestel nu!

Medium


- Kookoppervlak: 38 cm
- Gewicht: 45 kg
 
Bestel nu!

Personaliseer


Personaliseer jouw Egg met talloze accessoires.
 
Meer informatie!

Volg Zus & Zo Keukengerei:

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2014 Zus & Zo Keukengerei, Alle rechten voorbehouden.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp