Copy
Nieuwsbrief 2 - december 2016  Deze nieuwsbrief is een uitgave van de Aanjaaggroep LEADER Weidse Veenweiden.  
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk deze dan in uw browser

Dit is de tweede nieuwsbrief van de Aanjaaggroep LEADER Weidse Veenweiden 2016 - 2020. Via deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van vernieuwende initiatieven en ideeën, van onze bijeen-komsten, projecten en resultaten. We hopen dat we je kunnen inspireren om ook met plattelandsvernieuwing aan de slag te gaan! Veel leesplezier!  
Inhoudsopgave

LEADER-café: Get Out Of the Building!Cyrille de Warrimont op LEADER-café 13-10-2016 

GOOB! Oftewel 'get out of the building', haal je inspiratie op in de 'echte' wereld! Dat was een van de tips die de aanwezigen kregen tijdens het LEADER-café op 13 oktober bij het bedrijf Te-Bi in Montfoort. Digitaal productstrateeg Cyrille de Warrimont legde uit hoe je snel digitaal kunt testen of je idee het haalt in de markt. Lees meer....

Eerste aanvraag ingediend!


Begin november is de eerste aanvraag voor een LEADER-bijdrage ingediend bij de provincie. De aanvraag is gedaan door de Stichting Kaaspakhuis Woerden voor het project "Kaasexperience". Met de LEADER-bijdrage wil de stichting in een voormalig kaaspakhuis een inspirerende onderneming opzetten met maatschappelijke én commerciële doelstellingen.
Lees meer...
 

Samen op weg naar een andere voedselketen


De twee Utrechtse LEADER-gebieden en gemeente Utrecht willen dat meer mensen gezond voedsel van dichtbij gaan kopen. Samen met ondernemers, producenten, coöperaties, overheden en andere partijen zoals de Rabobank zijn ze een verkenning gestart om te kijken of ze daar een samenwerkingsproject voor kunnen opzetten. Als dat lukt, gaat het samenwerkingsproject medio 2017 van start. 
Lees meer...

Op excursie naar de Stadsoogsttuin Harderwijk

Twee ondernemende mensen schreven een plan, konden tegen landbouwprijzen grond pachten in de groene zoom van de gemeente, en staken de schop in de grond. Drie jaar later is het een bedrijf waar 1,4 fte van kunnen bestaan en waar veel mensen (h)eerlijke groenten van die dag komen halen. En waar de buurt meedenkt om het te ontwikkelen. 
Lees meer...

De eetbare stad: Andernach (D)


"In elke stad zijn er groene plekken, veelal gras. Het gras wordt vaak kort gemaaid. Bloemen zijn er ook in elke stad. Die mag men niet plukken, die zijn om te bekijken. In Andernach is het anders. Daar groeien bij de stadsmuur pompoenen en tomaten, wijndruiven en aardappelen en andere groenten en fruit. Die groenten en fruit mag iedereen oogsten. Wat overblijft, wordt goed verkocht. ..."   
Lees meer...
 

Welke organisaties hebben we de afgelopen tijd zoal gesproken?


De Aanjaaggroep en de coördinatoren zijn op zoek naar vernieuwers van het platteland in Utrecht-West met projectideeën die bijdragen aan de ontwikkelingsstrategie. Ze praten met veel mensen en organisaties over LEADER en de strategie maar horen ook weer veel terug en doen interessante contacten op, misschien ook wel voor jou!

De afgelopen tijd hebben we onder andere gesproken met...
De afgelopen maanden hebben we gesproken met: Stichting C-Fordt in Maarsseveen, Polderwachter Marcel Blekendaal, een ambachtelijke hengelmaker, de Parel van Oudewater, Cabauw samen Sterk, de VVV in Andernach (D)Stichting de Wending, Gebiedscoöperatie O-gen, gemeente Utrecht, gemeente Vianen, stichting Kaaspakhuis Woerden, LEADER Utrecht-Oost, Rabobank Utrecht en omstreken, De Vergroening van Utrecht, Local2Local.

Vooruitblik 2017


In 2017 gaan we voortvarend verder met het aanjagen van initiatieven en projecten die bij kunnen dragen aan de LOS. En natuurlijk gaan we weer een LEADER-café houden! Daarnaast willen we ook netwerkbijeenkomsten over interessante thema's en excursies naar inspirerende voorbeelden organiseren.

Heb je een projectidee dat bij kan dragen aan de LOS? Meld je idee dan aan de Aanjaaggroep! Zij kunnen meedenken en je helpen aan nuttige tips en contacten. Is je projectidee uitvoeringsgereed, dan kun je een aanvraag indienen bij de provincie. De LEADER-coördinatoren kunnen je hierbij helpen, ook bij het vinden van de benodigde cofinanciering van gemeente of waterschap. Meer informatie en een stappenplan is te vinden op de website
Fijne feestdagen en een mooi 2017!

Oproep en contact


Heb je een projectidee dat bijdraagt aan de nieuwe ontwikkelingsstrategie voor het gebied? Wil je meer informatie over LEADER? Neem dan contact op!

Bel met een van onze coördinatoren;
Michelle Poort 06 - 169 723 69
Klaas-Hemke van Meekeren: 06 - 249 116 46
Marianne Breedijk: 06 - 225 663 81

E-mail ons op: ajg@leaderweidseveenweiden.nl 

Kijk op de website

Of volg ons op Twitter!

LEADER Weidse Veenweiden

194 followers
345 tweets
following 183 people
follow
COLOFON
Foto’s:  Aschwin Snel, Martin Koch, Klaas-Hemke van Meekeren, Stadt Andernach, Michelle Poort, Marianne Breedijk.
Ontwerp huisstijl: Reset Media, IJsselstein
Ontwerp nieuwsbrief: Cabomba, Nijverdal


Copyright © 2016 LEADER Aanjaaggroep Weidse Veenweiden, Alle rechten voorbehouden.

 
de nieuwsbrief naar iemand doorsturen    inschrijven voor de nieuwsbrief
uitschrijven voor de nieuwsbrief    uw gegevens bijwerken 

Email Marketing Powered by Mailchimp