Copy
Τα πρώτα αποτελέσματα στον αγώνα μας

Αθήνα, 30 Σεπτεμβρίου 2013
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 51
   
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η επιμονή, η αγωνιστική συνέπεια και η αξιοπιστία των θέσεων του Συλλόγου μας, έφεραν τα πρώτα αποτελέσματα στον αγώνα για την ένταξη των συναδέλφων μας στον Οργανισμό Προσωπικού μας. Οι συνδικαλιστικοί αγώνες, οι ίδιες οι αποφάσεις των εργαζομένων καθώς και η πίεση που ασκήθηκε από την επικείμενη εκδίκαση της υπόθεσης στις 27/9, ανάγκασαν τη Διοίκηση να μεταβάλλει ή ίσως να επισπεύσει (για να μην είμαστε κακοπροαίρετοι) το σχεδιασμό της. Για πρώτη λοιπόν φορά η Γενική Διεύθυνση της ALPHA BANK κάνει επίσημη αναφορά στο θέμα της ένταξης.

            Όλο το προηγούμενο διάστημα επικρατούσαν φήμες και ταξίματα για μελλοντική ένταξη, που συνοδευόντουσαν έντεχνα με τη διαγραφή από το Σύλλογό μας.

            Οι εξελίξεις αποδεικνύουν περίτρανα ότι ο δικός μας ασυμβίβαστος αγώνας (συνδικαλιστικός και δικαστικός) ανάγκασε τη Διοίκηση να μεταβάλλει ή ίσως να επισπεύσει (για να μην είμαστε άδικοι) τη θέση της και το σχεδιασμό της.

Επίσης αυτή η εξέλιξη αποδεικνύει περίτρανα, ότι η ένταξη των συναδέλφων μας, δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με τη διαγραφή τους από το Σύλλογό μας, όπως σκόπιμα με θράσος και περισσή ιδιοτέλεια διέδιδε ο περιφερόμενος από χωρίου εις χωρίον θίασος των αποστατών. Η προσπάθεια να συνδεθεί η ένταξη με τη διαγραφή από το Σύλλογό μας, είναι μια ανήθικη εκστρατεία εκβιασμών και φημών, με ταυτόχρονα ταξίματα περί βολέματος, που στόχο έχουν να ενεργοποιήσουν το αίσθημα του φόβου και της ανασφάλειας για το μέλλον του κάθε συναδέλφου. Τελικό ζητούμενο για τους εν λόγω "προστάτες" είναι η μετατροπή του συναδέλφου σε άβουλο πιόνι  που αναζητά ατομικούς δρόμους βολέματος υπό την αιγίδα δήθεν του αφεντικού !!!

Επιχειρεί χωρίς κανένα επιχείρημα, να τον βγάλει από το δρόμο του αγώνα, της συντεταγμένης διεκδίκησης των δικαιωμάτων του, της συλλογικής ομπρέλας και της αγωνιστικής προοπτικής, εντάσσοντάς τον στην ατομική λογική του βολέματος.

Εδώ ακριβώς βρίσκεται η διαφορά της δικής μας προσπάθειας για ένα συνδικαλισμό που εκπροσωπεί και διεκδικεί οργανωμένα, μακριά από τον διαμεσολαβητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό που μια "ομάδα διαχειριστών", διαδίδοντας ότι δήθεν έχει την εύνοια και την προνομιακή σχέση με το "αφεντικό", προσπαθεί να διαιωνίσει τον "διαμεσολαβητικό" της ρόλο.
 
Τι έγινε στο δικαστήριο
 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
 
            Η επιτάχυνση των εξελίξεων οδήγησε στις 27/9 την Τράπεζα να ζητήσει για άλλη μια φορά αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης. Αυτή τη φορά βεβαίως οι λόγοι ήταν πιο ουσιαστικοί και πιο αληθοφανείς. Οι δικηγόροι επικαλέστηκαν την επιστολή της Γενικής Διεύθυνσης που προαναγγέλλει την ένταξη και υποστήριξαν ότι πολύ γρήγορα Θα υπάρχουν εξελίξεις.

Ο Σύλλογός μας ζήτησε ουσιαστικές λεπτομέρειες και χρονοδιάγραμμα. Η άλλη πλευρά δεν διέθετε κάτι τέτοιο και επανέλαβε τη ρητή δέσμευση που απορρέει από την επίσημη δημόσια τοποθέτηση ομολογώντας έτσι σαφώς ότι αυτή ήταν αποτέλεσμα της δικαστικής πίεσης.

Μετά από έντονη διαβούλευση στην οποία η πλευρά της Τράπεζας ζητούσε την επί μακρόν αναβολή της εκδίκασης, προτάθηκε από την έδρα η ενοποίηση των υποθέσεων και η εκδίκασή τους την Παρασκευή 6/12/2013.

Ο Σύλλογός μας με αίσθημα ευθύνης συναίνεσε σ’ αυτήν τη σχεδόν δίμηνη αναβολή της εκδίκασης.
 
Τι κάνουμε από εδώ και πέρα
 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
 
Η πρώτη μάχη κερδήθηκε. Η Τράπεζα εξήγγειλε την ένταξη των συναδέλφων και όλοι κατάλαβαν την αξία της πίεσης των δικαστηρίων.

Μέχρι την 6η Δεκέμβρη, έχουμε δυο μήνες καιρό για να γίνει πράξη η εξαγγελία της Τράπεζας.

Αυτό το διάστημα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για τον τρόπο που θα εξελιχθεί αυτή η διαδικασία.

Ο Σύλλογός μας για άλλη μια φορά υπεύθυνα και συντεταγμένα, θα διεκδικήσει την ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξης με τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχει θέσει από την αρχή (προϋπηρεσία-βαθμός-αναδρομικά).

Αυτούς τους δυο μήνες μέχρι την επόμενη δικάσιμο, πρέπει όλοι να αποδείξουμε ότι μπορούμε να διαβουλευόμαστε με ειλικρίνεια και να λύνουμε προβλήματα με εξαντλητικό και υπεύθυνο διάλογο.

Ζητάμε από τη Διοίκηση αυτόν το διάλογο να τον ξεκινήσει άμεσα όπως οφείλει.

Εμείς θα δώσουμε άλλη μια ευκαιρία στη συνεννόηση και τη συλλογική διαπραγμάτευση σεβόμενοι το θεσμικό μας ρόλο.

Ο Οργανισμός Προσωπικού της Εμπορικής Τράπεζας δεν απεμπολείται.
 
Μέχρι την 6η Δεκέμβρη πρέπει να έχουμε αποτελέσματα.
 
Εμείς θα είμαστε πάντα εδώ,
υπεύθυνα και ασυμβίβαστα
μέχρι την τελική νίκη.


 
 

Με  συναδελφικούς  χαιρετισμούς

 
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ                    ΣΠΥΡΟΣ ΜΗΤΡΟΤΑΣΙΟΣ

Άλλοι Τρόποι Επικοινωνίας:
  • Γραφτείτε στον κατάλογό μας για επικοινωνία μέσω email, ή ενημερώστε όσους συναδέλφους δεν το γνωρίζουν και θέλουν να εγγραφούν. Δείτε την φόρμα ΕΔΩ.
  • παρακολουθήστε τις ειδήσεις από την σελίδα μας στο facebook (δεν χρειάζεται να έχετε λογαριασμό),
  • από την σελίδα μας στο twitter (δεν χρειάζεται να έχετε λογαριασμό) και
  • παρακολουθήστε τα video μας στο youtube ώστε να είστε πάντοτε ενήμεροι για τις εξελίξεις.
  • ακούστε τα τελευταία νέα από το νέο μας web-radio ΕΔΩ.
Ακολουθήστε μας στο Twitter   Βρείτε μας στο Facebook   Προωθήστε το μήνυμα
Copyright © 2013 ΕΝ.Α.Σ. Εργαζομένων Alpha Bank - Εμπορικής.


Email Marketing Powered by Mailchimp