Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward

Få succes med online facilitering

Online rummet kan udfordre os, da det modsat det fysiske rum ikke naturligt giver os dynamik og nærhed blandt deltagerne. Derfor er god forberedelse, stram styring og opfølgning en forudsætning for succes i online rummet.

I dette nyhedsbrev får du input til, hvordan du styrker din online facilitering.

Helene Kiær og Berit Møller fortæller om webinaret "Styrk den sociale dimension i dit online møde"

Gratis webinar: Styrk den sociale dimension i dit online møde 


Torsdag 3. juni kl. 14.00-15.00

Få inspiration til, hvordan du styrker den sociale dimension ind i dine online møder.

På webinaret giver ledelses- og organisationskonsulenterne Helene Kiær og Berit Møller fra UCN act2learn dig konkrete bud på, hvordan du laver energiskabende aktiviteter, holder aktive pauser, udvikler de sociale relationer og fremmer ’vi-følelsen’ i online møder.
Tilmeld webinar

Artikel: Kom ud af det øde rum! 


Af Berit Møller, ledelses- og organisationskonsulent, UCN act2learn

Hvis du afholder møder, undervisning, workshops eller på anden vis er ansvarlig for facilitering og mødeledelse online, er du med garanti stødt på både det øde og det kaotiske rum. Forhåbentlig har du også oplevet at være i det magiske rum.

Når du oplever det øde rum på en online platform, føler du dig helt alene. Dine deltagere er næsten usynlige på skærmen. Du ser dem blot som små ikoner med initialer nederst på skærmen. De har slukket kamera og mikrofon, og der er helt øde.

Modsat vil du i det kaotiske rum opleve masser af aktivitet og spørgsmål fra dine deltagere. Kommunikationen er ofte præget af frustration over platformen, men dine deltagere er aktive, og du har dem med.

Det magiske rum er der, hvor du oplever en givende dialog og forbindelse med dine deltagere omkring det emne, du skal formidle. Du er fri til at anvende onlinemediet til din formidling. Dine deltagere bidrager, og I tilfører energi til hinanden.

Observationerne af de tre rum har jeg gjort mig igennem det seneste år, hvor jeg har arbejdet med og undervist i, hvordan vi bliver bedre til at afholde online møder og undervisning.

Jeg har observeret adfærden hos mine studerende, kunder og kollegaer. Jeg har registreret resultater fra eksamensprojekter, som har haft fokus på Covid-19 og hjemmearbejde, og jeg har sammenholdt mine observationer med artikler, undersøgelser og forskning, der er blevet udarbejdet om emnet.

Med udgangspunkt i min viden får du i artiklen de 5 vigtigste punkter, du skal være opmærksom på for at lykkes online.

Læs artiklen

Vellykkede onlinemøder kræver viden og godt håndværk  

Som følge af hjemsendelser og nedlukning er den gennemsnitlige online mødetid ifølge en analyse foretaget af Convinced.dk, steget fra 14 % før corona til hele 42 % under nedlukningen, og estimeres til at ende på 26 %, når coronakrisen er slut.

Det betyder en stigning på 12% i online mødetid på fremtidens arbejdsplads, hvilket svarer til, at hver fjerde arbejdsrelaterede møde vil blive afholdt online i fremtiden. Vi er på vej ind i et hybrid-arbejde, hvor vi naturligt jonglerer imellem fysisk og online tilstedeværelse.

Det er derfor vigtigt, at vi bliver gode til at omfavne onlinemediet, og at vi kender de væsentlige forskelle imellem online og fysiske rum. Uanset om det drejer sig om et kort møde, workshops eller længere undervisningsforløb.

I UCN act2learn har vi gjort os en række erfaringer i brugen af online medier i undervisningen. De erfaringer kan du læse meget mere om i artiklen.
Læs artiklen

Vil du styrke dine online kompetencer?

Så kan det være, at et eller flere af vores uddannelsesforløb kan være interessant(e) for dig:

Styrk din online kommunikation og facilitering »

Ledelse og facilitering - med fokus på online »

Online borgerservice »
Økonomisk støtte via Omstillingsfonden
Til og med 2021 er det muligt at få 10.000 kr. om året til videreuddannelse på akademiniveau via Omstillingsfonden.
Læs mere
Åbner facebook-side i nyt vindue
Åbner kursushjemmeside for UCN act2learn
Skriv til redaktionen
sist@ucn.dk

Opsig dit abonnement her.

UCN's privatlivspolitik